-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #28350 üzenetére
Ejnye-bejnye.
-
tlac
nagyúr
beleolvasgattam a topikba, jól látom, hogy itt 100k feletti rendszerekről van szó?
(kicsit el is ment a kedvem tőle, hogy tovább foglalkozzak vele) -
törölt tag
válasz bajnokpityu #28352 üzenetére
Azt nem próbálod DIY alapon? Asztalkán tényleg sok pénzt lehet megtakarítani, ha saját maga csinálja az ember. Kevés munkával, ötlettel elég jót lehet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #28354 üzenetére
Hogyne próbálnám. Hangfal a nagy falat. Ribbonba beleszerettem, innentől eléggé adott a 3 utas dolog. Azt viszont nem merem. DIYben ilyen szinten ugyanúgy pörögnek a nullák a számla végén. És sosem adható el árában.
A többi láncszem már alakul.
tlac:elemenként, v összesen?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
tlac
nagyúr
válasz bajnokpityu #28355 üzenetére
összesen
LOGITECH Z-3e + alaplapi alc889a-m van, a terv az lett volna, hogy lecserélem valami jobbra, de 50k felé nem mennék -
törölt tag
Hangdoboznak 2.1-nek kell lennie, vagy sztereó is jó lenne? Mert mi itt sztereót tudunk elsősorban javasolni, amellett, hogy hangkártyának egy 15ezer körüli ASUS Xonar D1 vagy DX nyilván nem jelentene túl nagy terhet az 50ezres kereten belül.
(#28355) bajnokpityu: És mi a helyzet a NAIM erőlködővel? Haladsz vele?
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #28355 üzenetére
Vigyázz, innen már csak egy lépés az ESL, s ha nem vigyázol, akkor hamarosan a csövek is ott világítanak a nappalidban...
-
Patice
nagyúr
Én a saját készítésű CAT7 után tettem be ezt.
AVX-en az aláírásomban láthatod is milyen rendszerem van.
Nem hozott annyit a hangon, mint amennyivel többe került a CAT7-től, de tervbe vannak további kábel cserék, amikkel várhatóan tovább fog javulni a rendszerem hangzása. Ha meg később cserélek valamit elég nagy valószínűséggel ezek jók is lesznek, ha meg mégsem, akkor cserélek és kész.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
Igaz, de 15ezer körül DAC terén valószínűleg inkább valami kit alapút érdemes, és a kolléga nem tűnik annyira hozzáértőnek, hogy ilyesmit mertem volna javasolni neki, inkább "instant" megoldást gondoltam tanácsolni. De bátran javasolj számára konkrétan DAC-ot, hátha mégis elmenne abba az irányba.
(Szerk.: Egyébként kábel ügyben mondtam volna Hivox mögé a Hivox Forevert, de az előzményekből gondolom, hogy az túl drága lenne neked most.)
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #28360 üzenetére
Érdekes arányok. Te tudod, hogy megérte-e. Próba nélkül vetted meg?
(#28361) kammerer & (#28362) tlac: Nekem a bajnokpityutól származó kiskínai beválni látszik. Persze, "kit alapú". (Én sem mondanám magamat hozzáértőnek.) Ház még csak elméletben létezik, de remélem pár héten belül az is meglesz.
Max azt tudom ajánlani, ami nekem is van és hallottam. Dehát ízlések és ...
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
mi az a kis vacak a 2. linken? azzal kell kicserélni a nyákon lévőt?
jó ez a legós megoldás? készre dobozolt megoldások nincsenek? vagy ha van, akkor ezen az áron sokkal rosszabb?ezekben a kínai cuccokban meg lehet bízni, hogy tényleg jó minőségű hangot adnak ki? nem jobb akkor már inkább egy szokás hangkártya?
(bocs a sok kérdésért)
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ja, bár a nyákon lévővel sem szól rosszul, nem muszáj kicserélni. De van sokféle, én csak azért linkeltem ezt, mert nekem ez van.
Dobozoltat is vehetsz 3x 4x-es áron. Ha a sztereó hangminőség a fontos, szerintem egy ilyen sokkal többet nyújt mint egy azonos árú hangkártya. Én majd plexiből készülök dobozt csinálni neki. A legózás kb. ennyi. (meg hogy csatlakozót forrasztottam a commodore tápra) -
tlac
nagyúr
és azt honnan lehet tudni, hogy jobb egy hangkártyánál?
csak a chip miatt? gondolom a forrasztás, kivitelezés is még elég sokat számítahogy néztem, amit linkeltél az megy usb-ról, meg koaxról is
melyik a jobb? gondolom az utóbbi, akkor viszont feleslegesen bonyolít az usb -
bajnokpityu
félisten
az alsó kategóriában (80e alatti hazai gyártókat,cuccokat) verik a kinaiak ár/értékben. opán spórolnak túlzottan. meg nem szabad akármelyiket megvenni, van katasztrófa is.
de pl 25rugóért van 4 ICs stabiizált táppal szerelt 8005/8741es wolfi is.2107el mennek itthon( sample). Odtenném a 60rugós itthon kapható dacok mellé.
Tamoo: miért nem koaxról, szoftver upsample-vel hallgatod? meglepődnél.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #28372 üzenetére
Koaxról terveztem, de ahol azt használom csak egy ótvar pc van. Még nem sikerült működésre bírni a koax kimenetet (pedig direkt ezért vettem bele egy olyan hangkártyát), ráadásul usb-n is "zajos" volt a hang, kis "reccsenések" is behallatszottak. Úh most a laptop volt a legjobb megoldás (ideiglenesen). Erről elég szépen szól. Nem az a szűk keresztmetszet. Canton+ja66 előtt van.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
laplapon spdif tüske nincs véletlen?
alaplapi koax simán használható.Akkor mi a szűk keresztmetszet? Kábelezés v a canton?
Tlac: ebayen 3 wm8740/41 nyákraszerelt félkész dac panel van. A dualos hibás kapcsolású, a szimplák jók. Többit nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
tlac
nagyúr
válasz bajnokpityu #28372 üzenetére
van valahol lista a megbízható kínai dac-okról?
a 25k-sra tudsz linket adni?és ezek mellé kb milyen aktív hangfalakat érdemes párosítani, hogy ne legyen aránytalanul gyenge és túl sok se?
-
tlac
nagyúr
válasz bajnokpityu #28374 üzenetére
továbbra is az a problémám, hogy nem tudom hogyan lehet megítélni a minőségüket
gondolom erre a gondoltál a dual-os alatt, pedig itt is 99,8% pozitív visszajelzés vanha rákeresek a wm8741-ra látok dobozosat is, sőt olyat is, amiben a táp is be van építve, bár utóbbitól kicsit tartok, hogy túl közel lehet a nyákhoz, nem tudom, hogy ez okozhat-e valami zavart
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #28374 üzenetére
"laplapon spdif tüske nincs véletlen?"
Elméletileg nincs. De csak ideiglenes. Talán majd kerül mellé egy normális pc szeptembertől és akkor koaxról fog menni. Összesen heti 5-6 órát van lehetőségem hallgatni kb. Szóval nem megy túl sokat.Nem tudom mi a legszűkebb. Kábelezés is gyenge. Erősítőnek is, cantonnak is megvannak a hibái. Ettől függetlenül én szívesen hallgatom.
Jelenleg:
Canton FR1
2.5-es mkh kábel (vagy kácsa lsw25, még nem dőlt el)
Jungson JA-66 + AQ tápkábel
gotham gac3 ic
kiskínai dacÍgy hallatlanul mire tippelnél? (Mástól is jöhet ötlet természetesen!)
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz AMDFan #28365 üzenetére
Amúgy annyiban módosítanám a kijelentésedet, hogy most már a hangfal a szűk keresztmetszet. Az erősítő még nem.
Erősen gondolkoztam a hangfal cseréjén, de a jelenlegi bérlakásban, ahol a családommal élek nincs túl nagy variálási lehetőségem hangfalak terén. Monitor fér csak el. Amennyiért komoly monitort vehettem volna, abból már egy elég jó álló is összejöhetne. De amíg a kölök szaladgál, addig nem fogom állványra sem tenni a hangfalakat.
Majd később, pár év múlva váltok.
Mivel bérlakás, az akusztikát sem fogom rendbe tenni, átrendezés, kísérletezés az elhelyezéssel megvolt. Ez a szett itt ennyit tud. Nekem elég arra a kis időre amíg tudom hallgatni. De addig a kis ideig is amíg hallgatom azt akarom, hogy a maximumát tudja mutatni minőségben ez a lánc.
Lehet hogy majd idővel cserélek erősítőt, de nem szeretnék túl sok lépcsőt. Ezért a jelenlegit csak akkor fogom cserélni, ha lesz legalább a használt értékének 3x-osát kitevő zsém. 35.000-ért vettem alig 1 éve a kis NAD-ot. 100.000 körül (használtan) már nagyon jó sztereó erősítők tűnnek fel. Addig is nyitott szemmel és füllel járok, hallgatózok, gyűjtöm a tapasztalatot.
Egyetlen fejlesztési lehetőségem ebben a helyzetben a kábelezés. Olyan darabokat akarok összeszedni, ami előre láthatólag kiszolgálja majd a következő komponenseimet is. Egy combosabb tápkábelre és IC-re még vadászok/gyűjtök. Hasonló árkategória a kiszemelt.
-
Patice
nagyúr
Igen, próba nélkül vettem meg. Bíztam a képességeiben. Igyekszem nem csinálni ilyeneket, de nagyon jókat olvastam arról a drótról. Aztán gondoltam bepróbálom, ha meg mégsem illene a láncomba, akkor meg ugyan ennyiért szerintem eladható újfent.
Eleinte picivel gyengébben is szólt a CAT7-nél, de most már tudom, nagyon sokat volt használaton kívül a kábel, a csatlakozók is teljesen használatlanok voltak még. Még kapja a bejáratást, azaz hallgatom, amikor csak lehet.
Sokat változott a hangja, nem tudom pontosan mennyi bejáratás kell neki, de már most, úgy 2-3 hét használat után azt mondom, hogy jobb képességű kábel a CAT7-nél.
Nem sokkal sokkal jobb, hanem inkább úgy jellemezném, hogy kifinomultabb, pontosabb, gyorsabb, transzparensebb, kontrolláltabb. És az a durva, hogy a kis Prosonok ezt meg is tudták mutatni. Lehet kicsit túllőttem a célon a kábellel, de nem akartam túl sokat kísérletezni hangfalkábelekkel. 15 és 55.000 között szerintem elég nagy a minőség- és hangzásbeli szórás.
Ez a kábel meg elég jó áron volt szerintem. Coincident-ből van ez, meg az Extreme 4x-5x ilyen áron. Szóval csak tudhat valamit.
Ha meg tényleg nem válna be nálam, akkor meg eladnám.
Ennyi.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz blattida #28381 üzenetére
Még mindig van magas bőven, viszont a ja66-al lényegesen jobban szól mint a rotellel. Nekem így megfelel, erre költeni már nem fogok.
A muse táp ügyében még nem történt előrelépés. Kicsit háttérbe szorult, nem volt időm foglalkozni vele.
Hivox dac-ommal is vannak problémák, annak is utána kellene járni. Olyan mintha kontakthiba lenne, de csak nagyon ritkán tapasztalom. Pl. miután mozgatva volt egyik csatorna elhalkult és kicsit zúgott. De csak kb. rákoppintottam a tetejére és rendbejött. szétszedve nem látok semmi problémát.
(#28380) Patice: Merész húzás volt. Nem mindig jön be az amiről jókat olvasni. Legalábbis nálam így volt jó párszor.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
konyhanyelven le tudnátok írni mi a szerepe az op-amp-nak?
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
A műveleti erősítők néhány tucat tranzisztorból felépített közvetlen csatolt nagy feszültségerősítéssel rendelkező integrált áramkörök. A műveleti erősítőket az angol operational amplifier kifejezés rövidítése alapján gyakran nevezik „op-amp”-nek. Jellemzőik széles tartományban változtathatnak a felépítésüktől függően. Szimmetrikus bemenettel és általában aszimmetrikus kimenettel, nagy bemeneti és nagyon kis kimeneti ellenállással rendelkeznek. Jellemző még rájuk a linearitás és az alacsony határfrekvencia.
De ott van hosszabban és elég közérthetően a Wikipédián.
[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
-
nebulo5
senior tag
válasz Diablo18 #28388 üzenetére
Ne maradj "tudatlan" !
Olvass vissza, nézz szét más - hasonló témájú fórumokon! Itt is kitárgyalták már néhány alkalommal, parttalan vitához vezetett a téma. Ha nem hiszed el, hogy a kábel csere (táp, IC, RCA, hangsugárzó k.) változást okoz a rendszer hangjában, akkor olvass róla, próbáld ki. Ha meg ilyen szintig nem szánsz rá időt, akkor nem kell róla témát indítani
Ha csak! Fel nem találtál végre egy mérő műszert, amivel végre mérhető a változás!Üdv: nebulo
-
Patice
nagyúr
válasz Diablo18 #28388 üzenetére
28379 & 28380-ban leírtam az indokokat, filozófiát + tapasztalatokat is.
Nem rég kezdtem bele ebbe az egészbe, egy alap rendszert akarok, ami számomra elfogadhatóan szól. Csak közben kiderült (rájöttem, megtapasztaltam), hogy ami számomra elfogadható (hosszú távon hallgatható), az sajnos nem alap szintű lesz, inkább (alsó) középkategória. Ahogy én besorolom. És ez természetesen pénzbe kerül. Használtan is, D.I.Y. alapon is.
A legegyszerűbb indok a kábelemre: nem akartam, hogy a hangfalkábel legyen a "szűk keresztmetszet" a láncban. Ezzel a dróttal már nem az. Lehet más inkább erősítőt, hangfalat cserélne, de a fenti hsz.-eimben ezt is kifejtettem.
Én azon a véleményen vagyok, hogy a kábel nagyon fontos tagja egy láncnak. Nem megoldás mindenre, de egy olcsóbb kábel korlátozhatja a lánc képességeit. Jó pár tesztben olvastam, hogy egy drágább kábellel mennyi javulás érhető el. Erről saját füllel is többször meggyőződtem már. Sok embert nem érdekel a kábel, engem igen. Mert hallom a különbséget.
Hogy megéri-e. Egyéni értékrend kérdése. Mindenki arra költ amire akar. Van, hogy csóró a család, de apuci kocsijába kellenek a prémium alkatrészek, tuning kiegészítők. Ez ugyan az.
Ahogy lépked feljebb az ember a hifiben a különbségekért egyre nagyobb árat kell fizetni. És én nem akarok túl sok lépcsőt.
-
törölt tag
-
Patice
nagyúr
válasz #71562240 #28391 üzenetére
Igen, szerintem is elég olcsón vettem meg azt a kábelt.
A kategória határ szerintem is stimmel.
De ahogy írtam is. Folyt. köv.: Tápkábel + IC még hátravan.
(Esetleg még egy jó elosztó/tápszűrő minden elé.)
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #28392 üzenetére
Nem tudom ezen a szinten mennyi értelme van ennek. Jó tudom majd fejlesztesz, de nem is biztos hogy ezek a cuccok illeni fognak abba a láncba is.
Én most vagyok túl tápkábel cserélgetésen + Alces-en... megmondom őszintén eddig úgy tűnik pénzkidobás volt. (de majd még kísérletezek vele ahogy időm engedi) Erősítőben is van tápszűrés, lehet azért nem tapasztalok sok mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Ez már csak ilyen. Ez a tanulópénz. Amíg meg nem találod a megfelelő kábelt, IC-t, akármit a rendszeredbe, addig ez lesz.
Alces-en gondolkodtam én is. De amíg a tápkábel nincs meg, addig nem veszek. Lehet nem is kell majd + előtte majd kölcsönkérek egyet, hogy kipróbáljam, van-e nálam hatása.
A tápkábelek alapból szűrnek/kondicionálnak valamennyit. Sokat agyaltam azon, hogy pl. mi lenne, ha egy jobb tápkábelt raknék egy IEC csatis Alces elé. Így elméletileg egy kábel + Alces hatásából több készülék is profitálhatna. Bár ami az Alces után van kábel, azzal sem kéne rontani a dolgokon, szóval ha az Alces-t is saját tápkábellel kötném be, akkor utána lehet még egy (akár ugyan olyan) kábel kellene mondjuk az erősítőmig. Az meg már nem lenne kis költség.
Tápkábelt úgyis akarok, így nekem az a logikus, ha először azt szerzem be. Aztán ha lesz keret rá, és hat az Alces, akkor jöhet a többi.
-
Patice
nagyúr
Dehogynem.
Tapasztalatok (még nem saját) alapján, ha a PC már eleve 24/192-őt küld ki, és nem egy DAC végzi az upsamplinget, akkor jobb minőség érhető el.
Optikain is ki tudna menni ugyan ez, de a plusz jelátalakítási kört kiiktatod a jelútból, ha inkább koaxot használsz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Lompos48 #28387 üzenetére
másképpen: lusták olcsó megoldása.
tlac:nemrég azt vettem észre, hogy ha a dac nativ felbontásán etetem, és szoftveresen végzem upsample-t, és magán a digi koaxon is már nagy felbontás megy, valamiért jobb a hang az olcsó dacomon,mintha hardveresen végezné az upsample-t.
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest