Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz Veriakilis #133 üzenetére

Mikor lett volna időm, akkor lusta voltam, most meg nincs időm folytatni a projektet :( Itt ülnek a szekrényemben sorban a félig kész csövek, de az acetont/vizet nincs időm beletenni :(
    A porózussá tételhet van 1-2 ötletem.
    1. kémiai, innen vettem az ötletet, részben kipróbált:
    sósav+hidrogén-peroxid (kesztű, álarc, nagy-nagy odafigyelés!!!), és a csövön átengedni. Semmi melegítés nem kell, felforr magától, mire végigér egy 10 centis 8-as csövön. Hogy mennyi kell bele, azt nem volt lehetőségem kikísérletezni, hatékonyan marja, ha beleáztatnád, biztos, hogy eltűnne a cső. Utána nagyon finoman érdes lesz a felület.

2. rézporral: pontosabban finom rézreszelékkel, vagy durva porral. Sajnos ilyet nem sikerült szereznem, vagy durva forgács volt, vagy finom por. A csövet megfelelő felületkezelés után belülről befuttatod ónnal (elektronikához értők majd elmondják a módját, ehez nem értek). Utána teljesen megtölteni a csövet a rézreszelékkel, és betenni izzítókemencébe kb. 300 fokra. ennek ez a nehézsége, hogy találni kell ilyen kemencét. Talán sima gázláng felett is kivitelezhető. ha ügyes vagy. Ekkor az ón megolvad a cső falán, és bevonja a közelben levő szemcséket. kihűlés után a maradék reszelék kiszórható, elvileg kész a felület.

3. az általad is használt módszer, rézsodrony belülre. Én is így tettem, mondjuk én sodrott drótot tettem bele, és azt is csak ''egy oldalra'', de ha hajlítom a csövet, úgyis jó helyre megy, remélem :U

Új hozzászólás Aktív témák