Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Veriakilis #133 üzenetére
Mikor lett volna időm, akkor lusta voltam, most meg nincs időm folytatni a projektet
Itt ülnek a szekrényemben sorban a félig kész csövek, de az acetont/vizet nincs időm beletenni
A porózussá tételhet van 1-2 ötletem.
1. kémiai, innen vettem az ötletet, részben kipróbált:
sósav+hidrogén-peroxid (kesztű, álarc, nagy-nagy odafigyelés!!!), és a csövön átengedni. Semmi melegítés nem kell, felforr magától, mire végigér egy 10 centis 8-as csövön. Hogy mennyi kell bele, azt nem volt lehetőségem kikísérletezni, hatékonyan marja, ha beleáztatnád, biztos, hogy eltűnne a cső. Utána nagyon finoman érdes lesz a felület.
2. rézporral: pontosabban finom rézreszelékkel, vagy durva porral. Sajnos ilyet nem sikerült szereznem, vagy durva forgács volt, vagy finom por. A csövet megfelelő felületkezelés után belülről befuttatod ónnal (elektronikához értők majd elmondják a módját, ehez nem értek). Utána teljesen megtölteni a csövet a rézreszelékkel, és betenni izzítókemencébe kb. 300 fokra. ennek ez a nehézsége, hogy találni kell ilyen kemencét. Talán sima gázláng felett is kivitelezhető. ha ügyes vagy. Ekkor az ón megolvad a cső falán, és bevonja a közelben levő szemcséket. kihűlés után a maradék reszelék kiszórható, elvileg kész a felület.
3. az általad is használt módszer, rézsodrony belülre. Én is így tettem, mondjuk én sodrott drótot tettem bele, és azt is csak ''egy oldalra'', de ha hajlítom a csövet, úgyis jó helyre megy, remélem
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest