Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz h3lios #48673 üzenetére

    Szingergiákat az idő hozza majd meg. Ha már a HS 5 éve fog futni, már alapból több szinergia lesz, mint jelenleg.
    Másik oldalról ami a fő komplexitásbeli különbség (és ami tényleg sose lesz benne a HS-ben) az az, hogy MTG-ben az ellenfél korében is van interakciód. Ez a digitális játék sajátossága, mert amíg előben nagyon jól működik az MTG-s megoldás, az összes digitális kártyajáték "megbukott" ami ezt megpróbálta implementálni (beleértve az MTG online verzióit is). Persze nyilván működhet, de nagyon elhúzódnak a meccsek és egyszerűen zavaró, hogy minden mozdulat után várni kell (ezt nem én mondom, hanem gyakorlatilag mindenki. Reddit volt egy thread pár napja pont erről, ahol nem egy "ős-MTG"-s kifejtette, hogy bármennyire is összetettebb az MTG, HS-el egyszerűen jobb játszani online és inkább a HS-el játszanak ha nem tudnak offline összeülni, pontosan emiatt).

    "Itt egyszerűen félnek elrugaszkodni a földtől, mert az amerikaiaknak buta embereknek is fel kell tudni fognia a dolgokat."
    Itt inkább arról van szó, hogy egy friss új csapat dolgozik ezen a projekten, és nem 20 éve fut, mint az MTG. Az előbb említett threadben is felhozták, hogy amikor kijön egy MTG verzió, akkor az már alpha/beta/stb. teszteken már 2 éve játszott, és hogy HS-ben miért nincs így. Azért mert fiatal a csapat (nem életkorban, tgc fejlesztési tapasztalatban. Ugye az egész HS úgy indult, hogy pár WoW fejlesztő kitalálta, hogy mekkora ötlet lenne ha csinálnának egy WoW-os kártyajátékot), és fiatal a játék. Igen, tény, az is benne van hogy nem csak kártyajáték fanatikusokat akarnak megfogni, hanem hogy legalább napiquest szinten akár olyan is játszon vele, aki amúgy egy MTG-nek nem állna neki. Emiatt nem lehet kiegészítőnként 3 új mechanikát bevezetni, mert neked (nekem) lehet érdekes lenne, de egyrészt akkor jóval több lap kéne egy kiegben (hello f2p), másrészt a userek 50%-a otthagyná a játékot, ami téged is érintene. Ha majd 10 éve fog futni a HS, akkor szerintem térjünk vissza arra kérdéskörre, hogy mennyire bugyuta vagy sem.

Új hozzászólás Aktív témák