Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    válasz Lauda #63521 üzenetére

    Lehetne, hiszen az elöltöltős és a felültöltősnél a dobrögzítés más megoldás. De józan paraszti ésszel azt gondolná az ember hogy az elöl töltős az aminél nagyobb mérnöki tudomány kell hogy ne essen szét az 1300-as centinél. A régi kis szoci kocka felültöltős (hajdú talán?) nem egy háztartásban mai napig megy, kb 3x éve.

    Általánosságban, nem 63521-esre reagálva:
    Ez a rozsdadolog is aranyos indok, mert van egy gyártó amely rozsdásodik akkor x*ar az egész konstrukció. Ha valaki elém tol egy papírt hogy ez az egyetlen lehetséges negatívum mondjuk 10 éven belül én aláírom és veszek egy radiátor festéksprayt meg életem végéig felültöltős gépet amíg vízzel mosunk.

    Másik dolog, a mosógépben hő képződik. A felültöltésnél ez könnyen távozik, a tetőrész 100%-ban tisztán tartható. Persze rozsdásodhat egy gyártó esetében. De a higiénia egy látható, kezelhető és ellenőrizhető formában van jelen legalább pont a legkritikusabb területen, amit nem ér úgy víz, nincs megfelelő öntisztítás.

    A párás levegő az elöltős esetében nem tud olyan hirtelen távozni. Nem tudom azóta megoldott-e hogy takarítható legyen, vagy amit nem látunk nem zavar alapon nyugtázza a tulaj hogy biztosan szép tiszta a gépezet belseje a dob feletti részekben, résekben.

    Én lakás után családi házba is felültöltőset vásároltam, AEG-t(Electrolux), de rokonságban ilyen is olyan is van. Láttam Indesiten rozsdát a felültöltősnél, a 15 éves AEG-n meg nem. Láttam elültöltőst ami tökéletes és olyat is ami kicsit már eresztett elöl az ajtónál, cserélni kell a tömítést. Mindennek van valami nyűgje előbb utóbb amiben víz megy és egy dob vizes ruhákkal 1000 felett is forog már..ez elkerülhetetlen hogy kinyírja a gépezetet, a Nasa marsjáró is megdöglik előbb utóbb és nem hülyék tervezik.

    Tökéletes megoldás nincs, mindenki azt választja ami megfelel neki, de ez a topik nagyon végletekben gondolkodik, ezzel néha szerintem feleslegesen szűkítve a termékek körét, de olyan határozottsággal mint amivel én csak az 1x1-re mernék válaszolni.

    Én csak annyit írnék mosógépnél hogy ha felültöltős akkor indesit, whirlpoolt ne. Ha kevés a hely és nem akar rápakolni szárítót akkor felültöltős, ha rá akar pakolni akkor egyértelmű. Minden más esetben funkciólista, nagyobb gyártói név és garancia időtartama alapján döntenék, vagy mosógépszerelőt kérdeznék éppen most mi a helyzet. De nehéz, hiszen modellenként más és más a minőség gyártón belül is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák