Szankciókat kapott az USA-tól a DeepCool

A vállalat elvileg tiltott termékeket értékesített Oroszország számára.

Az ukrán-orosz háború óta az USA különböző szankciókkal sújtja Oroszországot, és ennek része bizonyos termékek exportjának tilalma. Ezt az Egyesült Államok komolyan is veszi, így amikor nemrég kiderült, hogy a PC-iparban utazó, hűtési megoldásairól, tápegységeiről, illetve PC-s házairól ismert DeepCool tiltott termékeket értékesített Oroszország számára, azt az amerikai külügyminisztérium nem is hagyta szó nélkül.

Hirdetés

Az USA külügyminisztériuma nemrég bejelentette, hogy száznál is több céget szankcionálnak a korábban hozott szabályok megsértésére reagálva, és köztük van a DeepCool, amely vállalat a vád szerint legalább egymillió dollár értékű csempészárút adott el két orosz cég számára.

Az konkrétan nincs megjelölve, hogy milyen termékekről van szó, de az külügyminisztérium olyan megoldásokat vesz számításba, amelyeket az orosz fél katonai célra használhat fel.

A DeepCool számára az ügy komoly jelentőségű lehet, mivel a külügyminisztérium nyilatkozta értelmében mostantól korlátozzák az üzletkötési lehetőségeiket. Mivel a DeepCool részben az USA-ban működik, a gyártást pedig Kínában oldják meg, a cég működése némileg ellehetetlenül, hiszen a USA-n belüli részleg nem tud üzletet lebonyolítani a kínai központtal. Azt egyelőre nehéz látni, hogy erre milyen megoldás születik majd a cégen belül.

Előzmények

Hirdetés