Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz Astery #54115 üzenetére

    Az inverter motor előnyeinek kihasználását a mosógépekben üdvözlöm. Csendes, jól szabályozható, stb. A gondot az okozza, hogy a gyártók és a vásárlók ellenérdekeltek a mosógépek tartósságát illetően. A gyártó érdeke az, hogy minél gyakrabban új gépet tudjon eladni ugyanannak a vásárlónak. Ezt a mosógépeknél bevezetésre kerülő új funkciókkal nem tudják elérni. Tehát marad az időre megtervezett elromoltatás. A vásárló ezt nagyon nem szeretné. A gyártó erőfölényben van, mivel ő tervezi és építi meg a mosógépeket. Erőfölényét kihasználva például az inverter motor 10 éves garanciáját azért meri vállalni, mivel az inverter motor bírni fogja. Csakhogy a kisbetűs rész! A motorgarancia nem vonatkozik arra az esetre, ha a motort víz éri és emiatt megy tönkre. Miből van sok egy mosógépben? Vízből. Mi áll a víz útjában a motorig? Egy szimering. Itt már gyanakodhattok. Mi fog történni a motorral? Hopppá hoppá be fog ázni. A szimering át fogja ereszteni a vizet, és már ugrott is a 10 év garancia.
    Egy ügyes mérnök pontos és alapos számításokkal ki tudja számolni, hogy milyen anyagú, milyen vastag, milyen előkezeléssel készült szimeringet kell a mosógépben alkalmazni, hogy az a gyártó által vállalt garanciaidőt még kibírja, de nem sokkal azután áteressze a vizet.
    Sok ügyes és jó mérnök egyéb "okosságokat" is ki tud eszelni, hogy időkorlátok közé szorítsa a háztartási gépek végzetes elromlását.
    Az inverter motorral reklámozott gép is "véletlenül" el fog romlani akkor, amikor el kell neki. Az összes háztartásigép gyártónak kiváló mérnökcsapata van. Ezért nem találunk ma már -az előző hozzászólásomban említett üdítő kivételt képező gyártó termékein kívül- 20 évig működő mosógépet, hűtőt, fagyasztót, porszívót, stb. Régen a tartósság volt a fő szempont minden háztartási gépnél. Ma a tervezett avultatás.

Új hozzászólás Aktív témák