- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz #40553216 #53142 üzenetére
Mosogatógépben is a Miele innováció a csúcs! Aki tudja miről beszélek: evőeszköz tartó, olyan szinten síkban összehajtható kosár kiegészítők, hogy eszem megáll...ja és a tálcák minősége és műanyag bevonata. De azt hiszem a beépített gépek rejtett vezérlését is ők kezdték.
Tudnak valamit, csak jó drágán
"in medias res"
-
törölt tag
Mondjuk, a példám azért nem jó, mert én high-end-et vettem, ezért nem a MediaMarktban nézelődtem.
Egyébként filmeknél is sokat számít, mert a jó erősítő és hangfal a szarabb minőséget is jobban adja vissza, vagyis kevesebbet ront rajta tovább.
(#53153) Csabroncka
Mosogatógép sajna nem Miele, mert Möbelix „ajándékkártyát” kaptunk és mosogatógépre költöttük, ott meg csak Gorenje és Whirlpool volt. Utóbbi lett. De ebben is elég jó lehajtható minden, akik teljesen síkba, a felső kosárban pedig a kistányér tüskék is. Az nem tetszik, hogy a felső kosár csak fel-le állítható egy lépésben, meg az evőeszköztartó is csak egybe sík (persze millió tüskével). Viszont van egy extra powerwash rendszer.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csabroncka #53155 üzenetére
Nekem csak kettő hangfal van a high-end „belépő szintje” rendszerben, a hozzá vett kábel is már irányított, de nem tenné tönkre a költségvetést. Ezzel is úgy vagyok, mint minden mással: az anyagilag és minőségben racionálisan kellő szintet hozza. Ezen felül majd akkor, ha telitalálatom lesz az Euro Jackpoton. De még akkor sem biztos, mert az időt meg nem akarom erre fordítani. Ráadásul a hanglemezkészletemet is előbb át kéne mosni, de még akkor sem biztos, hogy a többnyire már 15-20 évvel ezelőtt is inkább több évtizeden lemezek nem kopottak annyira, hogy felesleges a rendszerre többet költeni.
-
Ispy
veterán
Én elmentem a kácsába, és összerakattam 30k-ért, ennél többet nem költöttem volna rá, mondjuk a frontok is belépők voltak, szóval felesleges is lett volna. Sokáig én is azt hittem a hifi egy drága sport, de aztán elkezdtem építkezni, most már a szemem se rebben 1-2-3 millió hallatán.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
MODERÁTOR
Legalább 2dB-t javult a jel-zaj arány?
Ja én ciki vagyok, nincs csilliós hangrendszerem és erősítőm se. Csak egy SH fülesem.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
BBéci
legenda
válasz #40553216 #53156 üzenetére
Az irányjelölésnek semmi köze a minőséghez és a hangra gyakorolt hatáshoz. Ugyanakkor egy rakás milliós és szuper jó kábel jelöletlen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
matepe
csendes tag
Valakinek van tapasztalata Xiaomi Dreame v9 porszÍvóval? kiszedi a hosszú hajszálakat a szőnyegből? köszi
-
jansky1
senior tag
Hi!
Kaphatnék tippet arra vonatkozóan, hogy mit tudok otthon elkövetni, hátha megjavul a gép, mielőtt szerelőt hívok?
Nem veszi fel a mosogatógép a vizet. A csap működik teszteltem, a gépet megborítottam, de víz nem folyik belőle. Szárazon szivattyúzik a program elején, de utána a víz már nem folyik bele a programhoz.Köszönöm!
-
BB9000
senior tag
válasz jansky1 #53162 üzenetére
Az aquastop a gyanusított ilyenkor. Az érzékelő bejelzett neki és blokkol (99%), vagy pont az aquastop szelep romlott el és amiatt nem tud nyitni (1%).
A másik befolyócső nem jó irány. Inkább szétszedés és az érzékelők lepucolása. Ha vizet találsz ott, ahol nem kéne, akkor a meghibásodott tömítés cseréje.[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
Sziasztok!
Asszonynak szeretnék konyhai robotgépet venni, olyan 70K határig, van valami ajánlott márka, vagy konkrét típus?
Köszönöm! -
MODERÁTOR
Ugyan nem írtad milyen fícsörök kellenek, de mi ilyen Boscht vettünk, cca 1,5 éve használjuk és eddig nagyon elégedettek vagyunk vele. Kenyér tészta dagasztás, sütemény előkészítés, tojáshab készítés, szeletelés. A turmix része nem a legmasszívabb darab, de alap dolgokra bőven megteszi.
Nem egy KitchenAid, de mondjuk nem is annyiba kerül.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz flegga92 #53152 üzenetére
Tisztítsd meg jól a lemezt, aztán rozsdás felületre is felhordható festékkel kend le. Úgy talán megbírja még egy darabig.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
MODERÁTOR
Asszony nagyon szereti a gépet, fixen ottmarad a konyhapulton, bár nem 2kilós kenyeret dagaszt általában igen látom, hogy korlátozott a juronicsban, a többi helyen meg drága. Le se merem írni mennyiért vettem anno emagon. Esetleg más típusú Bosch?
-
BB9000
senior tag
válasz jansky1 #53169 üzenetére
Az általad linkelt videókban magát az aquastop szelepet szedik szét, viszont a hiba 99%-ban a gépben lesz az érzékelő környékén. A gépet kell alaposan szétszedni ahhoz, hogy hozzáférj az érzékelőhöz, mivel az a gép aljában van. A szétszerelés közben látni fogod, ha valahol szivárog a víz. Ha kijön a szerelő, ő is azt fogja tenni. Szétszerelés, szemrevételezés, szivárgás megszüntetése, érzékelőcsere. Ha ezek után továbbra se megy bele a víz, akkor jön a szelep ellenőrzése/cseréje.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Konyhai robotok közt a Kenwood is szóba jön. Szerintem jobb ár/érték arányban, mint a Bosch. pl. itt van ez: KMC510. Személyes tapasztalatom csak egy MUM4-es Bosch-sal van. Ez még éppen használható, de erre nem lehet nagyon büszke a Bosch. Tészta gyúrásakor nyeklik-nyaklik, nyöszörög, kínlódik. Habverésre és palacsinta keverésre ok.
-
Ispy
veterán
válasz jansky1 #53169 üzenetére
Nekem az volt, hogy az aquastop csövön lévő kis kör alakú bizbasz piros lett és nem jött a víz, én vettem egy 1500 forintos csövet hozzá, a másik meg ment a kukába, azóta hibátlan.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
jansky1
senior tag
(#53176) Ispy: Hol keressem a kis biszbaszt, meg hogy néz ki ?
(#53175) BB9000: Köszi, majd megnézem mennyire macera szétszedni, kínlódjak-e vele.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz jansky1 #53177 üzenetére
Vagy kínlódsz vele, vagy kifizeted a szerelőt és ő kínlódik vele. Legrosszabb esetben te is kínlódsz vele, nem tudod megcsinálni és a szerelőt is fizetni kell.
Az aquastop kiiktatása és sima bekötőcsővel helyettesítése nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Jó ötletnek tűnik, egészen addig, amíg emiatt nem lesz nagyobb baj.[ Szerkesztve ]
-
nyaxi
csendes tag
Sziasztok!
Fagyasztószekrény vásárlás előtt állunk, egy Bekot néztünk ki, 5 év garival, inverteres motorral. Van tapasztalat, hogy alapjáraton mennyire zavaró a hangja?
https://www.arukereso.hu/fagyasztoszekreny-c4174/beko/rfne-312e33-p478485525/#termek-leirasA másik egy szintén No-frost, de nem inverteres motoros Gorenje, de ott kevesebb garit adnak. Az A+ meg A++ közti elenyésző különbség nem érdekel.
https://www.arukereso.hu/fagyasztoszekreny-c4174/gorenje/fn6192px-p307876221/#termek-leiras
Mit gondoltok?
-
dawheeler
tag
Sziasztok,
Robotgépet szeretnék venni, max 80-ért.
Amire főleg kell: kenyértészta dagasztás és mixelés
Amiket eddig néztem:
Tefal
Sencor
Boschvaagy: Lidl
Tapasztalatok alapján melyik lenne a legjobb döntés? Vagy esetleg van más is? 1000W alá nem szeretnék menni (tudom nem csak az számít, de ezek nem direkt hajtású motorok tudtommal)
-
Fr3eWar
őstag
válasz dawheeler #53182 üzenetére
Feleségemnek egy Kenwood KMX750 van, ő nagyon szereti, szerintem meg hangos és olyan mintha el akarna mozogni, de mégsem mászik arrébb a pulton (mérnök szemmel nem egy precíziós készülék ). Ezen kívül egy műanyag házas Boscht láttam évekkel ezelőtt, valami belépő széria lehetett, de az majd szét esett, ahhoz képest ez fényévekre van stabilitásban, más típust gyártmányt nem láttam hallottam élőben, nincs bővebb összehasonlítási alapom.
Most akciós az Auchanban. Én 80K-ért vettem 2-3 éve) -
Gömbike
senior tag
A Gorenje hűtőkről azt olvastam mostanában, hogy bizony a hangja az nem a csendes kategória.
A lányoméknak veszünk ajándékba egy hűtőt, s az Beko lesz.
Nagyon sokat olvastam, a Liebherr ezen szintje semmivel nem különb, mint az átlag.
A Beko garancia sokat ér.
Szerintem ár /értékben jók, mondom úgy, hogy én Electrolux (AEG) fan vagyok.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
nagyúr
-
Digitalpimp
senior tag
válasz dawheeler #53182 üzenetére
Nekem a Lidl gépe van, az 1 kg tésztával megbirkózik, ez is kicsit nyöszörög, de elég stabil. A kisebb mennyiségeket, meg a lágyabb tésztákat simán viszi. Összességében nem rossz, meg 3 év garis. Csináltam már vele kenyér, pizza, kalács, fánk tésztát jó lett minden.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
farkas-j
őstag
Ár érték arányban szerintem nincs jobb mint a Lidl-is SilverCrest. 30eFt, 3 év gari, 1300W-os motor, 6,3 literes fémtartály, 1,5 literes turmix. nekünk az elődje van kb. 2 éve és imádja a párom! 11-étől lesz megint kapható.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Mosógépnek a vízellátást folyamatosan nyomás alatt lehet hagyni? Kikapcsolt állapotban is?
Vagy minden egyes alkalommal meg kell nyitni/elzárni a csapot?
Bosch, de nem Aquastop rendszerű.Csak mert ha beteszem a mosógépet utána nem nagyon lehet hozzáférni az elzáróhoz.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz #40553216 #53197 üzenetére
A víz elzáró a fürdőben van könnyen hozzáférhető. Csak a mosógép előtt is van 1.
Mert én úgy gondoltam, hogyha nem használom pár napig a mosógépet, akkor nem kéne nyomás alatt hagyni. Viszont így nem tudok állandóan mögé mászni.
Ezért kérdem, hogy nyomás alatt hagyható-e, mert gond esetén máshol zárom el a vizet.If you chase two rabbits you will lose them both.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest