- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem csak a Rakétához képest nincs képben.
Nem kell porzsákos. Sokáig azt használtunk (Samsung, LG) mindhez drága volt a papír porzsák, a hozzájuk kapható textil porzsák pedig olyan silány szar anyagból van, hogy az már szinte a használhatatlanság határát súrolja.
Amilyen tapasztalatokat itt írt, aligha vannak előrébb technikában, mint a Rakéta. De még csak a Rakéta sem kell. Nekem volt a Rakétánál sokkal újabb (a fene emlékszik már rá) gépben is kirázós porzsák. -
asdf_
veterán
válasz pellesmartin #42954 üzenetére
Ha jol remlik, az ilyennek szoktak imadkozva nekimenni balos furoval (termeszetesen a menetet nem szetfurva).
-
pjen
félisten
válasz pellesmartin #42954 üzenetére
Csavar kiszedő, ha nem megy akkor furd ki, és eggyel nagyobb menet.Ha jól passzol a tárcsa, fűt a szíj, lehet nem is kell csavar. Elég a ragasztás
[ Szerkesztve ]
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Van a háztartási gépeknek beárazós topikja?
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Freeman007
senior tag
Sziasztok.
Sajnos nem találtam külön topikot erre a témára, de ide passzol leginkább.Gáz/villanytűzhely vásárlásban tudok-e tanácsot, tippet adni?
Eddig gáz égős/villany sütős szabadon álló verzió volt kinézve érdemes lenne-e indukciós verzióra váltani - annyival többet áldozni? Érvek ellene, mellette.. jöhet minden ezzel kapcsolatos infó, ne kíméljetek.Néztem MM-ben a legtöbb sütőnél a zománcos felületen csúszott a tepsi - na ez katasztrófa számomra. A ~140k-s bosch tűzhelynél volt krómozott rács amin a tepsi csúszott - el jó.
Főbb elvárások: fentebb írt tepsi csúszka minőségi megoldása, időzíthető kikapcsolás - gáz/villany tűzhelynél ilyet nem is találtam- vagy egyáltalán?
Az elektromos tűzhely több funkcióval rendelkezik ami több mint elég, amiket nézegettem gáz/villany tűzhelyek is kielégítő funkciókkal rendelkeznek kivéve a időzíthető kikapcsolást.
Ja, mocskos anyagiak... Jó lenne max 150k körül megállni, de nem hiszem hogy indukciós lenne ennyiért, ha gáz/villany akkor 100-110k-nál többet nem szánnék rá.Köszi előre is az infókat.
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
TeeJay
félisten
sziasztok
szabadonálló mosogatógépet nézegetek panel lakásba
Electrolux vagy AEGelectroluxból néztem 4-et
ESF5512LOW A+
ESF5533LOW A++
ESF5535LOW A+++
ESF5555LOW A+++programban mind egyforma sőt úgy mindenben kivéve az A osztályt meg a vízfogyasztást illetve a zajt
első kettő 47dB harmadik 46dB utolsó 42dbállítólag mindben már inverteres motor van, mégis az érdekelne hogy egyik miért fogyaszt több áramot a másik miért takarékosabb
illetve hogy egyik 11 litert másik 9-et használ el, ugye nem lesz az A+++ mosogatógépben mocskos az edény mert annyira spórolós már?anyumnak hasonló van AEG-ben nála AUTO programban megy mindig a gép és gyönyörűen mosogat és halk is
ESF5555 ami úgy 10-el drágább mint a többi, árban legjobban az 5535-ös éri meg mert A+++ de olcsóbb mint az előtte kettő
megvehetem?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Víztisztítót tudnátok ajánlani, ami pult alá szerelhető, külön kis csapja van?
Alapból szerintem nincs baj a csapvízzel én amúgy is ezt iszom, ilyenkor nem is klóros túlságosan, viszont kánikulában iszonyatosan klórozzák. Nem szükséges külön tartály, 1-2 liter vizet kiengedünk.
Ezeket néztem ki:
VM-02 szűrőbetét 6 hónap és 5k
Ecosoft 3-Stage szűrőbetét 6-12 hónap és 7k
PurePro S300 szűrőbetét 12 hó 9k -
Teaway
veterán
válasz Freeman007 #42969 üzenetére
„amiket nézegettem gáz/villany tűzhelyek is kielégítő funkciókkal rendelkeznek kivéve a időzíthető kikapcsolást”
Akkor nézegess még, mert vannak időzíthető kikapcsolású kombi tűzhelyek. Pl. Bosch/Siemens-nek is van.
Nincs itthon csokid??
-
assemble
addikt
válasz assemble #42853 üzenetére
Ehhez kapcsolódva még egy kérdés:
Mekkora helyet szükséges ténylegesen manapság meghagyni egy mosógépnek a fizikai méretén felül (ha például egy fal és mosdó közé menne)? Az ugye tiszta, hogy 60 cm kell szélességben, hogy fizikailag odaférjen. De mennyit érdemes pluszban számolni rá a mozgás/rázkódás miatt? Van olyan típus, ami abszolút nem mozog és teljesen be lehet szorítani? Mennyire típusfüggő ez a dolog? -
peppe79
senior tag
válasz assemble #42975 üzenetére
Én 10 cm-t hagytam el, biztos, ami biztos (akinek volt már Energomatja, abban szerintem élete végéig megmarad ez a félelem ). De egyébként még nem táncolt el sehová (egy 74 kg-os, elöltöltős mosógépről van szó). Egy kisebb súlyú, esetleg keskenyebb mosógép talán könnyebben elmozdul a helyéről. Bár, ha a rendesen ki van egyensúlyozva, és a lengéscsillapítók sem mentek még szét, akkor szerintem azoknak sem kellene nagyon táncolniuk. Ha nagyon tartasz tőle, esetleg rakhatsz alá egy rezgéscsillapító alátétet, az is segít valamelyest.
-
-
peppe79
senior tag
válasz assemble #42975 üzenetére
Ja, ami viszont lemaradt: ha elöltöltőset veszel, és kivitelezhető, akkor célszerű balról kb. 30-40 cm-t elhagyni (mosógépe válogatja), hogy mosás után teljesen nyitva legyen az ajtó. Illetve elölről kb. 1 méter helyet biztosítani, hogy kényelmesen be lehessen pakolni a ruhákat.
-
BBéci
legenda
Az öreg, 1997-ben vásárolt Turbodry konyhapult alatt dolgozik, két oldalán még 1-1 centi sincs, 14,5 év alatt nem sikerült szétvernie a bútort, de egyre jobban rázkódik, gondolom fáradnak a lengéscsillapítói és a csapágy.
Éppen ezért gondolkodom a cseréjén. Mocskosul ki lennék akadva, ha az új gép nem maradna rezzenéstelenül a helyén. Menne vissza a 14 napos elállás keretében.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
nem tudjátok véletlenül, hogy a mosogatógépek, illetve a mosógépek szennyvíz elvezetése, el van látva visszacsapó szeleppel?
Közösített csővel oldottam meg, a két szerkezet csatornára vezetését, de nem vagyok biztos benne, hogy nem nyomják át egymáshoz. -
salieri.
őstag
Sziasztok.milyen tartós, megbízható mosógép az ajánlott? felültöltős gépet keresek.
-
salieri.
őstag
válasz Csabroncka #42990 üzenetére
max 115k.
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
Porszívó vásárlása előtt állok, de akkora a választék...
Ha időm engedi követem az itt zajló eseményeket. Az már tiszta, hogy 100 ropi alatt nincs igazán értelmes porzsák nélküli porszívó, annyit pedig nem adnék érte.
Kb 50 körül mit érdemes most venni? Egy 50 négyzetméteres lakasba kellene, szőnyeg nincsen és nem is lesz. Ami fontos lenne, hogy normális áron lehessen papír porzsákot beszerezni hozzá. Ha nem üvöltene annak tudnék örülni, de ez nem fő szempont.
Előre is köszönöm.Csend a lelke mindennek!
-
salieri.
őstag
válasz Csabroncka #42993 üzenetére
-
törölt tag
válasz gabikiraly2 #42992 üzenetére
Egy Mielét mindig érdemes. Havi 300 Ft-ra vagy kevesebbre jön ki a porzsák.
-
ribarszki
őstag
Sajnos a Miele C2 Parquett gépet feltolták 59k-ról 69k-ra
50k alatt valamelyik Electroluxot nézném. S-Bag szintetikus zsákot könnyű kapni hozzá (papírt felejtsd el!!)
59k-ért pedig ezt.
De ha bruttó 50nm a lakás, akkor lehet elég egy olcsóbb Electrolux is.
Mielehez viszont csak gyári Miele porzsákot! 1évre elég 4db zsák, ami 4000Ft.[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik