Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mi5i

    tag

    válasz w.miki #21762 üzenetére

    Igen, ez az, BOSCH BGB45331 ProSilence, porzsákos.

    Vásárlás
    Emag-ról a fentiek miatt nem ajánlom annyira - pedig én már konkrétan a rendelés gomb felett álltam meg. Ők maguk írták, hogy termékgarancia hozzájuk szól, tehát ha gond van akkor emag ügyintéz. Bosch is írta, hogy itteni bolt kell, rendes garanciával, csakis akkor adják meg a +3 év garanciát. Ahonnan meg elfogadják (lehet próbálgatni a regisztrációs űrlapon), azok a webshopok is 45-ért adják. Nekem megért +2-t, hogy magam ballagjak be érte egy helyi boltba. Be is regisztráltam. :)

    Tapasztalatok
    Eddig egyszer szívtuk körbe a lakást vele. Egy kicsi 1300-as Samsung-ról váltottunk, hát ég és föld a különbség.
    Nem tudok százalékokat meg benchmark pontokat mondani mennyire vizsgázik jól, de szívja rendesen :) Szívóerőt nem mondanám brutálisnak, de nem is hiányzik - állítható is és bőven jó, valamint sok múlik szerintem a fejen is (3 félét adtak hozzá: egy sima szokásos szőnyegre valót kapcsolható kefével, kemény padlóra való széles kefés-gumis fejet, meg egy kárpit/"csőr"-nek is fordítva bedugható picit + lehet hozzá venni ilyen forgókefés csodákat is ha ilyenre van igény).
    A kárpitossal a kutyaszőrt pl. pikkpakk összeszívtuk a blökink párnájáról - tesztként :D A szőnyegre való fej konkrétan annyira jól odacuppan működés közben a padlóra, hogy nem kis meló - a régihez képest - megmozdítani először, szokni kell :) Van egy sötét, elég kényes szőnyegünk is, jó teszt volt az is. Sokkal hamarabb végeztünk vele, a hajakat is szépen összegörgette és szívta.

    Mi nagyon elégedettek vagyunk vele, így elsőre persze, sokkal szívesebben fogom elővenni és takarítani egy jót. 5L-es zsák kíváncsi leszek meddig elég. Örülünk hogy zsákcserés világ lett, mert a régi megoldást már untam, hogy ki kell mosogatni a zsákot a szagok miatt - és nem oldotta meg teljesen. Pozitívum még, hogy a fenekén/hátulján is megül a porszívó és így is ráakasztható a fej, tároláskor kisebb helyet foglalhat. Nem mondanám túl könnyűnek, de nagyon jól lehet lavírozni vele, eltűnik a súlya. Az automatikus kábeltekerős dolgot is szokni kell még, de jó dolog.
    Éreztük a különbséget a levegőn is, hogy mennyivel tisztább légteret hagyott maga után. Boldogság.

    Negatívumok: kicsit furcsa, hogy a csöveket csak össze kell dugni ilyen erő mellett, de persze nem engedték el egymást. A porszívó szép, de rendszeresítettünk egy rongyot amivel majd áttörölgetjük, elég kényes szín ez a fekete. Persze ez egy porszívó, de még új és lelkesek vagyunk :D Valamint a gép háza, ajtaja nem kelt minőségi érzést annyira, azért vigyázni kell rá, autóval ne álljunk rá ;]
    Zaj: marketing ellenére én nem mondanám halknak, baromira suhog a levegő még így is, hogy nem a világ legerősebb porszívója, de! szőnyeg porszívózásakor - ahogy fent írtam - eléggé zárt a tér a fej és a padló között, akkor viszont iszonyat halk. :K

    Amit nem értek, hogy mosható a HEPA szűrő, de mégis azt írja a fáma, hogy évente cserés. Mi az igazság ezekkel, annyira nem értek hozzá. Pár havonta mosás, de évente csere javasolt? Vagy ha mosható, bírja tovább is?

    Amúgy kibogarásztam, mert nem értettem a különbséget:
    BOSCH BGB45331 ProSilence és BOSCH BGB45330 ProPower között annyi a difi, hogy a ProPower gépen piros a karika a toroknál, a kábel is piros, zajszint pedig 74dB a 70dB-el szemben.

    Amúgy Miele is szimpi volt, meg egy 60-70k körüli elektrolux, de nekem már így is lélektani határ felett volt ez az ár is :D A +3 év garancia meggyőzött, 5 év azért nagyon jó a mai világban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák