- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomyka74
senior tag
válasz Lacielvtárs #23852 üzenetére
akkor most "rendes" blu-ray lejátszót használsz?
pedig az ember azt hinné,hogy a mai erőmű ( videókártyákra gondolok elsősorban,persze igen a hozzá illő hardverrel ) pc-k jobb minőségben játszanak le filmeket! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz tomyka74 #23853 üzenetére
Hivhatjuk 'rendesnek' de én inkább mediaplayert használok, van egy popi 500 es egy 905 kínai kütyü, de az inkabb csak itt ragadt a nagyszobába
Véleményem szerint a pcvel sincs gond, belehet állítani hogy jó legyen a kép minőség, csak én a bedugod es had menjen híve vagyok, és nincs türelmem állítgatni, próbálgatni, kísérletezni.
Más, erősen off, épp a tron örökség film zenét hallgatom, eszméletlen hogy szol
Esetleg, ha szépen kérem, tudnatok hasonló albumokat, előadókat ajánlani, amit erdemes meghallgatni...
A végén még zenei irányzatot is váltani fogok[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
tomyka74
senior tag
válasz Lacielvtárs #23854 üzenetére
-
zsoika
addikt
válasz szab13 #23856 üzenetére
A Denonoknál valahogy így néz ki : az x520 kezdő, x1000 belépő és x2000 már a alsó közép szint....x2100, x2200 stb. már csak az évjárat.
Az X2000 is jó lehet.....viszont a 2013 -as évi ,régi sorozatszámú Denonok hangolása nem sikerült túl jól(pl.2313), de lehet neked tetszene. Ha van lehetőséged meghallgatni vétel előtt , az sokat segítene.[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
válasz zsoika #23857 üzenetére
Szerintem ez eléggé ízlés függő.
Nekem tetszik a 1713-as Denonom karaktere.
Igaz, a “Denonosabb” hangúakat még nem hallottam, de egyszer volt egy sztereós Denonom (PMA 700AE), aminek nem tetszett a hangja, olyan fátyolos, mintha függöny mögül hallgatnám.
Ha a 2013-as sorozatot kivéve a többi Denon AVR is inkább arra hasonlít, akkor nekem meg lehet hogy pont azok hangja nem tetszene annyira.
Egyszer meg kellene már hallgatnom egyet. -
Mannster
csendes tag
válasz Mannster #23816 üzenetére
Kicserélték egy ugyanolyanra, pont volt még 1 belőle, de persze trükköztek egyet, mert visszaadták a pénzt és a pénztárnál újra kifizettem, így buktam az elállást...
Minden ugyanaz: Xbox csak 720-ban látszik, med600-ast nem is találja. Illetve még azt vettem észre, h az xboxnál a konzol gombnyomogatására kiadott pittyegéseknél váltogatja a hangképeket (harman nsp, pcm, 5.1)
Megint cserélgettem kábeleket, portokat, de semmi változás... Valami ötlet? -
zsoika
addikt
válasz T_Stark #23858 üzenetére
"Szerintem ez eléggé ízlés függő." Egyértelmű!
Lehet megvesz egy pl.x2200 as erősítőt és nem fog neki tetszeni ....pláne az Onkyo után, ami tök más. Ezért is szeretek hm cuccokból használtat venni, mert ha nem tetszik bukó nélkül el lehet adni.
A "függöny mögül" effektust én is éreztem....ezért is váltottam Onkyora(mondjuk Én nem hallgatok zenét).
Érdekes, amióta a Sony-m van folyamatosan megy a zene is. Az Onkyonál kb.10-20perc után ösztönösen kikapcsoltam, mert zavart a zene, zajként érzékeltem.Mannster: Lövésem sincs mi okozhatja. És ha átviszed másik házba(pl.barát) ? Hol laksz?
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz szab13 #23862 üzenetére
Azt tudod ugye, hogy a bluetooth felejtős (zenére)....
Lejátszásra vezetékes hálózaton, vagy közvetlen usb, DLNA-an vezérelve pl mobilról , max wifi-n akár mobilról, de a közvetlen usb a tuti .. ( vagy NAS, vagy egyéb lejátszó)[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Mannster #23859 üzenetére
A med600 megfelelő HDMI-re van kapcsolva? Az erősítőn a bemenetet ki kell választani,ha az OK, akkor már írtam a lejátszón kell konfigurálni, az erősítő sem érzékeli? Vagy csak nincs kép a TV-n? Vagy mindkettő?
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zsoika
addikt
válasz szab13 #23862 üzenetére
Ha az tetszik, akkor válaszd azt és arcitec fórumtárs hozzászólásával teljesen egyetértek.
"teflonról átküldeni a zenét" : Én is szoktam telórón tárolt zenét hallgatni , de DLNA-n tedd.... ne buletooton.
(#23864) arcitec : Ezt már Én is írtam neki anno és nem segített.
[ Szerkesztve ]
-
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok.
Segítségetek szeretném kérni. Ps4 Pro-t hogyan tudnám rákötni régebbi erősítőmre (Technics sa-ax 530) ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #23870 üzenetére
Ugyanazt a zenei FLAC fájlt kiírtam audio cd-re, és sokkal szebben szólt mint az erösítő USB bemenetéről.
-
T_Stark
őstag
válasz Lacielvtárs #23877 üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #23874 üzenetére
Analog IC?? Tudom hülye kérdés, de mit takar?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #23879 üzenetére
Ez tényleg hülye kérdés .... de elvégre ez mégicsak a "belépő topik" ....
.... csak arra céloztam, hogy ha a Marantz DAC-ját használod (egy pár RCA kábellel, pl. a CD bemeneten keresztül, mert feltehetőleg jobb DAC-ot tettek bele, mint az AVR-be) jobb hangot kaphatsz, mint ha digit (optika/koax/hdmi) összekötést használsz .... persze az utóbbi esetben is lehet "más" a hang, mint az AVR USB-jén, bár általában kisebb különbség szokott lenni ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #23880 üzenetére
Hdmi-n keresztül van összekötve az erősítővel..
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #23882 üzenetére
Akkor kérnék szépen segítséget ezzel kapcsolatban!! Pontosan mit dugja hova??!
-
zsoika
addikt
válasz T_Stark #23875 üzenetére
Jól néz ki!
Na akkor ki is tudod próbálni a kábelt is....arról is írhatnál egy pár sort . Ha nem űbergagyi akkor a belépő kategória egy igen kedvező árú darabja lehetne. Nekem eddig a 4000Ft/3m (bolti áron) Proson Crystal Smoke volt a legolcsóbb ajánlható belépő szintű SUB kábel, de ez csak 1x-es árnyékolású.[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
zsoika
addikt
válasz Lacielvtárs #23885 üzenetére
Igen, de az analógnál nem kicsit fontos a "normális" kábel.....az sokba fog fájni!
T_Stark: Hát igen, de legalább egy normális felbontású fotót (vagy kettőt) beszúrhatnál ide, hogy jobban szemügyre tudjam venni a csatlakozókat és a kábelt úgy általában. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
Cambridge Audio Azur 551r-hez keresek 5.0 szettet, olyan 200e Ft-nál nem szeretnék többet költeni, ha nem muszáj, de használt is jöhet cserében. Melyik gyártó háza táján keresgéljek? Többször volt szó már a fórumban a CASTLE KNIGHT 2 5.0 szettről, ami most nagyon akciós a Hangképstúdióban. Az passzolna hozzá vajon?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #23883 üzenetére
Ahogy "Elvtársunk" és zsoika is írta .... a Marantz hátulján az "analog out-ba" 1 pár jobb RCA, a másik vége meg a Denon-on pl. a "CD in-be" és már szólhat is "pure direct-ben".... egy pár jobb kábel viszont "pár ezresedbe" bele fog kerülni, de mit is ér az a tapasztalat ami ingyen van ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #23891 üzenetére
"tele a HFP apró is viszolnylag olcsó ajánlatokkal" Igen ,de ahhoz ismerni kell a kábeleket és hp árakat.....még annak is. (elég az AVR, hsz, sub, hsz kébel, mp használt áraival tisztában lenni)
A múltkor csak úgy érdekesség kedvéért nézegettem analóg kábel hirdetéseket és az jutott eszembe ,hogy de jó hogy digitálisat használok. Analógnál is kezdődne a kábelmizéria.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz szab13 #23893 üzenetére
Szerintem egyértelműen a Denon a jobb választás pedig Én nagyon Onkyo párti vagyok (mozin).
Igazából HDMI problémás bármelyiken előfordulhatnak ha nem kikapcsolt (és konnektorból kihúzott) állapotban dugdosod a HDMI kábelt. Erre kéretik odafigyelni!
2008-2012 között a pioneer-ek közt is feltűnően sok volt a HDMI panekól hiba, nem csak az Onkyo-nál ...csak Ők legalább beismerték és visszahívást adtak ki rájuk.Nemir Ombe: Félreértettél! Persze ...igazad van! Én úgy gondoltam ,hogy per-pill lövésem sincs hogy egy használtan hirdetett analóg kábel annyiért jó vétel e(árban), vagy túl sokat kér érte az eladó. Megveszem és eladásnál akkor bukó van.... ha csak nem találok Én is egy laikust aki megveszi "drágán".
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
Mannster
csendes tag
válasz arcitec #23864 üzenetére
Mit értesz megfelelő hmi-n? Kipróbáltam az 1, 2, 3, as portokon és nem volt kép. Minden próbálkozáskor vakon végignyomtam a med600 tv sys gombját ami pal, 480... 1080p ig megy kb 8 képformátum, de semmi.
A hosszú történet, h anno volt egy 720-as Pana plazmám, még ahhoz vettem a medet, azzal ugye max 720-on ment. Pár éve vettem egy W828-as Sonyt és az sem ismerte fel a Medet, a forgalmazó "van ilyennel" elintézte én meg elfogadtam, mert a Sony erősítömön (1080i-n ami a max felbontása volt, mert koros) keresztül működött, az xbox meg közvetlenül a tv-re kötve ment 1080p-ben (pár külföldi fórumon is találtam pár példát a med vs Sony problémára). Nyáron használat közben párszor elment a kép, de hang volt, rájöttem, h elkapcsolgat a képfelbontás, tehát ha megnyomom a meden a tv sys gombot kb 8x, megint van kép. Elvittem a medet a forgalmazóhoz, ahol nem tudtuk replikálni a problémát így abban maradtunk, h az erősítő a ludas. Ha az új erősítő csak a medet nem bírná, azt még valahogy megérteném, de hogy az xbox nem megy 1080-on csak 720-on az már sok egybeesés. Viszont h 2 HK erősítő is ugyanazt a problémát produkálja az vagy szériahiba vagy nálam van valami furcsa beállítás, szóval teljesen tanácstalan vagyok... (főleg, h mivel a csere gépet személyesen vettem nincs az elállás joga)Igen, pesten lakok a Pólus Center közelében a XV kerben.
-
Mannster
csendes tag
válasz Nemir Ombe #23897 üzenetére
Van 3 kábelem, egy gyári xbox, egy olcsóbb és egy kácsa tipusú, cserélgettem azokat is. Mind minimum 1.4es az arc müködik is a tvvel. Most olvasom az amazonon, h nagyon sok hiba van a HK 1710-as/171-es szériájával Mondjuk még a dvd-t nem próbáltam, berakom azt is a rendszerbe az is hdmi-s.
-
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #23885 üzenetére
Tudtok mondani egy konkrét típust amit érdemes megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs