-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz daninet #89199 üzenetére
...gányolás, tákolás, megdöbbentő...
Aztán jövök megdöbbeni, erre itt egy ilyen rendezett műhely... Ez nem volt szép dolog...
Valami azt súgja, nyomtatva vannak azok a spulnik...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz Barret001 #89184 üzenetére
Arra sok is. Nekem airbrush-hoz egy hűtőszekrény kompresszor van poroltó palackkal...perfettó. Sőt mikor még nem volt kész csak egy 1,5 literes üdítős palack volt a hűtő kompihoz, hogy ne legyen a nyomás pulzáló.
Ez most a poroltós verzióban egy tűzőgépet is elbír... persze nem kárpitos tempóban...csak olyan nyuggeresen. Szekrény hátfalat meg hasonló dolgokat szoktam vele tűzni.
Huszonliteressel én is festettem már lidlis szóró pisztollyal... Hát nem világbajnok, de működik.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-
daninet
veterán
válasz Top cat #89207 üzenetére
igen, pontosan az. covid alatt építettem.
Csinálok néha késeket és abban hevítem az acélt. Még eléggé amatőr vagyok a dologban de ez most az elektronika mellett az első dolog ami egy évnél tovább megmaradt. A kívánság lista következő darabja egy szalagcsiszoló ami 2m szalaggal megy pontosan ehhez.
[kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Beretvás
veterán
válasz Barret001 #89210 üzenetére
Ne nekem akard már elmesélni légyszives ,hogyan működik.. még te gondolom 1 autót sem festettél le addig én a 20+ évem alatt kitudja már hány tucatot..
Semmit nem kell nézegessek mert van tapasztalatom ellenben azokkal akik csak az adatokat nézegetik közben meg nulla tapasztalatuk van.
-
Beretvás
veterán
Teljesen mindegy lidlis 24 literes vagy nem lidlis.. Ugyan annyit nyomnak ezek a kicsik... Évekig használtam 24 literest festésre, és teljesen elég, főleg hobbyra amire a kérdező is szánná.. Aki azt állítja nem elég annak még nem volt a kezében festőpisztoly vagy semmit nem ért hozzá...
Rakhatnék be videót a kis kompresszorral is meg a naggyal is, festés közben DE nem látom értelmét a vitának tovább..
-
lemmy71
őstag
24 literes kompresszorral autót fényezni, "olyan mint sajtreszelővel rejszolni, enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas"
Amúgy van nekem is egy kis 24 literes Metabo gépem. Szegbelövő és tűzgéphez használjuk, néha teli ajtólapokat fújúnk vele. -
Héraklész
tag
Csinálnék egy periszkópot itthon gyermek részére.
63-as PVC-csőből készíteném két 90 fokos könyökkel.
Két problémát látok előttem:1. Honnan veszek beleillő tükörlapokat? (Sajnos nem dob ki a kereső ilyen vételopciót.)
2. Hogy rögzítem pontosan a tükröket? (Ugye 45-fokos szögeket kell tartani.)
-
Top cat
addikt
válasz Héraklész #89218 üzenetére
Ilyes valami nem lenne jó?
-
RandomName
senior tag
Akkor abba 63mm-falvastagság szélesség kellene a 45fok miatt oválra nyújtva? Azt kb sehol. Neked kell kivágnod...
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Héraklész
tag
Köszönöm a segítséget!
A vágható tükörlap szerintem nem olyan jó minőségű, mint a síktükör.
Szögletest nem akarok, az nem bírná sokáig gyerekkézben. -
macilaci78
nagyúr
63-as PVC cső helyett 50*50 mm kábelcsatorna? Abba már a téglalap alakú tükör is jó.
Vagy maradsz a a csőnél, a könyököket levágod 45 fokban, elviszed sablonnak egy értelmes üvegedhez, aki vagy kivágja neked az oválist, vagy eldolgozza a széleket, sarkokat, hogy a gyerek ne vágja meg magát, melegtakonnyal rögzíted.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mephi666
nagyúr
...az asztal kidobásra vár, rendesen kiszolgált most a szoba felújítása közben is... most ellátja utolsó feladatát
ui: az a luk azért van, mert alulról felfogattam az élmarót és maróasztalként is funkcionált
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz daninet #89227 üzenetére
kb 10 éve kaptam (szerettem volna amúgy ilyet) és 2évente előkerül azt hittem, hogy panelban a szalonnasütögetés közösségi élményét visszaadja, de jól be lehet vele szagosítani a lakást... fröcsög a zsír, stb... erkélyen viszont így jól használható, mert annak az asztalnak már mindegy és alápapírozva semmi nyomot nem hagy... nyert most az asztal is még pár hetet, mielőtt teljesen feldarabolnám... asszonynak nem tetszett elsőre a tegnapi sütögetős tervem, de azóta már megbeszéltük, hogy hétvégére bevásárolunk gombát, cukkinit és egyéb jól süthető dolgokat
ui: van hotdogkészítőnk is, amit kaptunk valahonnan... na az tényleg tombolás felesleges kacat ez a raclette jó buli ahhoz képest
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Tangerine
senior tag
válasz mephi666 #89225 üzenetére
Bakker, ugyanilyen íróasztalom van/volt gyerekkoromban, csak más színben (natúr). Meg a tesómnak egy másik. Az egyik még most is megvan anyámnál. A másikból esztergaasztal lett, csak nem nagyon bírta a 60 kilós gépet, meg nyeklett-nyaklott is. Aztán szétvágtam, és hokedlit csináltam a lábakból.
Egy régebbi videómon még látszik egy kicsit az eszterga alatt:
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
mephi666
nagyúr
válasz Tangerine #89230 üzenetére
ez olyan kékes-szürkés volt, mint a lábai, de 10+ éve fóliáztunk egyet rá... valahogy nincs szívem semmit kidobni, szolgált már rendesen ez a vacak és úgy tűnik, hogy sütögetésre is jól lehet még használni... végülis erkélyen épp elfér... lehet maradni fog, míg szét nem rohad
-
Keef_Lee
senior tag
Új kérdés
(Mivel a kompresszoros festés helyett most egy másik megoldás vetődött fel)
Lidlben szombaton elektromos festékszóró lesz. (1,2 L-es tartály. Szórás szabályozható, de max 0,7 L/perc.)
Ezt sem érdemes megvenni, vagy ez használható?
Hobbi célra, nem autót festeni... -
Barret001
addikt
Így jársz,ha nem rakod vissza a kupakot olajszint korrigálás után
Az lett feltűnő,hogy én zöld géppel indultam el füvet nyírni. -
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok,
Lézeres szintezőt akarok vásárolni, de ebből a szerszámból is a határ kb a csillagos ég.
Na most nekem csak otthoni felhasználásra kell, elsősorban mennyezeti karnis rögzítésére, majd később bútorok, polcok rögzítésére a falhoz, meg ilyen általános dolgok.
Árban olyan 20-25 körül gondoltam, annyiért már akadnak, pl. [link]
Mire kell figyelni egy termék esetén, mit érdemes választani? -
Dani_kp
addikt
válasz Ryan_Sanchez #89239 üzenetére
Szia.
Ha van időd vagy kedved kivárni a parkside performance keresztvonalas lézert, akkor azt vedd meg, kicsivel drágább 28k., de megéri. 360 fokban tudja a vízszintet körbe mutatni, akkumlátoros meg van hozzá egy gyenge minőségű, de használható állvány is. Illetve ha pest környéki vagy, akkor érdemes lehet kinézned a biatorbágyi outletbe, ahol pár hete vagy hónapja nyílt egy parkside üzlet. Ha nem sos, akkor jövőhét szerdán Pesten leszek a Lurdynál, mivel csak fuvarozok lesz 3-4 felesleges órám, így terveztem kimenni és szétnézni.
De a legfontosabb, hogy olyat vegyél, aminek zöld a lézerfénye, tapasztalatból mondom, hogy sokkal erőteljesebb és sokkal jobban is látszik és hát nem hátrány, hogy ha jól látható a vonal, ami mentén dolgozni akarsz .https://ingatlan.com/33821564
-
macilaci78
nagyúr
Nekem is Parkside Performance van, erős zöld fény, a vízszintes fény 360 fokos, a beépített akkut USB type-C töltő kezeli.
A hibája, hogy sötétben túl erős a fénye, 3-4 méteren már kb 2 mm vastag a vonal.Egy csomó furat jelölésénél használtam.
A következő lépcső már 60-90 k között, Bosch például.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Barret001
addikt
válasz macilaci78 #89241 üzenetére
Azért 3-4 M-en 1 mm eltérés nem katasztrófa!
-
lemmy71
őstag
Nézz körül az AliExpress deko store official -ban. Jó árban találsz lézert, cseh vagy szlovák raktárból egy két nap alatt meg van. Nekem is van pár akkus deko szerszámom, nincs velük gond. Utoljára egy akkus kartuskinyomó pisztolyt vettem, öröm vele dolgozni
[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz macilaci78 #89243 üzenetére
Én vettem olcsó leárazott ceruza elemes szintezőt,nem részletezem hova világít Köze nincs az elvárt értékek megközelítő követéséhez sem.
-
Dani_kp
addikt
válasz Ryan_Sanchez #89248 üzenetére
Mindenképpen be akarok menni, mert magamnak meg nézni/venni szeretnék egy akkus szegélynyírót, illetve egy sövényvágót, ha nem valami elborult az ára.
Ha lesz valami nagyon jó keresztvonalas lézer deal akkor még priviben is zaklatni foglak .https://ingatlan.com/33821564
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest