- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
A legtöbb fehér kapcsoló/aljzat stb. besárgul ment nincs az anyagában UV stabilizátor, vagy kevés. A Kotállux is be tud sárgulni egy idő után, van szerintem ilyen bontott sárgám.
@pjen, oké hogy raksz fel képeket, de mennyi fény/nap éri? Nagyon nem mindegy, nyilván egy szerkény mögötti, vagy fürdőszobai kevésbé sárgul be, mint amit tűz nap.
Ettől független a Kontálluxos kapcsolók és konnektorok is tényleg jó és tartós darabok. A TV/rádió fali aljzatuk viszont baromi nagyot csillapít, ha olyat akar vki használni inkább belezze ki és rakjon bele mást.
Én a lakás felújításkor mindent szerelvényt Schneiderre cseréltem (nagy része Asfora család, meg pár másik van ami kültéri meg fázis+nulla megszakító kapcsoló), remélem sokáig fehér marad, de a sárgulás várható itt is biztosan.Egyébként aki szeretné visszaállítani szép fehérre a besárgult kapcsolót, konnektort stb. és szeret barkácsolni, nézzen utána a retrobright kifejezésnek. A lényeg, hogy a besárgult műanyagokban vissza lehet fordítani a folyamatot, dolog nyitja a hirdogén-peroxid és UV fény. Szép nyári napon be kell kenni amit vissza akarunk fehéríteni, folpackal betekerni és kitenni a napra. Youtubeon lehet nézni videókat, aki régi PC-ket és hasonlókat restaurál, hogy csinálja. Ott van aki expert módon veszi kannában, kádba önti meg UV lámpával világítja meg Én sima fodrászatban használt peroxidot vettem fodrászkellék boltban, az elég sűrű ecsettel fel lehet kenni, meg nyáron kiraktam az udvar közepére. Mondjuk speciel a Kontálluxos cuccokon nem próbáltam, de lehet adok egy próbát neki a nyáron. De pl. PC hangszórót állítottam így vissza elsárgultból szép fehérre.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- További aktív témák...