Hirdetés
- Eredetileg x86-os dizájnnak készült az NVIDIA Denver projekt
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- XPPen Artist Pro 24 (Gen 2) 4K rajztábla - nagy méret, nagy felbontás
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Modding és elektronikai kérdések
- Eredetileg x86-os dizájnnak készült az NVIDIA Denver projekt
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tms+
aktív tag
ráadásul az alapmodell, ami a mai mezőnyben elég kezes méretű
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
7Heads Drago
veterán
Na de majd a 4-ik negyedévben a lovak közé csapnak az Apple userek.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
janeszgol
félisten
Akkor az S24 van olyan jó, mint az A05, A15 sorozat vagy az A35.
-
dolphy17
tag
Akinek van pénze Apple-t vesz, akinek nincs az A15-öt.
-
aktív tag
Elégedett iPhone 15 tulajdonosként teljesen meg tudom érteni, hogy miért döntöttek ennyien mellette. Jól sikerült a tavalyi alap iPhone, és számomra még esztétikailag is nagyon bejött, különösen a csatolt képen szereplő zöld kiadás. Jó ránézni, kapott is egy átlátszó tokot.
60 Hz ide, USB 2.0 oda, plusz nincs AoD, nekem ezek nem hátrányos jellemzők. Bőven megvagyok a 128 GB tárolón, ahogy elnézem, ha volna még 64-es variáns, az is megfelelne (minden a felhőbe kerül nálam).
A fórum látogatói közül sokak számára “eretnekség” az, amiket fentebb írtam, ám nem ők képviselik a valóságban élő, hétköznapi felhasználók rétegét. A számok nem hazudnak, a geek réteg által kigúnyolt iPhone 15 a valóságban jól teljesít, kelendő, teljesen megfelelő napi használati cikk.👍 -
Bogdán Máté
csendes tag
Izgalmas lett volna legalább hozzávetőleges unit számokat is látni az egyes termékek mellett. Kíváncsi lennék, hogy hány (tíz)millió darabbal kerülhetett egyik-másik a top 10-be.
-
jeni
félisten
Érdemes erre visszatérni 1 év múlva ,hogy az új 16-s modell lekörözi-e a tavalyi alap modellt a 15-t?
-
csakany2001
senior tag
Kamerában történt előrelépés, meg nincs akkora különbség a sima és a Pro között, mint a 15-ös szériában.
Szóval ott simán benne van, hogy a sima széria eladásai mennek kicsit feljebb a Pro modellek rovására.(sima kompaktabb, ott a makró mód is benne, üzemidőben is jól teljesít, Pro mellett kevés dolog szól)Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
7Heads Drago
veterán
A fórum látogatói közül sokak számára “eretnekség” az, amiket fentebb írtam, ám nem ők képviselik a valóságban élő, hétköznapi felhasználók rétegét.
Hanem kik?
A teljes mezőny 3,5% vett I15-öt. Ez lenne a többség? Évi 4-5 modellel nem nehéz ilyen adatokat hozni. A legtöbb gyártó havonta többet ad ki. Persze ez meg már túl sok. De így legalább mindenki megtalálja magának az igazit. Az Apple sajnos ott tart hogy annak is örülni kell ha csak kijön egy 'kaki emoji' update. Mert amit a mostani bemutatón ígértek az se sikerült még teljesíteni. Viszont az is igaz hogy amit kiadnak még mindig náluk a legstabilabb.... csak győzzük kivárni.
Sokan bírálták anno a Huaweit, de volt több olyan húzásuk is ami jó irányba mozdította el a piacot. Jó lenne már látni megint egy hasonló céget.[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Nem is értem ezt a logikát miért nem karácsony előtt adják ki az új telefonokat
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
veterán
válasz enginev3.0 #13 üzenetére
Nem csak ezt, bármit
ősszel be kell mutatni, hogy karácsonyra híre menjen (hogy mennyire szuper) -
enginev3.0
félisten
Hát igen, ez szerintem is tök logikus, karácsony után ki fog telefont vásárolni? mondjuk most remélem pont én, 3 év után cserélném le a telefonom és az új S szériát várom, de karácsony előtt sokkal többet tudnának vele keresni, érthetetlen
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
csakany2001
senior tag
válasz enginev3.0 #15 üzenetére
Samsung stratégiája szerintem a karácsonyi raktársöprés, és akkor az új szériát útjára tudják engedni Q1 végén világszerte.
Szerintem mindegyik működik és nem véletlenül így adják ki, jobb is a Samsungnak ha nem az új iPhone-al egyidejűleg kerül kiadásra, mert így csak arra szegeződik a fókusz év elején.Apple meg szerintem azért ősszel, mert évvégéig meglesz a megfelelő készlet, meg kiderülnek a széria gyerekbetegségei is addigra.(de eddig a 16 nagyon jól startol, ez nem volt igaz, pl. a tavalyi Pro szériára)
[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
hankock
tag
miért nem karácsony előtt adják ki az új telefonokat
Megjelenés szeptemberben jó nagy hájppal. pipa
Novemberbenamerikaiblack friday. pipa
Decemberben karácsony. pipa
Februárban Valentin nap. pipa
Nyilván meg van az oka, úgy hívják, hogy marketing. -
gliskard
senior tag
válasz 7Heads Drago #12 üzenetére
Apple-t és az Android-os telefon tervezőket kicsit körülményes összehasonlítani.
Android oldalon lényegesen nagyobb innovációk kellene ahhoz, hogy egy-egy modell kitűnjön a többi közül – az egy másik kérdés, hogy a megcélzott vásárlók érik-e és értékelik-e ezeket az innovációkat.
Nagy valószínűséggel a nagy átlag (képen a lv3-tól lefelé akik nem tech fókuszúak mint pl. a PH fórumozók) azoknak a legtöbb esetben nem sokat mondanak a technikai részletek azok ár, esetleg szín és méret szerint választanak.Az iPhone esetében az eladott készülékek jelentős része nem új user, hanem olyan aki lecseréli a régebbi iPhone-ját. Mivel a csere időszak már az usa-ban is kitolódott 2-3 évre, ezért az Apple-nek nincs igazán érdeke abban, hogy modellről modellre nagyokat ugorjon. Viszont 2-3 év alatt lesz annyi előrelépés, hogy azzal elégedett legyen az ügyfél.
OS és SW oldalon pedig valószínűleg okkal nem lépnek gyorsabban és nagyobbakat – szintén az átlag felhasználók esetében a sok és nagy változás inkább negatív hatású.A szűk (átgondolt) modell választék az eseteke nagy részében inkább előny mint hátrány ez a termék tervezésben és marketingben már régóta ismert dolog (Hick's law), csak k.nehéz megvalósítani. Egyébként az Apple-nek is volt időszaka amikor erősen fragmentált volt a Mac modell választéka. Másik oldalról pedig a Samsung az aki elkezdte tudatosan szűkíteni és aránylag átláthatóvá tenni a modell választékát.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
3-ik bekezdés:
Ez igaz. Csak ugye szerintem ezt nem úgy kellene megvalósítani hogy csak ígéreteket kapsz a megvásárolt terméken meg nem használható.
4-ik: A túl nagy választéknak tényleg nincs értelme. Viszont szerintem meg a 4 modell/év meg kevés. Lehetne itt is olyan szabály hogy az adott cég CO besorolása függne attól hogy mennyi típust dob a piacra az össz termeléséhez képest és ezt lehetne adókedvezménnyel is megfejelni. Túl sok szemetet gyártanak, a nyersanyag, energia meg csak pocsékolva van.[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
válasz 7Heads Drago #20 üzenetére
"Ez igaz. Csak ugye szerintem ezt nem úgy kellene megvalósítani hogy csak ígéreteket kapsz a megvásárolt terméken meg nem használható." – apple esetében azért az ígért funkciókat lehozzák. Ha itt konkrétan az AI-ra gondolsz, akkor az EU szabályozás miatti funkció vesztés nem csak rajtuk múlik.
"A túl nagy választéknak tényleg nincs értelme. Viszont szerintem meg a 4 modell/év meg kevés." – nem kötekedés, csak kíváncsiság: te mivel diverzifikálnád tovább a jelenlegi iPhone modell választékot.
"Lehetne itt is olyan szabály hogy az adott cég CO besorolása függne attól hogy mennyi típust dob a piacra az össz termeléséhez képest és ezt lehetne adókedvezménnyel is megfejelni. Túl sok szemetet gyártanak, a nyersanyag, energia meg csak pocsékolva van." – sajnos a kapitalizmusban ez csak akkor valósul meg, amikor már egy iparágban mono- vagy duopolium alakul ki és a verseny elmaradása miatt már nem kell diverzifikálni a portfóliót. Ha távolról nézzük, akkor az Apple is ilyen.
Az egy másik nézőpont, hogy 1976-os alapítástól az első Jobs korszak végéig (1985 közepe) már próbálták tartani magukat a limitált modell választékhoz (csak a konfigurálhatóságot/bővíthetőséget támogatták).
1997-ben amikor Jobs visszakerült az Apple-hez majd rövid időn belül 'megpuccsolta' az akkori CEO-t (Gil Amelio) és 'hatalomra' jutott, rögtön az akkori portfólió durva racionalizálásába kezdett (termék paletta 70%-át törölte és elküldött 3000 embert) illetve visszavonta a Macintosh klón gyártók engedélyét (a legnagyobban és legsikeresebbet – Power Computing – pedig felvásárolták).
Ez után már ismét elég limitált volt a Mac modell választéka és ezt vitték tovább mind az iPod, mind a többi termék esetében. Az első szélesnek látszó 'termék választék' az iMac-kel jött be, de ott is csak a színek miatt...[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Jó pár olyan dolgot mutattak be amit a megvásárolt példányokban nem volt ott. Nem tudom hogy azok azóta megjöttek-e már.
Az AI is késik, de az EU meg rátesz egy lapáttal.
Nem az iPhoneról beszéltem én, hanem Samsungról amit te hoztál fel.
Ha távolról nézzük, akkor az Apple is ilyen.
Lehet hogy csak annak hiszik magukat. Nekem nem fér bele a "zöld" képbe a vezetéknélküli töltés vagy a jack elhagyása sem. Vagy hogy évekig 5 wattos töltővel szállították a telokat miközben tudtak gyorsabbat is. De például ide sorolnám a type-c csatit is. Minden más eszközükön type-c volt, csak anyagilag nekik megérte a lightingot belerakni. De biztos van más ilyen még, csak nekünk nem volt több eszközünk tőlük.
Van rokon akinek évekig jó volt pl a Samsungokhoz adott fülhallgató, aztán mivel kiesett a jack veheti a BT füleseket amit sűrűn cserélgethet. Fél-egy évente de van úgy hogy csak pár hónap. És nem mindig cserélik neki ingyen. Nyilván ezek max tizenezres kategória. De a vezetékes fülese 4k volt. A 40k bt fülesnek is beáll az akkuja gyorsan aktív használattal. Nekem pl teljesen megfeleltek a telohoz adott alap fülesek. Ennyi pénzt meg nem adok érte. És ez igaz most már a teljes gyártó palettára, mert mind kivett mindent a dobozból.
A vezetékmentes töltés sose lesz zöld. És mivel elég sok hőt termel megöli az elektronikát is. Persze a normál töltés is, csak lényegesen kevesebb ideig tart.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Hiába, na. A rossz ízlésnek nincs határa.
-
aktív tag
válasz Schafranek #22 üzenetére
Bizony, szépen, fokozatosan híztak ekkorára a kijelzők. Valahonnan innen indulva: [link]
-
dolphy17
tag
válasz 7Heads Drago #23 üzenetére
Nem a vezetékes füles szűnt meg, hanem a jack csatlakozó. Vegyen $15-ert alap type-c fülest vagy $8-ert jack atalakitot és használja a régit cserelgetes helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ZTE Nubia Red Magic 9s Pro (garanciás 4 hónapos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest