Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    válasz Kernel #58453 üzenetére

    Mondanám, hogy értem minden sorod, de nem. :) Van mit utána olvasnom a hang és elektronika kapcsolatának, köszönöm az iránymutató szakzsargont! (van mit keresnem a neten! :) )

    Egyetlen laikus megfigyelésem lenne, erre a mondatodra reagálva:

    "A fülhallgató meghajtásához szükséges feszültség elvileg még sok is a vonalbemenetnek. Annyira nem, hogy kárt okozna, a bemenetet túlvezérelve a jel torzul, levágódik."

    Az autó AUX bemenete egy CD tárra volt kitalálva, amit kivált egy ilyen kütyü. Erre ha rákötöm a telefont (ami bármilyen fülessel fél hangerőre állítva kellemesen hallható, míg ha a kocsiba dugom (feltekerem csutkára a telefon hangerejét), egyből halk lesz, és az autórádiót fel kell tekernem, (átlag zene 10-15 ös értékek közt szól, a jack in meg igényli a 35++-os egységet.
    (nem tudom milyen mértékegység lehet ez a kijelzőn, de lehet nincs is mértékegysége, csupán a dupla akkora erősítés miatt írtam számokat is)

    Tehát nem értem "soknak" a bejövő jelet, ezért szeretném picit erősebbé tenni, hogy a telefon alap (fél hangerőre állítva), és az autó alap (15-ös érték) hangereje valahogy egy kellő hangerőt hozzon létre, amit ha akarok lefele is, meg felfele is tudjak szabályozni. (mivel amikor a telefont kihúzom a kocsiból, és bedugom a fejhallgatót, lerobban a dobhártyám, olyan hangos a telefon out jele)

    Én is ezt a "fából vaskarika" (kötnek is teljesítményerősítőket jelbemenetre) merényletet akartam elkövetni, de szakmaiságodat meglovagolva kérdezném:
    Miként oldanád meg te?
    Számomra ez nem sokat mond sajnos:
    "Vonalbemenet meghajtásához viszont egyébként előerősítő illene (feszültségerősítő), a szokásos aszimmetrikus, vagyis földhöz viszonyított kimenettel."

    A vezeték nélküli átviteleket meg elkerülném nagy ívben, egyéni utálkozás miatt, de azért köszönöm a tippet Creation! :)

Új hozzászólás Aktív témák