Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz FatalEror #31730 üzenetére

    Először is mindenkinek:
    A gép hobbi célokat fog szolgálni, szóval ilyen 1-2 millás gépekkel nem kell összehasonlítani, nem is lesz olyan minőségű és pontosságú. Ha +/- 1/10 mm-el tud majd dolgozni, akkor elégedett leszek. Arra kell jóformán, hogy az amúgy nagyon bonyolult vágásokat (kör, szép négyzet stb.) egyszerűbben meg tudjam oldani. De YT videók tanulsága és a saját, egy másik projektben való részvétel tapasztalataira alapozva, ennél jóval többet fog tudni.

    Fatal: a vázat először alu profilból terveztem, de nagyon-nagyon sokba lett volna egy megfelelően masszív váz megalkotása. A sok DIY projekt blogjából okulva, inkább a sokkal nehezebb, de sokkal stabilabb acél zártszelvényekből lesz a váz, amit profi hegesztő ismerősöm fog megalkotni, szóval nem az én csodálatos varrataim fogják díszíteni és remélhetőleg csavarodás sem lesz így benne. :D Hajtómotornak egyelőre valamilyen "barkács" felsőmaró fog szolgálni (Kress, vagy az itthon lévő SKIL). Kezdő projektekhez bőven elég lesz, amíg megtanulom a gépet. Befogatás nem lesz túl bonyolult mivel 99%-ban táblásított anyagokkal fogok dolgozni. A többit majd később kitalálom. A gép otthon lesz, nem a pesti lakásban. :D

    KillHates: na addig biztos nem megyek el árban. De nem lesz így sem olcsó. 120k elektronika + táp + motorok. 80k a váz + kiegészítői + tartozékok. 50-100k lesz majd valamikor egy normális marómotor + 20- 50k a hozzá tartozó anyag és marómotor hűtés.

    viperabácsi: még én is csak most kezdem az ismerkedést vele és anyagiak híján még nem is állok sehol sem. Én is építési és tapasztalati blogokat és YT videókat nézegetek és próbálok így okulni mások hibáiból, vagy félretervezéséből. De állok rendelkezésedre, ha tudok segítek, de ez már privát téma, nem ide tartozik. ;)

    szab.tam: ezt most nem értem. :U Gondolom arra gondoltál, hogy nem tábla, hanem lemez vagy tömb, de nekem ami már 1-2+ centi vastag és nagy felületű az tábla. Nehezen hívok egy marásra előkészített 150x150x10 centis anyagot lemeznek. A tömbtől meg messze van méretben felfelé. De ez legyen az én bajom. Ha megmondod mi a pontos neve megpróbálom úgy hívni majd. :B

    Nekem a "rúd" az inkább keskeny és hosszú x vastagságú valami. mondjuk egy 10x10x200 cm-es anyag az rúd, de amit fentebb is írtam az inkább tábla. Szigorúan az én szememben. Nekem ez már tábla.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák