- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
Sziasztok Barkácsolók!
Szerintek a képen látható hűtő bordát hol lehetne legyártatni teljesen rézből?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz Beretvás #20152 üzenetére
KraRe fórumtárs jól mondja. Ez egy Xbox 360 2rd generációs CPU borda. A jobb hő leadás érdekében szeretném csak. Mondjuk nem eszméletlen fontos, mert Jasper lap és annak nem nagyon van melegedési baja, meg az esetek 90%-ban szerintem úgyis a GPU szakad fel.
Meg szerintem olyan horribilis összegért csinálnák meg, hogy messze nem érne annyit."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
bandiras2
senior tag
válasz zoltanz #20159 üzenetére
A hőátadási képessége pedig gyengébb. Ezért jó ötlet a rézmagos alublokk. A réz vezet, a hőt meg az alu adja le. Volt erről szó egy prémium kategóriás hőcsöves bora gyanánt, amit a gyártó réz lamellákkal épített meg.
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
-
szab.tam
nagyúr
ha réztömböt felxeltek, szóljatok. jövök egy lapát + seprű kombóval. legalább visszajönne valami a fanless projectre költött pénzből...
Klemens
ha xbox-om lenne, és melegedne, már rég kifűrészeltem volna cpu hűtő feletti házrészt, és megnöveltem volna bordákat. pl. úgy, hogy minden 2. bordához 0.4-0.5-ös alulemezeket ragasztottam volna, 2 oldalú, hővezető ragasztóval. úgy, hogy kilógjon a box tetején, mint az amcsi gyorsulási autókon a légbeömlő a motorháztetőn. a réz hűtőt pedig anyaggal, munkával kb. 20-30k-ra saccolom. soha nem jön ki még 10-ből sem. felejtő.vagy valami totál egyedi monstrum, de az is csak a ház lékelése után. 2 kiló alu elég, megvan 3.5k-ból...
beleállítanál egy 3-4 kiló alu hűtőőborda profilt, lehetne mutogatni.
beleraknál 2 kék ledet, még a házmutogatós topicban is menne a recska.... (mert oda ledek ellenek ám, vagy zöld venti.)szerk:
vagy szintén házkivágás, és beleraksz valahogy egy használan vett, hőcsöves procihűtőt.
és persze ledet...(annyira, de annyira uztálom azoakt a világító biszbaszokat, hgyo komolyan vissza kell fognom magamat, amikor mutogatják őket, nehogy megsértsek valakit. még a piros, amit valahogy elviselek, meg kicsit a zöld. de csak ha 1 szín van...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
molnarpeter
nagyúr
válasz szab.tam #20169 üzenetére
Nekem boxom van, úgy oldottam meg, hogy egy molexet tettem a GPU ventijének a vezetékére, és a gépről hajtom, 12 volton Amúgy a te ötleted annyiban hibás (?), hogy a 360 GPU-ja szokott felszakadni, és a borda pár mm-re a DVD alatt van. Mindjárt mutatok saját képet, ha a fb is úgy akarja...
A légterelő félre van rakva, a kék papírlap pedig nem gyári. A GPU bordája a bal oldalon lévő.mp
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz molnarpeter #20170 üzenetére
"a 360 GPU-ja szokott felszakadni"
ezt hogyan kell érteni? ha leveszi az ember a bordát, letépi a cpu-t?
nem volt soha konzolom, nem is tervezem, (gt5 miatt majdnem, de mégsem...). így nehezen tudok elképzelni bármit is...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #20172 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
válasz molnarpeter #20173 üzenetére
ok, így értem.
csak azt nem még, hogy kis golyócska mitől jön ki? magától? vagy ha a hűtőt levesszük? vagy ha az egész megmozgatásra kerül, pl ugye a hűtő levétele? vagy csak akkor, ha a cpu-t kivesszük?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
PH-User
addikt
Hi!
Ilyen csavarokat lehet itt MO-n kapni?
Nem bontottra gondolok.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
szab.tam
nagyúr
válasz szacsee #20179 üzenetére
vajon mennyi lenne az ára, ha azt modnanám, "kérem a vödröt..."
(tudom, meg kell kérdezni...)de hasznos link volt, hét elején be is megyek turkálni. nagy kár, hogy elköltöztek a belvárosból, pont a szomszédban lesz dolgom...
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
válasz intel96 #20178 üzenetére
Bármelyikben nem, amelyikben a környéken lehet is, az bontott és csillag árban van, de azért köszi.
Tehát: Számítástechnikai üzlet kizárva, pcbonto.hu kizárva.
szacsee - Köszi, saját szervizbe kellesz.
macko20 - Észben tartom, eddig ez a legjobb ötlet. Köszi.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Ringman
nagyúr
2,5-ös hdd rögzítése: a hdd alján lévő furatba csavartam be egy hosszabb csavart és így akasztottam fel.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz mmcc02 #20186 üzenetére
a winyókat kifeszítik a sata+tápkábeleka lemez pereme miatt. Nem mozognak, ha egy helyben marad a gép.
ha alapos lennék és lenne itthon olyan hosszú csavarom, ami átérni a 3,5-ös helyek meghajlított függőleges lemezét, akkor oda raktam volna a winyókat.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kukinyo
addikt
Beírom ide is mert egy másik topikban nincs válasz.
Nem tudtok véletlenül olyan oldalt(akat) ahol Pc ház építéshez méretarányos sablont lehetne találni? Vagy bármilyen sablont ami előrébb visz az építésben? -
TESCO-Zsömle
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest