- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Autóhifi
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
Ha AHCI -val szeretnék rendszert telepítteni ( Win Vista 64bit ) megvan a AHCI driver is amit telepítés elött bekell tölteni ( persze nem floopy hanem pendrive ). Felrakom Vistát utána meg az Intel INF Update -et ( a legújabbat ) az Intel Matrix Storage Managert is felkell rakni az INF update után ? - vagy az kell nekem egyáltalán ? ( mármint a Matrix )
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz arsenlupin #32062 üzenetére
ok, thx
sokan azt mondják érdemes az AHCI-t használni, mert akkor megy az NCQ, persze gyorsabb nem biztos, hogy lehet (de rosszabb se lehet) a HDD, de ez áll egy fejletebb technológia.
Kinek mi a véleménye ?
-
Criton
veterán
az Intel vagy a Gigabyte SATA controllert érdemesebb használni
-
Criton
veterán
az NCQ-hoz egyébként kell felrakni valami külön drivert ? Vagy elég az Intel Chipset INF util... ?
-
Criton
veterán
a HPET mire jó ? mert a könyvben az van ha 32bites oprendszert használsz akkor legyen 32biten, ha 64bitest akkor 64biten. ( elvileg ez csak a Vistanal jó ) de mire ?
-
Criton
veterán
Az AHCI módot érdemes bekapcsolni ? Mert ugyebár ha a SATA Raid /Ahci Mode kivan kapcsolva akkor a SATA vinyókat PATA fogja használni.
Ha érdemes bekapcsolni, akkor a SATA DVD íróra ez hogyan reagál ?
-
Criton
veterán
Sziasztok,
van két hdd-m meg egy dvd íróm (szintén sata).
A kérdésem a következő , melyik SATA slotba tudom rakni a "Master HDD-t - ez egy 160gb os és csak rendszer vinyó" és melyikbe a 2. HDD-t na meg a DVD írót ?
Van 2 sárga, 4 narancssárga meg két lila SATA Slot, a kézikönyvben nincs leírva melyik melyik.
Alaplap : EP35-DS4 rev 2.1
A segítségeket előre is köszönöm.
-
Criton
veterán
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsot.
Marad akkor az utolsó végleges F5.Egyébként akinek még rev 2.1 P35-DS4, az ugy rakjon fel biost hogy restart után Load Optim. Def. és a Performance legyen Standard, mert különben az életbe nem bootol be a rendszer ( csak a CMOS clear marad akkor )
-
Criton
veterán
vagy inkább rakjam fel az utolsó végleges biost ? (nem béta)
az utolsó egyébként 5nappal korábbi mint a béta biosugye a rev 2.1 -hez az F5 az utsó végleges bios ?
mert látok már f13 -14 stb...[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz barnam_ #31996 üzenetére
most sikerült probléma nélkül felrakni a legújabb biost. 1 hónapos Béta verzió.
F6a. Most a Load Optim. Defaults -al csináltam, és probléma nélkül bebootolt.Most a gépben 2x1GB ram van. Amikor tegnap próbáltam akkor 4x1GB ram volt benne, lehet az a baj ? Meg én is a Performance -ot Standard -ra raktam, nem Turbo ( ennek is lehet köze hozzá ? )
-
Criton
veterán
válasz barnam_ #31994 üzenetére
az pl mitől lehet, hogy az F5 nél pl a gép többször kikapcsol vagy nem bootol be egyáltalán ( fekete háttér ) vagy bejön a GB boot logo de elmosodva ? Valami bios beállitási probléma lehet ? Elvileg bios frissités után újraindul, utána biosban Load Optim. Defaults, utána megint restart - utána semmi.
Akinek EP35-DS4 rev 2.1 lapja van, annál ez hogyan jelentkezik ?
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Biost hol érdemes frissiteni ? Windows (@BIOS) alatt vagy Bios alatt ?
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz kételkedem #31984 üzenetére
ok rendben, köszi szépen !
A DES benn van a Biosban is ? (ahol ki-be lehet kapcsolni) - vagy csak nemkell a szoftvert felrakni hozzá ?melyik drivereket érdemes felrakni, a legújjabakat ?
Intel Chipset -ből most ez van meg nekem : 9.0.0.1011
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Sziasztok !
GA-EP35-DS4 rev 2.1 lapom van jelenleg F2 -es biosal. Kipróbáltam már mindegyiket egészen az F6 -ig, az F3 al még semmi bajom nemvolt, de F5 valamint a F6a -val már nem akart bootolni a gép ( ekkor jött egy CMOS clear, ami visszarakta a régi eredeti biost ) van valakinek 5lete ? Melyiket érdemes használni, vagy ez a hiba másnál is elöjön akinek ilyen lapja van ?
Köszi !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE A520M DS3H V2 (rev. 1.0) alaplap eladó (AM4, max. 4x32GB RAM), 2027.06.03-ig garancia!
- Intel LGA 1156 alaplap, + i7-860 Quad Core processzor
- ASRock FM2A55M-DGS AMD FM2 alaplap
- Bontatlan, Garanciás Crucial Overclocking Pro 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 RAM 4x16GB
- Gigabyte MC12-LE0 B550 Rev. 1.x
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest