- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombi01
tag
deicide:
GRATULA!
Meglett amit a rajt előtt beszéltünk, hogy kettessel kezdődjön a maratoni eredmény!!!"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
junkhead
aktív tag
Deicide 2:59 PFFF
-
junkhead
aktív tag
válasz tomcica #24358 üzenetére
Alap🤗
Aztán szigorúan melóból írhatsz olyat is olyanoknak, akik 1-2 éve kezdték, hetente 3-4x futnak kb. 30-40 kilit, kondicionálás céljából, 50 körüliek, stabilan futják a 15-20 kilit 6 percen, hogyan tovább, és életük végéig, azaz még nagyon sokáig akarnak futni
🐈[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz junkhead #24359 üzenetére
O hat nem olyan ordongosseg ez,mondjuk 50eves testtel esszel kell mar terhelni,mert ott visszanyalhat a fagyi a regeneralodasnal,az evet is igy periodizalnam: nov kozepe/vege ahogy az ido elromlik onnan egesz marc elejeig az alapozas legyen a fo szempont,heti 1x erintve egy lazabb tempot 8-12km(NE versenytempo) es feb vegetol mehetne egy kis emelkedo (rovid es eles) de csak bevezeto jelleggel egyik edzes feleben.
Tavasz tempo es fokozo tempo,nyar fokozo tempo es interval (tobbi edzes laza).Osszel nagyverseny es felmerok,utana 2-3 het teljes leeresztes,majd indulhat az alapozas ujra.Az izom ilyen korban mar konnyen veszik,erdemes napi szinten torzserosites es heti 1x 45p-1ora teljes testes sulyzas (akar sajat testsullyal v. kisebb sulyzokkal,funkcionalis edzes is jo).
Siman lehet egyik atkoto edzes bringa is,vagy uszas,esetleg sifutas (gepen is lehet telen) vagy barmi ilyen kardio jellegu terheles.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
gombi01
tag
válasz tomcica #24360 üzenetére
Tomcica:
Nem gondoltam volna, hogy mekkora jelentősége van a törzsedzésnek. Eddig a pár év alatt amióta futok tavalyig n is éreztem, hogy szükséges. Aztán egyszer csak elkezdett tompán fájni gyors tempós edzések után azóta rendszeresen edzem. Öregség szépségei!Nemrég volt téma a Seniorok kontra fiatalok.
Most a BSZM en a Seniorok csapatváltók között nagyon erős a mezőny, simán futják a szakaszokon a 4perc vagy az alatti tempót"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Melorin
addikt
Valakinek van vagy volt FR230/235-ös órája? Van valami olyan hiányossága ami miatt nem érdemes megvenni? Mindent tud amit tudnia kell? Jól olvastam, nem lehet beállítani hogy jelezzen ha a lépésszámom (cadence) túl alacsony vagy magas?
Bármi infót szívesen veszek az órával kapcsolatban mert jelenleg ez az egyik fő kiszemeltem. Nem szeretnék utána csalódni benne. -
parandroid
félisten
válasz Melorin #24362 üzenetére
Először is gratulálok minden maratonistának, a 2-vel kezdődő az fantasztikus idő, well done!
Másodszor Tomcicának köszönet az összefoglalóért, még mindig találtam benne én is új infót, de úgy általában is, amellett, hogy jó így összefoglalva olvasni a teendőket, külön jól esik, hogy a folyamatban meglátja magát az ember, és el tudja helyezni a saját fejlődési processzében, hogy mit, mikor, miért csinált, és most hol tart, illetve mi jön.
Harmadszor válasz Melorinnak: Párommal mi mindketten FR235-öt használunk, írtam róla már sokat, nekem a pulzusmérővel akadnak gondjaim, de nem áthidalhatatlanok, és a többi sem jobb semmivel. Optikai szenzoros mérés ezt tudja csak sajnos (kicsit késik, néha belemér pár tüskét, néha kissé fölé mér, oda kell rá figyelni, és kellő fenntartásokkal kezelni, ez nem egy orvosi műszer, na). A GPS viszont elsőrangú, az akku bőven jó, hasznosak az óra értesítés-funkciói a mindennapokban is, egész nap viselhető, minőségi a kialakítás (még ha full műanyag is), jó a szilikonszíj, és nagyjából mindent tud, ami egy kezdő, illetve haladó futónak kellhet. Tud értesítéseket is (tempót és pulzust biztosan, lépésszámot őszintén szólva nem néztem, de ebben egyáltalán nem is vagyok biztos, nem rémlik, hogy ilyesmit láttam volna benne), ügyesen részidőzik, ha jól néztem, edzéstervek is előre beállíthatók intervallumozáshoz, kellően személyre szabható a kijelző futáshoz. Őszintén szólva nem tudom, hogy én bármit elvárnék egy futóórától ezeken felül. Ja, és a garmin mobil appja, illetve online felülete személyes véleményem szerint simán a legjobbak között van, ha ugyan nem ez a konkrétan legjobb.
Negyedszer: a tegnapi futásról és az alapozásról. Egyrészt ugye kisütött végre igazán a nap, és közel 20 fokban tudtuk letolni a távot, másrészt tegnap volt a heti egy hosszú futásos rész párom félmaratoni felkészülésében (és így az én edzéstervemben is ugye). 7:00-s pace-t terveztünk 16km-re, de mindenképpen pulzuskontrollt, hogy végig aerob zónában maradjunk (max 145-ös pulzus). Nyilván páromhoz volt belőve a tempó, én egy kicsit előrébb vagyok az edzésben, sikerült is az övét 145-ös átlagon tartani (az utolsó pár km nyilván elszállt azért, hiába próbáltunk figyelni), és emellett kb 12 km-ig minden különösebb panasz nélkül futnia. Utána azért már itt fájt, ott fájt, de semmi vészes. Aminek viszont legalább ennyire örülök, hogy az én HR-átlagom 136 lett, nem mondom, hogy nem fáradtam el kellemesen, de azért akkor is, na. Ja, a tempó vége átlagban 6:46-ra sikerült, ami a mi eddigi eredményeinkhez képest, főleg ezzel a pulzussal valami egészen elképesztő, és motiváló. Kicsit több, mint fél éve futunk úgy igazán odafigyelve, és kellő gyakorisággal (párom még ennél is rövidebb ideje, és nálam amúgy is kevesebbet), ősszel ez a tempó egyenesen elképzelhetetlen lett volna, hogy a távról ne is beszéljünk. Az első félmaratoni kísérletem tavaly augusztus végén fulladt kudarcba 18 km-nél, az átlag tempó 1 perccel volt akkor rosszabb, az átlag pulzus pedig 160. Utána jött a téli alapozás (illetve akkor már elvileg tartott, de utána húztam bele igazán a km-gyűjtésbe), és úgy tűnt, hogy alig van eredménye, kicsit kezdtem is lelombozódni, aztán most tavasszal, hogy meglett az első hivatalos félmaratonom is, és elkezdtem a tempósabb részeket is gyakorolni, az utóbbi 2-3 hétben ugrásszerűen megindult lefelé a pulzusom, és felfelé a teljesítményem. Persze ez még mindig csak hobbifutó szint, és bőven van még hova haladni, de motivációnak kiváló.
Ja, és futás után negyed órával a következő képernyő az órán azért priceless:
Ps.: Tegnap hirtelen felindulásból vettem egy váratlanul elém ugró Tchibo-s kompressziós zoknit, azt is kipróbáltam. Tényleg fasza cucc, főleg, hogy az utóbbi időben valamiért a vádlim és a sípcsontom kicsit érzékenyebb lett, de valószínűleg nem ennek köszönhető a javulás azért.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #24351 üzenetére
Köszi srácok! Meglett, igen, a végére vért hugyoztam. Nyilván a terep sem volt velem a 400+ méter szinttel, meg az sem, hogy idén ezzel a 42-vel együtt is talán ha 100km-t futottam, azaz kb semmit.
A kép magáért beszél...
És a tempó alul, látszik, hogy honnan jött a lassú megrogyás. A végére a 3. megközelített, ezt a kísérőkocsimból ki is üvöltötték nekem, ezért az utolsó kettőt még "megnyomtam". Hiába, a maraton 30km után kezdődik.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz kk831228 #24365 üzenetére
Nem vittem pántot, hogy ne idegesítsen fel, de saccra 165-ös átlag lehetett. 21-ig kényelmesen "utaztam" a későbbi győztes mellett/mögött, aztán ugorhatott meg, amikor már jócskán kellett energia és akarat a lépésekbe.
peterkeT: Az szép, tényleg sokat alapoztál és ez meg is látszik, grat!!
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
beltram
tag
Nekem ma megvolt Esztergom, nem volt olyan pillanata a versenynek, ami jól esett volna. Óriási szél teljesen váltakozó irányból, presze úgy éreztem hogy mindig szembe fúj. A 175-ös átlagpulzusnak pedig nem is tudom hogy örüljek vagy sem, de inkább örülök, azt hiszem megpróbálom a félmaratont egy 170 körülivel.
[ Szerkesztve ]
pace be with you
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #24364 üzenetére
A harmadik helyezett feljott rad,vagy te mentel el tole? Mert latom az idokon,hogy az kozel volt.Szep futas,30tol mar fajhatott ez rendesen
beltram: mi a baj a 170-es pulzussal? en egy kicsit meg kevesellem is egy combos felmaratonhoz
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
deicide
veterán
válasz tomcica #24368 üzenetére
10-ig kb 100 méterre követtem őket, aztán a harmadik belassult picit, én meg felmentem az elsőre, hogy legyen motivációm. Aztán el is tűnt mögülem a srác, majd egy kilométer előnyöm is lehetett a vége felé, ez csökkent le vészesen a végére, ő jobban tartalékolt, mint én.
Hogy fájt, az nem kifejezés.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Chuck Norris
senior tag
A bestbuy topikból másolom, hátha elfér itt is:
The PRO features in the Runtastic app are available for free today!
▶️ Android users:
1) Download the free version of the Runtastic app from the Play Store
2) Open the app on your phone
3) Open the Menu (top left) and go to > Settings > Runtastic > Enter Promotion Code
4) Enter the code NOW4FREE in the field & click "Redeem code"
5) You just unlocked all the PRO functions!
To the app: bit.ly/2n0x9Nb
▶️ iOS users:
Just download the Runtastic PRO app from the App Store: bit.ly/2nsa6NQ
Share with friends & family! 💙 -
joysefke
veterán
válasz beltram #24367 üzenetére
Grat remélem egyszer én is megcsinálom ezt!
Milyen célidőt határoztál meg egyébként? A 4. és az 5. km-ed alapján nem úgy tűnik innen a kanapéról, hogy 39:59 lett volna a cél vagy azzal boldog lettél volna...
Óra segítségével tartottad az iramot, vagy beálltál valaki mögé?@24364
priceless.[ Szerkesztve ]
-
beltram
tag
válasz joysefke #24373 üzenetére
Köszi!
Pedig de, az elsődleges cél a 40 percen belüli idő volt, de a nagy szél miatt nem lettem volna csalódott ha egy kicsit kicsúszok belőle. Tavaly ideális pályán egy perccel mentem rosszabbat amúgy. Egy olyan ismerős arc volt, akiről tudtam, hogy 40 perc körül fut, mögé álltam be az első két km-en, hogy ne fussam el nagyon, plusz egy kis szélárnyékot is reméltem, hiába.
Figyeltem az órát, a kör tempót, az átlag lépésszámot és az átlagtempót néztem néha.pace be with you
-
törölt tag
válasz Chuck Norris #23756 üzenetére
Neked mennyi idő alatt érkezett meg a táska? Kilencedikén rendeltem meg, de még semmi.
Posta nyomkövetésre beírtam, "célországba elküldve" március 14-én és ennyi. Csak azért parázok, mert az oldalon ha jól emlékszek valami 7-11 nap volt feltüntetve. -
kk831228
addikt
Deicide, Beltram: Gratula mindkettőtöknek, brutàl teljesìtmènyek...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
t1
addikt
Gratula mindenkinek aki ma vagy a napokban próbára tette magát.
Én a VTM Ultramaraton távon próbálkoztam ma : [link]
Voltak jó és rossz részek, de összességében elégedett vagyok, csak a fránya 50km-es táv nem lett meg érdekes Strava 49.6km-nek vette át az adatot .
Az szépen spóroltam sok helyen ahol lehetett volna haladni, ez a pulzuson is látszik, kíváncsi vagyok milyen lesz a holnap -
gombi01
tag
válasz deicide #24364 üzenetére
(#24364) deicide:
bakker jól szétcsaptad magad
a startnál pedig milyen kis vidámkodós voltál, mondtam, hogy hullámvasút leszAz első nap én is kifekültem a viacolor kőre hasonlóan nézhettem ki mint Te, ketten szedtek össze, hogy le ne késsük a váltópontot...kezdésnek elfutottam a profi futókkal, hát nem sikerült csak kb 3km-ig, amikor kiderült, hogy Ők addig melegítettek csak! Nem is értem így utólag minek csináltam ??
Aztán a 4. napra már, sajgó izmokkal ugyan, de megszoktam a tempót, sőt gyorsultam is.
Ma reggel cudar hideg volt egy kis pofaszéllel ahogy kell, de mentem mert a csapat minden tagja is így tett.Senior váltóban a így 4. helyen végeztünk. csak megjegyzem a fiatalabb váltóban ezzel az idővel 2. helyezettek lettünk volna...jah és az egyéni aki megnyerte úgy ment mi 4en :
t1:
GRATULA Neked is! és mindenkinek aki tolja!!![ Szerkesztve ]
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
t1
addikt
válasz beltram #24379 üzenetére
Semmi, annyit engedtem meg magamnak, hogy max 160-s pulzus közelében dolgozzak, ugye nem szoktam magasabb pulzusos edzéseket és féltem tőle, ha kiengedek nem bírom ki a végéig, de sikerült elspórolni picit ami nem baj mert a fő cél a beérkezés volt. Vicces, de az utolsó 700m 4:11 átlaggal ment, simán mentem volna még tovább nyilván nem ezzel a tempóval. Szeretnék majd idén egy normális tempós aszfaltos maratont , hogy ott mit tudhatok illetve lehet benézek egy 6 órás aszfaltos ultrára
-
bencze
senior tag
Gratula mindenkinek, ez jó hétvége volt többeteknek is úgy néz ki!
Kicsit vissza a mindennapokba, két kérdésem volna. A Suunto movescount elapsed vagy moving time-ot mér, tudja valaki? Stravanál létezik ez a kettő fogalom, tehát kivágja ha álldogálsz (vagy ha mondjuk gps hiba miatt azt hiszi, hogy álltál) így félek, meglehetősen irreális idők jöhetnek néha ki. Futottam ma egy tempósabb fm-et és kíváncsi vagyok mennyire lett pb, persze minden gps- meg órahiba stb disclaimer mellett de vagy 3 helyen is álldogáltam kicsit lámpánál főleg a váci / 2-es kereszteződésnél, és jó lenne tudni hányadán állok. A vivicittát nem terveztem megtolni erősen de ha pb gyanús és a jobb lábammal kelek fel akkor talán érdemes.
Más, keresek valami éremtartót mert az előszobai fogast inkább a ruháéknak kéne visszaadnom ne folyton verjem le a vasakat. Azért fiókba se szívesen tenném őket. Találtam egy vagányat ami méregdrága és nem is szállítják ki ide. Hasonló létezik itthon is de az meg fából, olcsónak ez sem olcsó de a duzzogva megfizethető kategória de ki tudja mennyire tartós.
A falra akasztósokat nem szeretem, az összes ugyanaz a ronda design és idétlennél idétlenebb szövegek vannak rájuk írva mintha legalább dobogós helyekre kapott cuccokat akasztana rá az ember. Ez az asztali verzió jobban tetszik de alternatívát nem találtam. Esetleg ismeri ezeket, főleg utóbbit valaki élőben mennyire jó, vagy van más alternatíva?[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
válasz gombi01 #24361 üzenetére
Szerintem nem csak az öregkor miatt van ez, láttam huszonéves csajszit meggörbülve futni versenyeken, és nekem is egy picit fáj a hátam a sok üléstől. A futás ezt csak még jobban kihozza, mert ha gyengék a core izmaid, akkor több terhelés megy a gerinc ízületeire, porckorongokra, stb. futásnál. Valahol nekem is muszáj beiktatni core izmos edzéseket megint. Szerencsére már van pár év tapasztalatom velük, úgyhogy tudom milyen gyakorlatokat kell csinálni, de csoportban, edzővel annak idején sokkal könnyebb volt elkezdeni, mint így egyedül. Azt mondják lesz majd idén újra edzőterem a városban, lehet, hogy elmegyek pár edzésre oda is.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #24382 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy moving time-ot néz, és az endomondo számol elapsed time-al, de nem vagyok benne teljesen biztos, csak annyi tűnt fel, hogy amikor gpx-be exportálok, aztán átteszem endomondo-ra, akkor mindig gyengébb átlag eredményeket kapok, ha huzamosabb ideig megálltam.
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #24388 üzenetére
A fene igazodik el. Az endomondoban bízom a legkevésbé, azzal volt a legtöbb pontatlanság / inkompatibilitás bajom amikor telefont használtam. Sok helyen ugyanazt a koordinátát mérte mintha állnék, exportáláshoz ki kellett gyomláljam a duplikáltakat, hogy valami félig normális eredmény menjen stravaba.
De azt hiszem - netes infó - hogy ha Stravaban raceként mentem akkor elapsed timeot mér. Most hogy 38 vagy 39 mindegy, az 1 perces álldogálásomon nem fog múlni, lett egy 1:40 alatti fm-m...Más, nézem a fenix 5 árakat és ha nyugatot nézem (Németország) ha keletet (Románia) de egy olyan 20-30 ezerrel drágább nálunk (multinavigator) az 5, 5 sapphire, 5x, minden... wtf? Az egy csomó pénz amiből egy jó cipőt lehet venni kis szerencsével. Zergét nem is mondom, az még 5-10-el drágább.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
zaskar
senior tag
válasz bencze #24389 üzenetére
A fenix 5-ben, az árakon túl - legalábbis számomra - az a bosszantó, hogy még a wifi is csak a zafir verziókban található meg, holott a Fenix 3 mindegyik típusa tartalmazta. Lehet, hogy ez sokakat nem érdekel, de míg bármilyen tevékenység feltöltése wifin néhány másodperc, Bluetooth-on sokkal hosszabb ideig tart. Nekem a 920XT egyik nagy előnye a wifi megléte. Ha hazaérek futásbôl, még be sem léptem a házba, már fent vannak a Connect-en az adatok. Nem értem, miért kellett ezt az "olcsóbb" fenix 5 verziókból kispórolni.
-
parandroid
félisten
válasz bencze #24389 üzenetére
Egyrészt kicsi a piac, mások a beszerzési árak is, másrészt 27% az áfa (németeknél csak 19, asszem osztrákoknál is, de még szlovákoknál, szlovéneknél is alacsonyabb).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
junkhead
aktív tag
válasz tomcica #24360 üzenetére
Köszi
igen legnagyobb gondom a regenerálódással van, pedig nyújtogatok, törzsedzés is megy, súlyzós, saját testsúlyos is, de valahol valamit mindig érzek a lábamban.
Most még alapozgatok, áprilisban elkezdem a tempót, intervall, eddig a dombok maradtak ki, na majd most hátha, még egyszer köszi! -
Melorin
addikt
Tudtok valami útvonaltervezőt amivel távolság megadásával készít egy városon belül útvonalat?
Pl megadom neki, hogy készítsen nekem egy 12Km-es útvonalat és felajánl néhány opciót. -
parandroid
félisten
válasz Melorin #24393 üzenetére
Garminnak van olyan funkciója, hogy megnézheted, mások milyen útvonalakat mentettek el a környékeden. Sőt, versenyezhetsz is az idejükkel. Amit te szeretnél az szerintem teljesen automatizálva kvázi kivitelezhetetlen, úgy, hogy tényleg használható útvonalat kapj. Inkább nézd át a környék kerékpáros- és futóút hálózatát.
p
-
deicide
veterán
-
Alg
veterán
Sőt, le is futná, aztán mire felkelsz kiírná hogy éppen mennyi a jelenlegi PB-d és mennyi kalóriát égetett helyetted
ON:
Endomondo akinek fent van a telefonon, a settings-nél az Activity Assistant-ot ajánlott kikapcsolni - ez az ami akkor is cseszeget hogy logold a futásodat ha nem kapcsoltad be az Endot. Nekem szinte megfelezte az akksis üzemidőt mert állandóan figyelte a GPS-t meg wakelockolt.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest