Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Melorin #24362 üzenetére

    Először is gratulálok minden maratonistának, a 2-vel kezdődő az fantasztikus idő, well done!

    Másodszor Tomcicának köszönet az összefoglalóért, még mindig találtam benne én is új infót, de úgy általában is, amellett, hogy jó így összefoglalva olvasni a teendőket, külön jól esik, hogy a folyamatban meglátja magát az ember, és el tudja helyezni a saját fejlődési processzében, hogy mit, mikor, miért csinált, és most hol tart, illetve mi jön.

    Harmadszor válasz Melorinnak: Párommal mi mindketten FR235-öt használunk, írtam róla már sokat, nekem a pulzusmérővel akadnak gondjaim, de nem áthidalhatatlanok, és a többi sem jobb semmivel. Optikai szenzoros mérés ezt tudja csak sajnos (kicsit késik, néha belemér pár tüskét, néha kissé fölé mér, oda kell rá figyelni, és kellő fenntartásokkal kezelni, ez nem egy orvosi műszer, na). A GPS viszont elsőrangú, az akku bőven jó, hasznosak az óra értesítés-funkciói a mindennapokban is, egész nap viselhető, minőségi a kialakítás (még ha full műanyag is), jó a szilikonszíj, és nagyjából mindent tud, ami egy kezdő, illetve haladó futónak kellhet. Tud értesítéseket is (tempót és pulzust biztosan, lépésszámot őszintén szólva nem néztem, de ebben egyáltalán nem is vagyok biztos, nem rémlik, hogy ilyesmit láttam volna benne), ügyesen részidőzik, ha jól néztem, edzéstervek is előre beállíthatók intervallumozáshoz, kellően személyre szabható a kijelző futáshoz. Őszintén szólva nem tudom, hogy én bármit elvárnék egy futóórától ezeken felül. Ja, és a garmin mobil appja, illetve online felülete személyes véleményem szerint simán a legjobbak között van, ha ugyan nem ez a konkrétan legjobb.

    Negyedszer: a tegnapi futásról és az alapozásról. Egyrészt ugye kisütött végre igazán a nap, és közel 20 fokban tudtuk letolni a távot, másrészt tegnap volt a heti egy hosszú futásos rész párom félmaratoni felkészülésében (és így az én edzéstervemben is ugye). 7:00-s pace-t terveztünk 16km-re, de mindenképpen pulzuskontrollt, hogy végig aerob zónában maradjunk (max 145-ös pulzus). Nyilván páromhoz volt belőve a tempó, én egy kicsit előrébb vagyok az edzésben, sikerült is az övét 145-ös átlagon tartani (az utolsó pár km nyilván elszállt azért, hiába próbáltunk figyelni), és emellett kb 12 km-ig minden különösebb panasz nélkül futnia. Utána azért már itt fájt, ott fájt, de semmi vészes. Aminek viszont legalább ennyire örülök, hogy az én HR-átlagom 136 lett, nem mondom, hogy nem fáradtam el kellemesen, de azért akkor is, na. Ja, a tempó vége átlagban 6:46-ra sikerült, ami a mi eddigi eredményeinkhez képest, főleg ezzel a pulzussal valami egészen elképesztő, és motiváló. Kicsit több, mint fél éve futunk úgy igazán odafigyelve, és kellő gyakorisággal (párom még ennél is rövidebb ideje, és nálam amúgy is kevesebbet), ősszel ez a tempó egyenesen elképzelhetetlen lett volna, hogy a távról ne is beszéljünk. Az első félmaratoni kísérletem tavaly augusztus végén fulladt kudarcba 18 km-nél, az átlag tempó 1 perccel volt akkor rosszabb, az átlag pulzus pedig 160. Utána jött a téli alapozás (illetve akkor már elvileg tartott, de utána húztam bele igazán a km-gyűjtésbe), és úgy tűnt, hogy alig van eredménye, kicsit kezdtem is lelombozódni, aztán most tavasszal, hogy meglett az első hivatalos félmaratonom is, és elkezdtem a tempósabb részeket is gyakorolni, az utóbbi 2-3 hétben ugrásszerűen megindult lefelé a pulzusom, és felfelé a teljesítményem. Persze ez még mindig csak hobbifutó szint, és bőven van még hova haladni, de motivációnak kiváló.

    Ja, és futás után negyed órával a következő képernyő az órán azért priceless:

    Ps.: Tegnap hirtelen felindulásból vettem egy váratlanul elém ugró Tchibo-s kompressziós zoknit, azt is kipróbáltam. Tényleg fasza cucc, főleg, hogy az utóbbi időben valamiért a vádlim és a sípcsontom kicsit érzékenyebb lett, de valószínűleg nem ennek köszönhető a javulás azért. :D

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák