- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Játékra (is) szánt, ultraszéles OLED okosmonitorok az LG műhelyéből
- Milyen széket vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi haladó szinten
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
Szerintem mindenképp menj 10 biten, ha van rá lehetőség, akkor is, ha nem csinálsz utómunkát. Anno csináltam teszteket az X-T3-al, és a 8bites H.264 fájlokban jóval blokkosabbak a színcsatornák, a 10bites H.265 jobb ebben a tekintetben. Persze 8bit lesz a kimenet, de ha bármit változtatni kell a színeken, jó, ha engedi a forrás. A bitráta az egy másik kérdés, igazából nincsenek eget rengető különbségek, legalábbis nem akkora, mint amit a számok diktálnának. Ki kell tesztelni hogy kinek hol a határ, amit még észrevesz, én pl 2 órás színházi felvételt 200Mbps-el vettem fel F-Log-ban, mert elfért, de ha probléma a hely, gond nélkül leviszem 100-ra. A nagyobb bitrátákat nem nagyon használom ha melóról van szó, közel sem ad annyit, mint amennyivel nagyobb a fájl.
colorizer.net
-
madgie
titán
Egy normális (értsd: 100 ezer forint körüli) monitor már elég rég tudja a 10 bitet
De másra "való" a kettő: színmélységgel a színátmenetek, tónusok finomságát variálod (kevésbé különülnek el az apróbb tónuskülönbségek), a bitráta meg inkább azt határozza meg, hogy a videóban elmozduló dolgok és egyébként apró részletek mennyire maradjanak "egyben".
Én a bitrátát szívbaj nélkül veszem vissza 100 Mbps-re, úgyis H265-ben lövök, ott ügyesebb a tömörítés és alap a 10 bit (ami kell az utómunkában, ha pl a lakberendező azt mondja az Eterna filmszimben felvett anyagra, hogy a kanapé zöldje nem stimmel).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Parkside szerszám kibeszélő
- SkyShowtime
- Microsoft Outlook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Apple TV+
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.