Hirdetés
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
Aktív témák
-
zsolt123
csendes tag
Én rendszergizda vagyunk. Nálunk ez a kérdés úgy vetődik fel, hogy CD, DAT vagy vinyó (a DVD-vel kapcsolatban még nem gyűlt össze elegendő tapasztalat + a 7-szeres CD írássűrűség sem egy életbiztosítás...).
Én a vinyóra szavazok. 1 CD nem CD, ezért arra duplán szoktunk archiválni. Elég macera... A DAT elavult dolog, lassú, körülményes, a szalagok sem bírják sokáig, plusz hetente egyszer végig kell futtatni egy tisztítókazettát. Szóval ez is macera.
Szerintem a legtutibb megoldás a vinyó. Van egy admin gépem, benne 3 db 120G-s IBM. Éjszakánként ezekre megy le a mentés a szerverekről (gigabites Etherneten; észre sem veszed, hogy nem lokális vinyóra másol). Havonta egyszer aztán leállítom az admin gépet, és a 3 vinyót kicserélem a fiókban tartott másik hárommal. Ha valamelyik egyszer is hibázik (adatvesztés, belassulás, bad sector, akármilyen hiba, amit a scandisk talál, de ide számít a furcsa hang, kattogás is), akkor azonnal kikerül a rendszerből, és megy Júzer Jolánnak a gépébe.
A hat vinyó nettó 120 eFt volt. Ennyit egy cégnek megér 300 GB rendszeres napi archiválása. Évente egyszer azért ki szoktam írni a legfontosabb dolgokat CD-re is...
Aktív témák
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest