Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Raspberry Pi
Aktív témák
-
zsolt123
csendes tag
Én rendszergizda vagyunk. Nálunk ez a kérdés úgy vetődik fel, hogy CD, DAT vagy vinyó (a DVD-vel kapcsolatban még nem gyűlt össze elegendő tapasztalat + a 7-szeres CD írássűrűség sem egy életbiztosítás...).
Én a vinyóra szavazok. 1 CD nem CD, ezért arra duplán szoktunk archiválni. Elég macera... A DAT elavult dolog, lassú, körülményes, a szalagok sem bírják sokáig, plusz hetente egyszer végig kell futtatni egy tisztítókazettát. Szóval ez is macera.
Szerintem a legtutibb megoldás a vinyó. Van egy admin gépem, benne 3 db 120G-s IBM. Éjszakánként ezekre megy le a mentés a szerverekről (gigabites Etherneten; észre sem veszed, hogy nem lokális vinyóra másol). Havonta egyszer aztán leállítom az admin gépet, és a 3 vinyót kicserélem a fiókban tartott másik hárommal. Ha valamelyik egyszer is hibázik (adatvesztés, belassulás, bad sector, akármilyen hiba, amit a scandisk talál, de ide számít a furcsa hang, kattogás is), akkor azonnal kikerül a rendszerből, és megy Júzer Jolánnak a gépébe.
A hat vinyó nettó 120 eFt volt. Ennyit egy cégnek megér 300 GB rendszeres napi archiválása. Évente egyszer azért ki szoktam írni a legfontosabb dolgokat CD-re is...
Aktív témák
- Apple MacBook Air 15" M2 (2023) 8GB / 256GB asztroszürke
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest