Hirdetés
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- Természetfeletti erő? Acer Nitro V 16 AI notebook Gorgon Pointtal
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- Ráugorhatnak a Samsung 2 nm-es node-jára a TSMC megrendelői
- Last contact: rejtélyes körülmények között semmisült meg a 34343-as műhold
Aktív témák
-
zsolt123
csendes tag
Én rendszergizda vagyunk. Nálunk ez a kérdés úgy vetődik fel, hogy CD, DAT vagy vinyó (a DVD-vel kapcsolatban még nem gyűlt össze elegendő tapasztalat + a 7-szeres CD írássűrűség sem egy életbiztosítás...).
Én a vinyóra szavazok. 1 CD nem CD, ezért arra duplán szoktunk archiválni. Elég macera... A DAT elavult dolog, lassú, körülményes, a szalagok sem bírják sokáig, plusz hetente egyszer végig kell futtatni egy tisztítókazettát. Szóval ez is macera.
Szerintem a legtutibb megoldás a vinyó. Van egy admin gépem, benne 3 db 120G-s IBM. Éjszakánként ezekre megy le a mentés a szerverekről (gigabites Etherneten; észre sem veszed, hogy nem lokális vinyóra másol). Havonta egyszer aztán leállítom az admin gépet, és a 3 vinyót kicserélem a fiókban tartott másik hárommal. Ha valamelyik egyszer is hibázik (adatvesztés, belassulás, bad sector, akármilyen hiba, amit a scandisk talál, de ide számít a furcsa hang, kattogás is), akkor azonnal kikerül a rendszerből, és megy Júzer Jolánnak a gépébe.
A hat vinyó nettó 120 eFt volt. Ennyit egy cégnek megér 300 GB rendszeres napi archiválása. Évente egyszer azért ki szoktam írni a legfontosabb dolgokat CD-re is...
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Automobilista 2
- Gumi és felni topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Elektronikus zene topic
- További aktív témák...
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest