- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS ROG Ally
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
-
Xbox Game Pass [2024] - A májusi lista
gp Az elkövetkező időszakban többek között megkapjuk a Kona II Brume című játékot.
-
Nem fogod kitalálni, mire fókuszál a Dimensity 9300+
ma Spoiler: az AI-ra, ami májusban még az évszakot is megváltoztatja.
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
Bemutatom a "mit csináljuk a megmaradt marcipánból" nevű tortám.
Több torta készült egy összejövetelre, így maradt némi marcipán, amiből elkészítettem az alábbi tortát.Csokitorta marcipán bevonattal
A tészta saját kikisérletezés, ami pár nap múlva is puha és könnyed marad, valamint nagyon sokrétűen felhasználható.
Tészta (22-24 cm-es tortaformához):
- 5 tojás
- 250 g cukor
- 250 g liszt
- 1,25 dl olaj
- 1,25 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek holland kakaópor(20-22%)
- 1 csipet só
Szétválasztod a tojásokat.
A tojás sárgáját elkevered cukorral, aztán hozzáadod az olajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a tejet is hozzáöntöd.
Aztán átszitálva hozzákevered a lisztet, a kakaóport, csipet sót és a sütőport.
A tojásfehérjéből habot versz, ebbe kerül a vaníliás cukor. Majd belekevered a masszába, amit a tojássárgájából csináltál, óvatosan forgatod, nem töröd össze a habot!
Kikent tortaformában megsütöd 160 fokon. Tűpróbáig kell sütni.(Ez úgy általában ~ 50 perc).
Krém:
- 300 g étcsoki
- 300 ml habtejszín
- Csipet só
- Porcukor, rum és vanília aroma ízlés szerint.A tejszínbe beletöröd a csokit, hozzáadod a cukrot, sót és az aromákat, majd gőz felett kevergeted, amíg meg nem olvad.
Majd hagyod hűlni, ha kihűlt hűtőbe teszed, amikor az állaga már krémszerű, akkor habverővel felhabosítod, de ha fényesebb krémet szeretnél maradhat így is. Arra figyelni kell, hogy ne verd túl sokáig, mert grízes lesz a krém.
Ha túl sokáig áll a krém nagyon kemény lesz, és nem tudod felvinni a tortára, de bármikor újra fel lehet olvasztani.Díszítés és bukrolat:
Kinyújtod a marcipánt(egy ekkora tortához ~ 50 dkg marcipánra van szükség), majd ráteszed a vékonyan lekent tortára. A virágokat süteményszaggatóval készítettem, bármilyen minta és szín mehet a tetejére.Megvágva csak egy gyors fotót tudtam készíteni, mert ráraboltak :
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Spórolós topik
- Az USA nem akarja visszafogni Kína növekedését
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- További aktív témák...