Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FerNandor

    őstag

    válasz krizmo_ #6947 üzenetére

    Az lesz, mert ez így nem jó...
    Múltkor, azt hiszem vettem is basmatit, amikor ezt vettem. Azt hogyan kell megfőzni, hogy szépen különváljanak a rizsszemek, gurulós legyen?
    Mindenesetre utálom az ilyet, amikor valami bevált dolgon változtatnak.

    Amúgy ez volt a tökéletes receptem: mondjuk 250ml rizs átmosva + 1.75x-ös mennyiségű víz, só, olivaolaj. Felraktam egy vaslapra a legkisebb gázégőre a legnagyobb fokozaton, ahogy elkezdett gyöngyözni a víz, legkisebbre tekertem és fedő, 17 perc időzítő, lejárt félrehúztam és hagytam egy negyed órát fedővel. Utána átkevertem, tökéletes volt.

    Cheddar szószos csirkemell, nyálkás rizzsel :O
    A csirkemell szeleteket megforgattam olivaolajban, só, bors, kevés őrölt kömény, majd a rajta lévő olajjal kisütöttem, nem adtam hozzá többet.
    Rizs a fenti módon.

    [link] cheddar szósz a link alapján. Vaj, liszt 3.5ek ment most. Tej 1 cup, 200ml lidl laktózmentes habtejszin, mert egy olyan receptet néztem korábban, amibe kellett tejszín, de mégsem azt csináltam és így inkább ebbe raktam, ezért a több vaj és liszt. Sajtból talán 1.5cup. Finom lett, de a vajat lehet, hogy kicsit túlkaramellizáltam. A sajttal együtt ment bele még só, frissen őrölt bors, szárított chili és kozverves karikázott jalapeno paprika összevágva.
    Cheddar sajt a lidlből 1kg tömb. Ehhez a folyadékmennyiséghez, legközelebb több sajtot fogok rakni és hamarabb megy majd a vajra a liszt. Nem tudom amúgy, hogy ilyennek kellene-e lennie a cheddar szósznak, amilyen ez ízre lett.. ;]

    "A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

Új hozzászólás Aktív témák