Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz #49155328 #4795 üzenetére

    Mármint szűrőt? Ja közel jársz. A magtejhez és az eszpresszóhoz is nagyjából a 20 mikronos szűrő a jó. Olyan sajna nincs acélból csak papírból, legalábbis nem tudok róla. A coldbrew-hoz olyan 75 mikron körüli a jó állítólag, mert az nem fogja annyira vissza a folyadék áramlását, mint egy finomabb szűrő és a coldbrew-hoz durvábbra őrlik kávét. Mondjuk ha lenne acélból, akkor az se lenne para, mert a coldbrew gépek keringetik a lét, nem csak úgy áll, aztán diffundál mint a hagyományos módszerrel. Igazából lehet azt is, hogy a coldbrew-nál duplán szűrök, és veszek egy olcsóbb acél szűrőt, pl 150 vagy 300 mikronosat. A másodikat meg 20-as papírral csinálom.

    Nincs amúgy semmi baj a magtejjel, csak én nem hívnám tejnek.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák