Itt van az eddig legjobban teljesítő kétfiókos NAS a TerraMastertől

A 19 dB-es zajterheléssel dolgozó, médiaszerverként is bevethető megoldás lineáris adatáteresztése elérheti a 283 MB/s-ot.

Hirdetés

A TerraMaster bemutatta legújabb termékét, az F2-424 típusjelű, kétfiókos NAS-t, amit kisebb, esetleg otthoni irodákba szánt. A 2,5 és 3,5 hüvelykes SATA meghajtókat egyaránt fogadó, gyorscserés konstrukció 3,4 GHz-es burst órajellel rendelkező, négymagos Intel N95 processzorra épül, amelynek hátországában 8 GB SO-DIMM DDR5-4800 notebookmemória teljesít szolgálatot, noha ezt akár egy 32 GB-os (nem ECC-s) modullal is kiválthatjuk.


[+]

A H.264, H.265, MPEG-4, illetve VC-1 kódolást támogató, és ezáltal médiaszerverként működtethető ketyere a HDMI 2.1 konnektorán keresztül 60 képkocka/másodperces sebességgel tudja "kipumpálni" a 4K felbontású anyagokat, és 2 x 22, azaz 44 TB tárhely kezelésére képes. A belső SSD-k/merevlemezek Btrfs vagy EXT4 fájlrendszerre lehetnek formázva, de a külsőleg csatlakoztatott lemezek esetén az EXT3, FAT32, NTFS és HFS+ ugyancsak zöld lámpát kapott. A JBOD üzem mellett a Single, TRAID, RAID 0, valamint RAID 1 szerepel az opcióink között, és az apparátus oldalát könnyedén lehúzhatjuk a vázról, így egyszerűen hozzáférhetünk a két M.2 2280 slothoz, amiket gyorsítótárazási feladatokat ellátó NVMe SSD-ink számára telepítettek oda a tervezők.


[+]

A 40 wattos tápegységgel szállított szerkezet hátulján a már említett videokimeneten kívül két – link aggregálható – 2,5 gigabites Ethernet, egy USB 3.2 Gen 2 Type-C interfész, plusz egy USB 3.2 Gen 2 Type-A kapu található, és háttértárolóink hűtéséről egy 80 mm-es ventilátor gondoskodik, aminek forgási tempóját négy szinten állíthatjuk (intelligens, gyors, közepes, lassú). A 2 éves garanciával megfejelt eszköz kliensek tekintetében a Windows, macOS, továbbá Linux platformokkal ápol barátságot.


[+]

Az SMB, AFP, NFS, FTP, SFTP, illetőleg WebDAV protokollokat ismerő, TOS 5.1 operációs rendszert futtató, de a későbbiek folyamán TOS 6-ra frissíthető újdonság 512 megosztott mappával gazdálkodhat, és többféle lehetőséget kínál a biztonsági mentések készítéséhez (központosított, Snapshot, felhős szinkronizáció, TFM stb.), a virtualizációs alternatívákról (például VirtualBox vagy Docker) nem is beszélve. Mivel a szoftveres képességek tárháza meglehetősen széles, az érdeklődőknek javasoljuk a hivatalos honlap vonatkozó részének átfutását.


[+]

Az AES NI titkosítást ígérő, 370 fontot kóstáló hálózati adattárnak egyébként létezik két, négyfiókos testvére, amelyek közül a szerényebbiket F4-424-nek, a komolyabb, nyolcmagos Intel Core i3-N305 CPU-val és 32 GB RAM-mal szereltet pedig F4-424 Prónak hívják.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Előzmények

Hirdetés