-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
simauser
tag
Helló!
Keresek egy filmet, remélem, tudtok segíteni. Sajnos csak darabkákra emlékszem, de hátha:
valamikor a jövőben játszódik, van benne egy nő meg egy férfi, akik valószínűleg valami rendőr-félék, a női meghal / megsebesül, és átalakítják valami kiborg-félének, amit a férfi csak később tud meg. Innen filmszakadás, már csak annyi rémlik, hogy a végén valami poszt-apokaliptikus helyen vannak, ahol nagy nehezen visszahozza a nő régi énjének darabkáját. Harcra, ilyesmire nem emlékszem, de mintha lenne egy kívülálló, mad-max féle kitasztított csapat. Fogalmam sincs, a nő mit csinál, miért cyborg, és abszolút nyomát sem lelem ennek a filmnek, bármilyen kombinációban próbálok keresni. A film címe / vagy a nő robotneve / valami betű meg szám, de NEM a THX 1158.
Rémlik ilyen film valakinek?
[ Szerkesztve ]
Are you threatening me, Master Jedi?
-
simauser
tag
válasz genndy #104469 üzenetére
Nem, sajnos egyik sem. Végignéztem már jópár ilyen listát a scifi - disztópia - női robot / kiborg / normál és trash scifi vonalon (ez a film alighanem az utóbbi lehet) keresztbe-kasul, de sehol sem találtam.
btw eszméletlen, mennyi trash robotos marhaság készült, itt-ott némi alien - ufo - tentacle témával.
Valami harmadvonalas csoda lehetett, 2000 előttről.
[ Szerkesztve ]
-
simauser
tag
Aki látta már az új Star Wars filmet, az pls. olvasson tovább (SPOILER!)
Nektek feltűnt, hogy van néhány nagyon furcsa vágás a filmben? Pl. a kígyónál a föld alatt, Rey és Finn fénykardot cserélnek, de ezt sehol sem mutatják . . . ezt valahogy nem szoktam meg egy SW filmnél . . . Vagy hogy olyan, mintha néhány helyen kivágtak volna ezt-azt belőle, de nagyon? Pl. a fiatal rohamosztagos csaj és Lando párbeszédének a végén mi az értelme? Vagy Finn "akarok mondani valamit" sejtetésének, ami elfelejtődik? A film maga valamivel jobb, mint az előző, de még így is alig éri el az éppen átcsúszó (lefizetett meós) iparosmunka szintjét, és JJ-től azért nem ezt vártam. Az meg, hogy a nagy csata a full kép tele hajóval résznél lényegében semmi nem történik a komoly hadihajók között, megint csak csalódás, pláne egy Rogue One után, ahol pár hajóval milyen jó kis csatát csináltak . . . Ott úgy éreztem, jó lett volna egy "flotta érkezik" jelenet sok-sok pukkanással és SW zenével (mint Rouge One, vagy még inkább mint Mass Effect 3, ha utóbbi végső flottás érkezős jelenete rémlik valakinek). Jah, még valami: Rey esetében, mivel sokat hangsúlyozták (már az elején), hogy "nincs egyedül", nekem erős Avatar feelingem volt (Aang-Korra féle . . . ) a sok-sok nemzedékkel a háta mögött . . . ("You have finally connected with your spiritual self", ha esetleg valaki jártas az Avatarok között . . .). csak valahogy levezetve nem lett sehova. Semmi emocionális töltet sehol, csak egy rakás "jobban is lehetett volna csinálni", illetve ide-oda kapkodva csapdosás (pl. a kém szerepeltetése, aki meg a Rebelsből ismert másik kémre hajaz, aki látta, tudja, kire gondolok, de ide minek kellett????) [ Szerkesztve ]
-
simauser
tag
válasz Chalez #129701 üzenetére
Pedig nem szoktam az ilyesmit észrevenni, pláne vágásbeli hibákat.
Én a látványtól se lettem nagyon oda, mert bár tényleg nagyon látványos a CGI, valahogy nem éreztem a fontos töltetet mögöttük. OK, tényleg volt már minden, Halálcsillag-roncsot fénykard-párbajozó ellenfelek, mégsem érzem fajsúlyosnak. Pl. a Zsivány egyesben nagyon szuperül tudtak komoly jeleneteknek komoly látványt (és zenei aláfestést) adni. Itt random csillagromboló kiugrik a hipertérből, szétlő random bolygót, semmi súly nélkül . . . Ami azért érdekes, mert a vásáros bolygó pusztulását nagyon hasonlóan vezették fel, mint a jedhai jeleneteket a Zsiványban. Még a gyerekek mint érzelmi töltelék is benne van. De persze ez szubjektív. Én főleg JJ-ben csalódtam mert tőle (az Ébredő erő után, ami szerintem nagyon jó volt, akár koppintás, akár nem) többet vártam . k-adi
Egyébként a sárga kard az nem a "szürke jedik" fegyvere? Illetve a két oldal között, az egyensúlyi ponton állóké? Ezt vajon miért dobták oda a végére? [ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest