Hirdetés
- Elsőként veti be DRAM lapkák gyártásához a High-NA EUV-t az SK Hynix
- IFA 2025: Az Acer sem hagy minket 720 Hz-es monitor nélkül
- Megérkezett a Dolby Vision 2
- IFA 2025: Játék mellett munkára is ajánlott az új kimaxolt Predator notebook
- A cache-rendszeren és a multiprocesszoron változtat az AMD-féle UDNA
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
pirit28 #19100 üzenetére
Hello,
..Szeretném ebből a táblából egy másik táblába kigyűjteni a neveket akik A műszakosak.
Kiindulni az if függvényből indultam el ,úgy hogy megnéztem az illető A műszakos-e vagy B.ezt az R és S oszlopban rögzítettem...
A problémám az az hogyha elfogynak a nevek akkor #num hibaüzenet fogad,amit szeretnél eltüntetni valahogyan, de nem tudom hogyan.
Ezt úgy tudod megoldani, hogy megszámolod hány értéket lehet kiírni, és ha annyit már kiírtál, akkor a semmit iratod ki.A COUNTIF(C:C;"A") megmondja hogy hány értéked van, hogy hányadik írod ki az pedig a SMALL-nál vhogy megadod. Vagyis a képlet vmi ilyen lehet:
=IF(COUNTIF(C:C;"A")<=small-ban a k értéke;eredeti képleted;"")Azonban hadd javasoljak egy másik megoldást is.
Ha nem akarod ABC sorrendben, akkor nem is kell az R és az S segédoszlop, mivel egy képletben meg lehet oldani. Én az alábbi mintával dolgoztam.
Ekkor az E3-ba ez a képlet kell:
=IF(ROWS(E$3:E3)<=COUNTIF($C:$C;E$2);INDEX($B:$B;AGGREGATE(15;6;ROW($C:$C)/($C:$C=E$2);ROWS(E$3:E3)));"")Ezt másolhatod lefele és jobbra is hogy a B műszakosok is meglegyenek.
Ha ABC sorrend is jó lenne, akkor kell egy segédtábla. A mintámban a G és H-oszlopok ezek.
G3-ban ez a képlet:
=IF(COUNTIF($B:$B;"<="&$B3)*($C:$C=G$2)>0;COUNTIF($B:$B;"<="&$B3)*($C:$C=G$2);"")Ez kihasználja azt, hogy a COUNTIF (DARABTELI) függvényben lehet kisebb v. nagyobb operátort is használni, és ezzel sorrendet meghatározni. pl. COUNTF(B:B;"<Dénes") megszámolja hogy Dénes előtt hányan vannak a listában. Szóval a képlet vagy visszaadja az ABC sorrend szerinti helyezést, vagy egy üres mezőt ad.
Ezek után már csak a SMALL segítségével a sorszámokat növekvő sorrendben ki kell olvasni, majd egy MATCH (HOL.VAN) függvénnyel megkeresni, hogy ez hol van és az ahhoz tartozó nevet INDEX-el kiíratni.
A képlet az I3-ban ez:
=IF(ROWS(I$3:I3)<=COUNTIF($C:$C;I$2);INDEX($B:$B;MATCH(SMALL(G:G;ROWS(I$3:I3));G:G;0));"")üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest