- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #54848 üzenetére
Atmost talán nem, de nem vagyok naprakész.
Elmúlt két évben elvoltam vele úgy hogy hozzá sem kellett nyúlni.
Oké, fel kellett telepíteni memóriakártyára (10perc), beállítani a Kodit, meg SSH-n átállítani RGB-re mert az nem volt menüben. Van amelyik verzióval problémás lehet blu-ray/dvd menü amibe én belefutottam, de amúgy semmi nyűgöm nem volt vele. Legjobb.
Ha nem akartam volna bűvölni a rendszert EQ-APO-val, akkor maradtam volna amlogic vonalon.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz devil-k #54847 üzenetére
Valójában nem a HTPC-vel van gond, hanem velünk hogy nem értünk hozzá, és nem is tudjuk rendesen beállítani.
Tamoo: Próbáld ki közvetlen bedugva, meg másik kábellel is. Igen, tudom hogy eddig ment, de más gép kimenete nem biztos hogy ugyanúgy viselkedik ugyanazzal a kábellel.
Ez a megakadás nem normális.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
robi-k
őstag
válasz MasterMark #54852 üzenetére
Nem értek egyet. A PC-ket munka/játék felhasználásra készítik, ehhez optimalizálják a drivereket is.
HTPC-ként történő alkalmazás a gyártók részéről as-is alapú, és nem garantált a megfelelő működés. -
devil-k
nagyúr
Az lenne a legjobb, ha lenne egy fasza fizetős szoftver ami totálisan rendben lenne PC-re és mehetne vele a médialejátszás kompromisszum nélkül... Közben kiveszem a kezem a biliből.
- mozi bolondéria -
-
Vhiktor
veterán
Miért van nekem 2 hangal kapcsolatos kategória az eszközklezelőben?
Hang, video és játékvezérlők valamint Hangbemenetek és kimenetek?Az AMD High Definition Audio Device részletei:
AMD HDMI Output (AMD High Definition Audio Device):
Az egyik gyártója az AMD a másiké a Microsoft.
Rendben van ez így?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Valkűr #54858 üzenetére
Lehet, na de melyik melyik?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Patice #54861 üzenetére
Aha megvan melyik a dedikált vga, az amelyik a Hang, video és játékvezérlők alatt van.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz MasterMark #54863 üzenetére
Viszont az nem baj, hogy a kimenetnél microsoft szolgáltatja a drivert? Nem inkább AMD driver lenne ott is a célszerű?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Tamoo
MODERÁTOR
Egyelőre egy HDMI kábel cserét próbáltam csak, az nem nyert.
-
CsodaP
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni egy PC és egy LG házimozi rendszerrel kapcsolatban.
Zéró előéletem van a házimozik és PC-k működése kapcsán, most vágnék bele a témába.Szóval a lényeg, hogy nézek egy LG BH6440P-DB.BPOLLLK típusú házimozi rendszert, ehhez lenne egy ASRock H97M Pro4 alaplap és egy Samsung TV (ennek most nem tudom a pontos azonosítóját, de ha jól emlékszem, akkor egy 5. szériás FHD Smart valami).
A következőt gondoltam, és a kérdés az, hogy ez így ebben a felállásban a jó megoldás\elgondolás:
- a PC-re kötöm HDMI-vel a TV-t, és
- a PC-re kötöm optikai kábellel a házimozitEz így tud működni, hogy az 5.1-es hangzást ki tudjam próbálni? Esetleg van jobb\optimálisabb megoldás ezeknek az eszközöknek az esetén?
Hálás köszönettel fogadok bármi javaslatot, észrevételt!
-
Vhiktor
veterán
RX570 videokártya támogatja a 3D ISO lejátszást kadencia helyesen?
Illetve elegendő 4k 60fps és hdr-re?
Ha már ennyire nem jó a médialejátszók 3d iso támogatása, akkor lehet maradnék htpc vonalon.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz devil-k #54869 üzenetére
Mert az miatt vettem projektort:)
Ha lehetne kapni minden filmet nálunk is 3d bd lemezen akkor nem is erőltetném de mint tudjuk disney filmek már csak vhsen jelennek meg nálunk úgyhogy marad az iso és a szenvedés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Régi Atom/ION-os gépet (ASUS AT3IONT-I deluxe) érdemes dedikált VGA-val korszerűsíteni? Ha igen, melyik AMD kártya lenne alkalmas 4k-ra? -
Vhiktor
veterán
HTPC-be intel vagy amd processzor az ajánlott vagy teljesen mindegy?
-
Vhiktor
veterán
válasz Patice #54874 üzenetére
Mivel nem csak htpcnek lenne használva ezért olyan 350-400 ezer a keret. Cél: vigyen mindent kompromisszum mentesen
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nem tudja nekem megmondani valaki annak a kis programnak a nevét, ami megjeleníti a távirányító infra kódjait? Becsszó, kerestem, de nem találtam.
Előre is hálásan köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
SunMount3r
nagyúr
Egy Gemini refresh-es IGP bírja a 4K (csak SDR)->FHD leskálázást? Meg amúgy fontos lenne ehhez és a jó képminőséghez a MadVR, simán az MPCHC magában nem elég ehhez?
Az SD és 720p->FHD felskálázás is jó lenne, de mi van ha mindent natív felbontásban küldenék ki és a TV csinálná inkább?
Ha ezek mennének legalább olyan minőségben, mint egy Amlogic Box+CE esetén a Gemini-vel, az már kb. elégséges lenne.
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni dVGA ügyben:
- milyen típusú videőkártyák használatakor lesz garantált a problémamentes 4K NETFLIX és 4K videó nézése?
Videókból leginkább .mkv ritkán BD ISO - bár gondolom ez kevésbé fontos részlet. Csak annyit költenék rá amit muszéály,- - miközben az is éppolyan fontos, hogy ne legyen gond szóval fontos lenne a már megfelelő típus(ok) megtalálása. AMD / NV / gyértó / méret / hűtés szinte mind1, nincs kikötés vagy különleges igény.. Köszi![ Szerkesztve ]
-
Airmans
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy 4K-s tv-t és ebből kifolyólag elkezdtem a HTPC-m átépítését. Jelenleg egy 1150-es Asrock alaplapom van egy i3-2100 procival 16GB Rammal és egy RX-550 2GB videokártyával. Alapjáraton az elején kissé döcögve de viszi a 4K HDR-s filmeket. Milyen procit javasoltok ebbe az alaplapba, hogy javuljon a lejátszás minősége? Egyáltalán érdemes upgradelni? Egy i3-4160-al szemezek, azt érdemes megvenni, vagy más nézegessek? Lejátszásra Win10 alatt PowerDVD, vagy Kodi lesz a befutó.
A másik kérdés, hogy hogyan tudom a Kodi arra bírni, hogy minden lejátszásnál a PowerDVD legyen az alapértelmezett lejátszó?
Köszi.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Airmans #54885 üzenetére
Csak a VGA számít, az nálad épp, hogy elég hozzá, de elvileg elég, a proci mind1.
A PDVD helyett az MPCHC, vagy a DSPlayer (ez Kodi-s), vagy PotPlayer javasolt MadVR-el (ez kell a HDR-hez), az itteni összefoglalót olvasd el. Jó lehet még a KODI Matrix HDR edition is.Kodi mókolás: ezek szerint kellene megcsinálni.
Pl.:<players>
<!-- PDVD player for video -->
<player name="PDVD" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>A PDVD elérési útja az exe-vel</filename>
<hidexbmc>True</hidexbmc>
<hideconsole>true</hideconsole>
<forceontop>false</forceontop>
</player>
</players><rules action="prepend">
<rule video="true" player="PDVD">
<rule dvd="true" player="PDVD"/>
<rule filetypes="mkv" player="PDVD">
<rule filename=".*720.*|.*1080.*" player="PDVD"/>
</rule>
</rule>
</rules>Ezzel elvileg mindent alapból PDVD-vel nyit meg, de a rule szekcióban láthatod, hogy oda különböző formátumokhoz mást is megadhatsz, ha az is be van szerkesztve a <players> rész alá felül. Én pl. mindent az MPCHC-nak, vagy a DSPlayer-nek adnék, kivéve a DVD-ket, amiket pedig a Windows gyári lejátszójának. Ezeket a DSPlayer-be is ugyan így berakhatod.
A BD iso-kkal viszont azt hiszem van/volt egy kis gond, ami nem tudom javítva lett e már, de alapból így azokat nem tudja megnyitni a PDVD-vel, aminek a megoldása bonyolultabb és most nem nem tudom a linket hozzá. A többi lejátszóval megnyitja őket simán, csak ugye azoknál nem lesz full Menü.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz SunMount3r #54884 üzenetére
HDR az más téma, de 4K felbontás az nem okoz gondot még egy laptopnak sem. Vagy rosszul sejtem?
⭐ Stella
-
cof
veterán
válasz SunMount3r #54884 üzenetére
Nem. Csak Netflix tanúsítvánnyal rendelkező eszközök. Minden máson, szoftveres dekódolás és max 1080p van.
Még a félmilliós PC-n is Kodiban, böngészőben.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
SunMount3r
nagyúr
válasz radi8tor #54887 üzenetére
+(#54888) CoF: Csak emlékeztem nem olyan régről, hogy AMD VGA-kon nem ment volna az NF UHD / HDR-el. Aztán most kicsit rákeresve megint egy csomó ellentmondásos dolgot olvastam, hogy állítólag az RX5xx-ekkel már ment, de az Vega-kkal már megint nem. Meg olyat is, hogy egyáltalán me is ment soha, mert valami "Microsoft PlayReady 3.0" DRM támogatás kell neki, ami hiányzott az AMD-kből. És most épp egy frissebb cikket, hogy az új Vega-s RX-ek is megkapták ezt a támogatást a legújabb driver-ekkel. De nekem még mindig zavaros a kép, a Netflix és a Microsoft hivatalos leírásaiban csak az Intel és az Nv VGA-k vannak felsorolva továbbra is.
Még a félmilliós PC-n is Kodiban, böngészőben. : Lásd amit felül írtam, Intel 7th Gen Core IGP és Nv 1050 3GB-tól elvileg hivatalosan támogatott az UHD / HDR is. (Persze nem Kodi-val, hanem nyilván a hivatalos Windows-os NF app-al.)
[ Szerkesztve ]
-
Airmans
csendes tag
válasz SunMount3r #54886 üzenetére
Köszönöm a szuper választ. Akkor egyenlőre dobom a procivásárlást és tesztelem így a configot.
-
cof
veterán
válasz SunMount3r #54889 üzenetére
Kibeszéltük már az Amlogic topikban is a témát párszor, azok a BOX-ok is kisujjból kiráznák a 4K HDR-t, de L3 miatt korlátolt, mert csak szoftveres a dekódolás, ezért is van az, hogy gyengébb gépeken már az 1080p is akadós. A Windows app-ot nem ismerem. De a 4K HDR-hez feltétel a Widevine L1.
L3 az van mindenen, mivel az csak szoftveres, L1 már hardver+szoftver.
-
corwen
csendes tag
Hello!
Régebb óta gondolkozom egy HTPC-n, ami lenne használva torrentezésre, illetve Kodival filmnézésre (HDMI-n keresztül). Ami a főbb kérdés lenne, hogy milyen dedikált VGA illetve CPU szükséges minimálisan ahhoz, hogy a fenti filmnézési kívánalmat 4K-ban tudja teljesíteni? (3D-hez más erőforrás kellhet mint szimpla 4K-hoz?)SSD, HDD van, memóriát találok hozzá, illetve tápot, házat ajánlanátok amiben elférnek a hardverek?
Előre is köszi a választ!
"Csak 7 milliárd emberre vétek elpazarolni az Univerzumot."
-
SunMount3r
nagyúr
Érdekes téma, de az Amlogic Box-okat, meg az Android-ot szerintem ne keverjük most ide. Fent írtam mi a követelménye Windows-on és ezzel a tutira mondható IGP/VGA-kat is. Bár az AMD továbbra is kérdőjeles számomra, de lehet már rég támogatott azokon is, majd valaki megírja aki NF-re is használja őket.
(#54892) corwen: fentebb linkeltem, hogy mit kell hozzá elolvasni. 3D-hez pedig nem kell semmi extra, az továbbra is csak FHD-ban van, bármelyik mai IGP/VGA elég hozzá, de ha erre tényleg igényed van akkor Intel/AMD ajánlottabb inkább, mert az Nv driver-ekből már teljesen kivették a 3D támogatást. De erre is van egy mókolós, nemhivatalos megoldás, ha mégis az kellene.
-
cof
veterán
válasz SunMount3r #54893 üzenetére
Ez nem így működik. Egy összerakott PC-ben sosem lesz Widevine L1.
Ha csak nincs integrálva a lapra a chip, de ez nem a VGA-ban van.
Csak a Netflix ilyen egyébként, más stream szolgáltatónál nincs ilyen kritérium.
-
cof
veterán
válasz SunMount3r #54895 üzenetére
Engem nem izgat a téma különösebben de megtaláltam amire gondolsz... [link]
Netflix HDR minőségben
Integrált Intel GPU használata esetén:
Windows 10 alkotói frissítés (1709-es verzió).
Processzor: 7. generációs (i3, i5 vagy i7modellek 7xxx vagy 7Yxx sorozatokból), illetve újabb processzorok.
Grafikus illesztőprogram: 22.XX.XX sorozat, 4708-as vagy újabb verzió.
MEGJEGYZÉS: Az eszközöket gyárilag kell engedélyezve lenniük a HDR megjelenítésére.
Beépített NVIDIA GPU használata esetén:
Windows 10 őszi alkotói frissítés (1709-e verzió).
GPU: 1050-es, 1060-as, 1070-es és 1080-as kártyák legalább 3 GB memóriával.
Grafikus illesztőprogram: 387.68 (23.21.13.8768) vagy újabb.
MEGJEGYZÉS: Az eszközöknek támogatniuk kell a Microsoft PlayReady 3.0-s vagy újabb verzióját.Ezek egytől egyik, kis miniPC-k, integrált GPU és CPU-val, nem olyan amit darabonként raksz össze otthon.
Szóval a válaszom továbbra is, nem. Nem megy a 4K HDR Netflix egy félmilliós épített PC-vel sem.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek egytől egyik, kis miniPC-k, integrált GPU és CPU-val, nem olyan amit darabonként raksz össze otthon.-> Ez miből jött neked? A Felsorolásban nem látok semmit ami erre utalna (tudtom szerint). Sima, normál IGP-król és VGA-król van szó. Ha az lenne amit te gondolsz, akkor az külön, hangsúlyosan szerepelne a leírásban (már ha nem ilyen amatőrök ezeknek multimilliárdos cégeknek a tájékoztatói), hogy világos legyen. Szerintem nagyon vakvágányon vagy ezzel kapcsolatban...
-
cof
veterán
válasz SunMount3r #54897 üzenetére
Szerintem nagyon vakvágányon vagy ezzel kapcsolatban...
Szerintem meg Te vagy, de nem OFF-olok itt tovább.
Integrált Intel GPU használata esetén: ...
Beépített NVIDIA GPU használata esetén: ...
Bővítem a listát a miniPC-n felül még, Tabletek, Notebook-ok, integrált CPU-s lapokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Az integrált gpu annyit jelent, hogy a prociban van, nem külön...
Psn ID: sefter_hun
-
SunMount3r
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest