Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Felújított ősi tekercsekre hangol az új AMD Software
Új hozzászólás Aktív témák
-
sortie
tag
Nem tudom, de én örülnék, ha sikerülne egy II szériéra szert tennem.
Amúgy meg @ elszúrtam, mert csomó alkatrészt megnéztem az amazonon csak a tápot felejtettem el.
Már nagyon bánom simán innen kellett volna megrendelni és kicsit sem izgulnék, hogy milyet és mikorra kapom meg. -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ENERMAX EG375AX-VE táp, egy Abit IS7-V2 alaplap, 2,6 GHz processzor, 128 MB videó kártya, 1 HDD és egy dvd író-t lát el. A probléma az lenne, ha a gépház oldala a helyén van, szóval le van zárva a ház, akkor a táp véleményem szerint nagyon felmelegszik.
Ha le van véve az oldal lemez, még akkor is elég meleg, nem túl sok működési idő után. Hőfokot nem tudok mondani, de egy másik gépben lévő Chieftec táphoz képest lényegesen melegebb, pedig az a gép többet van használva...
Szóval szerintetek ez előrejelez valami komolyabb problémát?
A választ előre is köszönöm! -
sortie
tag
Néztem én is a Hardevrkerben, de raktáron
Pro-82 EPR525AWT II-01 és Modu-82 EMD525AWT-01
nekem meg
Modu-82 EMD525AWT II-es táp kell
Nem volt könnyű találni, de rendeltem egyet a mobilx-től és jövőhéten remélem meg is jön. -
Cobra.
őstag
Hardverkerben van raktáron Modu82 525W. Én is náluk vettem régen a 425-öst.
Lambdával mi volt a gondod? Nemrég ott vettem alaplapot meg ramot és gond nélkül meghoztak mindent a megbeszélt időre. Mondjuk én személyesen vettem át mindkét helyen az alkatrészeket, mert mindkét üzlet útba esik. -
vzsryl
nagyúr
Szia!
Árgépen keress rájuk. Ha beírod, hogy "PRO82+" vagy "MODU82+", akkor behozza a különböző típusokat (lesz II-es verzió mindegyikből, de mindegy melyiket veszed), aztán egy típusra rákattintva kilistázza a webshopokat. Amiket ismerek közülük: Digitaltrend, Hardverker, ebolt. Ezekről tudom, hogy megbízhatóak, bár ki tudja manapság... A Lambda-t hanyagolnám... A többit nem ismerem.
-
sortie
tag
Halihóóó!
Legnagyobb „sajnálatomra” még mindig itt vagyok.
Az informatikusom beadta a kulcsot, azt mondta nem tud venni nekem ilyen tápot EMD525AWT II.
Az igazság az, hogy eddig még én is csak egy üzletben láttam 35,600.- Ft-ért.Az itt megforduló emberek honnan szerzik be az Enermax tápokat? Kezd a hajam elhullani.
Az IPON-ban is 7 azaz hetes darab Enermax táp van.Igen a 80% arra utalt, hogy nem szeretném, ha tartósan 80% felé menne a teljesítmény arra törekszem, hogy sose érje azt el.
A mostani tápomat is felülméreteztem 5-6 éve, de nekem nincs vele semmi problémám a hangjával sem és a működésével sem.Viszont, ha ez így megy tovább muszáj leszek 425W-os tápot venni vagy a PRO változatot, érdekes elvben még azt több helyen láttam, mint a moduláris változatot vzsryl tudod miért mondom. Amíg csak nézegettem és is inkább moduláris tápokat találtam most meg pont azok tűntek el.
-
vzsryl
nagyúr
Akkor terheld úgy, aztán majd visszatérünk rá később, hogy mik a fejlemények...
Hatásfoknak és az elektronikának biztosan jobb ha 20-80% között terhelsz egy tápot, mintha a szélső határokig mennél. A 120%-ot max. pár mp-ig szokták elviselni.Arról nem is beszélve, hogy milyen hangja van a ventilátornak 100%-on...
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Erről van vmi tapasztalat?
Enermax EG301AX-VE (G) -
Cobra.
őstag
A 6970-nek a peak-je a 287W, azt meg csak tesztprogrammal tudod elérni, játékkal nem. Mondjuk játék alatt meglesz a 300-320W a gépre, de azt meg a 425-ös is simán elbírja.
-
sortie
tag
Azt hiszem az 525W-os tápot fogom megvenni.
Csábító ajánlat, mert ahogy nézegettem jóval olcsóbbak, mint az 525W.
Elvben amennyire ki tudom számolni bele is fér főleg a 6950-el a max fogyasztás 293W, de ha mégis 6970 akkor már a max. fogyasztás 398W lehet ahhoz már kevésnek tűnik a 425W. Nem tudom beleszámítottam-e minden áram fogyasztót. Ja és persze nem tudom milyen gyakran fog max-on menni a gép ahogy azt se, hogy meg lehet-e annyira tornáztatni normális felhasználás mellett, hogy valamikor is max. áramot fog felvenni a cucc. Egyébként a 12V ágankénti 22A és össz. 33A , össz. 396W is elég volna a géphez a 6950 -el vagy 6970 -el?425W 80% = 340W
525W 80% = 420WMax fogyasztás
2600K = 95W
HD6950 = 182W / HD6970 = 287W
WD 1TB = 6W
SSD = 4W
6 venti = 6W -
sortie
tag
# vzsryl
Ha jól emlékszem pont ezekről beszéltétek itt a fórumon valakivel, hogy a két táp bele tök egyforma csak a modularitásban van a különbség és az ár különbség is abból adódik.?
A két típus közül fogom valamelyiket választani. Köszönöm a segítséget és a türelmedet is.
-
vzsryl
nagyúr
Ebben az árkategóriába a PRO82+ 525 és a MODU82+ 525W fér bele. Az utóbbi moduláris és elég sok megbízható webshop-ban lehet kapni (pl: oázis, hardverker, ebolt). Az előbbi jóval olcsóbb, de kevesebb helyen érhető el.
Ezek bőven elegendőek lennének a HD6970-hez is.
Ha erősebb a táp, akkor az semmivel sem bírja tovább, mint a gyengébb társa, hacsak a gyengébbet nem terheled túl, ami esetedben nem fordulhat elő, mert az 525W-os PRO/MODU82+-t az általad említett konfig maxra járatva sem terhelné le jobban 80%-nál. -
sortie
tag
Persze!
25 max 35K között tudnék rá költeni.
Többek közt ezt sem tudom eldönteni, hogy az áron kívül mi a különbség az 5 osztály között.
Természetesen nem várom el, hogy elmagyarázd csak abban kérném a segítséget, hogy ha elég egy 500W-os akkor a tanácstalanságom miatt ne egy 600W-os Modu 87+ vagy Pro 87+ -t válasszak amennyiben nem feltétlen muszáj.
De az is elég gázos, hogy ugyanazon típus 5 és 600W-os tápja között számomra annyira nem egetverő az árkülönbség, ezért is néztem én a 600W-ost főleg, ha esetleg pár év pluszt kapnék érte cserébe.
Ahogy olvasgattam itt a fórumon bizonyos határokon belül minél nagyobb a táp annál jobb a tápnak hosszútávon. Nem emlékszem hány %-ot írtatok.
Az 500-ast nyugodtam megvehetem akár 6970-es karihoz is? Megnéztem szűk 300W-ot fogyaszt max-on.
[link]
Csak támpontnak tettem be a linket tőletek láttam ezt is, hogy hol lehet megnézni.
Hosszúra sikeredett próbáltam segíteni mik az elképzelések és a keret. -
sortie
tag
Üdv. vzsryl!
Találkoztunk a minap a tápos topikban,
[link]
de azóta eldöntöttem, hogy fejlesztek a tápon is nem tartom meg a régebbi Enermax-ot. Viszont a mostanival teljesen meg vagyok elégedve emiatt csak Enermax jöhet nálam számításba.
Azt szeretném kérni, hogy az alábbi konfighoz ajánlj már nekem megfelelő tápot.
Elolvastam ezt a topikot az 500. hozzászólástól tudtam meg nekem új dolgokat pl. két típus közt néha csak a modularitás a különbség stb., de ettől még most sem tudok dönteni.
Azt se tudom, hogy ezekből a tápokból elég-e az 500 vagy 600-as kell és 600-okat néztem.
Talán tudsz majd segíteni. Előre is köszönöm!Intel Core i7 2600K
MSI Z68A-GD65 (B3)
Radeon HD 6950 esetleg 6970
Vengeance 8GB CMZ8GX3M2A1600C9
Kingston V-Series 96GB SSD SVP100S2
WD Caviar Black WD1002FAEX SATAIII 1TB/64MB
2db Samsung optikai meghajtó
5-6 db ház venti -
fgordon
senior tag
Itt egy német teszt a Enermax PRO82+ II 425W tápról:
http://hardware-academy.org/reviews/35-netzteile/103-test-enermax-por82-ii-425w.html?showall=1
Tudja valaki, hogy mi a különbség a Enermax PRO82+ II 425W és a Enermax PRO82+ 425W között?
Kb egyező az áruk, mi az előnye/hátránya az újabb II-es PRO82+ tápoknak? Ti melyiket választanátok?
-
havri1
félisten
Ideális esetben egy Enermax 525W Pro82+ -nak mennyi lehet az élettartama?
~4 éve vettem, semmi baja, csak ősszel tervezem a gépcserét, és ha megérett, akkor lecserélném. 0/24-be megy azóta.
Köszi -
szmayer1
senior tag
Sziasztok
Esetleg erre valaki http://prohardver.hu/tema/enermax_tapok_topicja/hsz_917-917.html -
vzsryl
nagyúr
Szia!
Mindegyik nagyon megbízható. A MODU82+ 425W a legjobb köztük, és hangja sincs. A különbség nem hallható közte és a Liberty ECO közt, max. műszerrel lehetne mérni talán 1-2dB(A) különbséget.
Az FMA2 jóval hangosabb náluk. A ventilátorát kézzel veszélyes állítani, mert túlmelegedhet, ha alacsony fordulatra állítod, vagy egyszerűen csak csökken az élettartama.
Mivel a tápok kondenzátorai nyugalmi állapotban még jobban "elhasználódnak", mint használat közben, ezért a kora miatt sokkal kevésbé ajánlott az FMA2. De egyéb elektronikai lemaradások miatt is sokkal inkább az új Enermax-okat javaslom. -
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Desktop-ba ÉS szerverbe (0/24) keresek HALK, megbízható 1-1 Enermax tápot.
Amik felmerültek mint lehetőségek:
Enermax Liberty ECO II 400W - 23e
+ elvileg leghalkabb
- nem a legjobb hatásfokúEnermax Modu82+ Bronze 425W - 26e
+ jó hatásfokú
- nem a leghalkabbEnermax FMA2 (EG465AX-VE) Tápegység 460W - 21e (ventilátor sebesség állítható)
+ már bizonyított, hogy mennyire megbízható széria 0/24-ben
+ állítható ventilátor sebesség, halk
- kb 7-8 éves konstrukció ...
- kifutó szériaUtóbbiból van 565W-os változat is 24e körül, kifutó ez is...
A Enermax Modu82+ Bronze 425W és a Enermax Liberty ECO II 400W között nagyon hallható a zajkülönbség?
Megbízhatóság szempontjából 0/24 melyiket javasoljátok?
Melyiket csak desktop-ba, szerverbe nem?Például a EG465AX-VE esetében meddig működhet? Nem gond, hogy sok éve gyártották? Ez nem befolyásolja a stabil, megbízható működését?
Köszönöm előre is a válaszokat
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok
Van egy enermax liberty 500w-os tápom, kb 2006-ban vásároltam. Azóta nyüstölöm folyamatosan. Egy érdekes dolgot vettem észre mostanság mégpedig, hogyha áramszünet volt és utána kapcsolom be a gépet akkor bekapcsolés után felpörögnek a ventillátorok, és 1 másodperc múlva leáll az égész gép. Úgyhagyom tehát nem nyúlok hozzá, és 3-4 mádodperc múlva meg elindul minden rendesen. Ez valami hiba, vagy védelem, vagy ennek így kell működnie, vagy csak eddig nem figyeltem fel rá?? Az egyik ismerősömnek most ment tönkre az ugyan ilyen tápja. úgy kezdődött, hogy nem tudott bekapcsolni a gép, mert a bekapcsolás után megállt minden ugyan úgy mint nálam mikor áramszünet után akarom indítani a gépet. Csak nála a sokadik próbálkozásra kb a 10-15.-re sikerült elindulnia, de ha elindult akkor már oké volt minden. Aztán egyszer nagy szikra éppen akkor ott voltam nála, na mondtam akkor új táp, kicseréltük és azóta jó neki. Félek nehogy az enyém is így járjon.
Esetleg cseréljek tápot vagy még maradjon????üdv
-
reset
senior tag
válasz
---Lasali--- #915 üzenetére
Gratula! A profik majd megmondják, hosszú távon nyerő lesz-e a moddolás. Ha abban a pohárban víz volt és nem HP...akkor nyerhetsz
Nekem Modu 82+ 625W tápom van. Egy ideje hallom a hangját...Ami eleinte sejtelmes búgás, de hosszabb idő után átmegy agyturkálóba. Nem nagyon van affinitásom most a berheléshez...Ki kellene kapni és valami gumibakfélékkel megajándékozni. -
---Lasali---
Közösségépítő
Megoldottam a ventilátor cserét a pro82+ II ban. Senkinek nem volt ötlete sem hogy lehetne kicserélni a dual voltage ventit, hát újra elő kellett szednem a kreativitásomat.
1. Alapvető probléma az volt, hogy a gyári ventiben dupla ipari csapágyazás volt, ami adott egy enyhe surrogo hangot, továbbá a motor is morgott. Ki akartam cserélni egy perselyes ventire.
2. A Csodálatos Enermax nem hagyományos és nem is pwm szabályzást épített a tápba, hanem dual voltage szabályzást, amiről egyrészt nem találtam semmi érdemi információt a neten, csak hogy az iparban használatos. És ilyenből számítógép kompatibilis cseredarab tudtommal nem létezik, csak 110-230 voltos ventiket találtam.
3. A legjobb megoldás az lett volna, ha a dual voltage szabályzást át lehet alakítani egyszerűbbé, vagy pwm működésűvé. De se műszerész se villamos mérnök nem vagyok ezért erre ötletem nem volt, írtam solc nak egy levelet, de türelmi időm alatt nem volt ideje választ ki ötölni, én meg közben kitaláltam mást.Létezik az Arctic Cooling-nak egy F12 TC nevű ventilátorja, ami kb 350 ről 1300 ig tudja szabályozni a fordulatszámát, úgy, hogy lóg belőle egy hőmérő szenzor, és ha azon 32 foknál melegebbet mér, akkor elkezdi emelni a fordulatot, ami 39 fokra eléri a maximumot.
Ezt néztem ki, hogy ezzel megoldom a szabályzást. De méregettem a táp hátulján kiáramló meleg levegőt a gyári szabályzás alatt, és olyan 39 fok körüli hőmérsékletet mértem, szóval nem lett volna jó az AC gyári beállítása. Így át kellett konfigurálni.
Levágtam a szenzort a ventiről, aztán ioncserélt vizet melegítettem, aminek a hőmérsékletét egy revoltec digitális hőmérővel ellenőriztem, mellé lógattam az AC hőmérőjét, aztán multi méterrel méricsgéltem hogy mekkora az ellenállása, kijött hogy kb 1.9Kohm közbe iktatásával el lehet tolni a 32 fokot 39 fokra.
Be forraszottam egy 3Kohm os trimmert (olyan potméter amit csavarhúzóval lehet tekergetni) beállítottam 1.9Kohm ra, és kész volt a ventilátor szabályzásának eltolása.
Beszereltem, a hőmérő szenzort a táp hátuljára erősítettem fel, a rácsra, kábel kötegelővel, kicsit behajtva a szenzort, hogy ne érjen hozzá a rácshoz, mert az elvenné a hőt. A venti áram ellátó kábelét kivezettem a tápból, és bekötöttem az alaplapra, így már tudom monitorozni a fordulatszámot is, mert a pro82+ II-ben ez a funkció gyárilag már kimaradt...
A sztori ennyi. A venti nagyon jól működik. Iszonyatosan érzékeny. Csak az érzékeltetés kedviért: ~25 fokos szobában, ~680RPM en pörgeti a ventit kb IDLE ben, ha indítok egy youtube videót, akkor a VGA 100mhz ről 300 ra emeli a GPU frekvenciáját, ekkor a tápban a venti szépen felkúszik ~720RPM re. -
flash-
veterán
melyik enermax táp most a legjobb vétel?
olyat ajánljatok lécci ami elég egy feltuningolt i7es procihoz,és két tuningolt gtx460 kártyához(sli) -
Térdkalács
csendes tag
köszönöm
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Térdkalács #907 üzenetére
Nincs, de az Enermax valóban jobb. A nevet meg kell fizetni. FSP Aurum-ból a CM, tehát a moduláris verziók ajánlottabbak, mert jobb a kondenzátor készletük a sima Aurum-nál.
-
Térdkalács
csendes tag
gondolkodóba estem,minap néztem az Enermax pro87+ tápokat amik ugy 80 gold kategoriásak szal kb 90% körüli hatásfok. Igen ám de néztem pl a 700 wattos 87+-os enermaxos és az egyetlen problémám a kb 50k-s ára volt
Ezután találtam egy FSP nevezetü tápot,na ez detto 700 watt meg kb 90%-os hatékonyság és az ára nem 50k hanem csak 23k.A kérdésem az lenne hogy miért van ez a nagy ár differencia? Van tényleg ilyen nagy különbség e két fajta táp között? Enermax pro87+ 700watt és FSP Aurum 700 watt gold. Válaszotokat elöre is köszönöm.
-
Térdkalács
csendes tag
köszi a segitséget még 1x
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Térdkalács #904 üzenetére
Nincs nagy különbség.
PRO82+-nak jobb a hatásfoka, az ECO80+ pedig halkabb, de mindkettő rendkívül halk. -
Térdkalács
csendes tag
nagy különbség van az eco 80+ és a pro 82+ között?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Térdkalács #901 üzenetére
A legjobb minőséget képviseli, de csakis az Enermax beles tápjaik. Amikbe CWT bél került, azok elmaradnak, de még azok is jók.
A gépedhez a PRO82+ 425-től felfelé bármelyik Enermax elegendő. 500W-osnál erősebbet felesleges venned, hacsak nincs tervben CF építés.
Ezekből a szériákból válassz:
-PRO82+
-MODU82+
-PRO80+
-ECO80+
-Liberty Eco
-PRO87+
-MODU87+ -
Térdkalács
csendes tag
nem vagyok egy nagy tápszakértő ezért kérném segitségeteket az Enermax táppal kapcsolatban,hogy ezek a tápok mennyire megbizhatók és jók?Van-e jobbfajta tápegységmárka? És a leendő gépemhez megtudnátok-e mondani,hogy mekkora tápot kéne vennem? Lényeges infók a gépről kb 6 magos phenom II X6 proci meg kb egy hd6950 vga, plussz 1 dvd iro meg 1 vinyo és kb 8 gb ram. Válaszotokat és segitségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest