- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
Üdv!
Venni szeretnék egy házhűtőt, mert bizony elég meleg ''odabent'' a helyzet...
Hova tegyek ventit, előre vagy hátulra? (Azaz inkább friss levegőt be, vagy a meleget ki?)
Bocsi, ha nagy hüJeséget kérdeztem volna. :B -
j.bravo
addikt
Vegyél két ventit, és egyikkel hideget be, másikkal meleget ki...
Legyen ''huzat''. Elég mindkettőt alacsony fordulaton járatni, hogy ne legyen hangos, de állandóan járjon a levegő.
(Elvileg ha csak betolod, akkor a meleg kijön, illetve ha csak a meleget szívod ki, a hideg bemegy, de jobb kombinálva szerintem)Whatever.
-
zeros
tag
Én a tetejére tennék ventit.
-
zeros
tag
szerintem sem.. csak az alap kérdés.. elég LOL
Mert én előre (1) meg hátra(2-3db) is tennék, és hogy ne legyen zajos 5V-ra kötném.. :)
Mondjuk nekem vizem van... és egyedi dizány házam, gyári házam eddig 2 volt, de az se maradt sokáig eredeti állapotába, mert kényelmetlenek.. :) és nem jó a huzatuk, még a drágább (20K feletti) kuckók elmennek.....
De ez csak egy őrült modder hozzászólása. -
:AMF:
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget.
Hűvös búcsút veszek :D -
gromble_ziz
aktív tag
pár dolgot talán már tudsz, de azért leírom:
1. a fújás mindíg erősebb mint a szívás
2. nincs alapvető recept
javaslatom:
- vegyél egy hűtőt, próbálgasd ki, hogy a te esetedben hogy jobb, aztán ha nem elég akkor vegyél még
- ha a NB hűtésed passzív, akkor levett házóldal mellett mér NB-értékeket kellene megközelítened a zárt és upgrade-elt szellőztetésű házban
kérdés:
kérlek nézd meg a tápod áll kifújt levegő hőmérségletének (kéz odatétellel) különbségét a ház oldalának leszedett illetve nem leszedett állapotában
megjegyzés:
valaki egy hasonló topic-ba belinkelt egy tesztet, ahol 0-6 ventit variáltak...
érdekes volt elolvasni
ha megtalálom, akkor belinkelem
üdv!Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz gromble_ziz #8 üzenetére
nekem nem sikerült megtaláli a legoptimálisabb hűtést házom belül..., csak kívül ;]
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=43782&arc=f[/L]Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
zsiga667
addikt
válasz gromble_ziz #8 üzenetére
''a fújás mindíg erősebb mint a szívás''
Tehát mondjuk beszív egy m3 levegőt, és kifúj 1,2-t 0,2-t meg hozzávarázsol? :)) LOL! -
zsiga667
addikt
válasz gromble_ziz #11 üzenetére
Ez sem mindig igaz. Többen írták, hogy amikor megfordították a procihűtőjükön a ventit, 1-2°-kal jobban hűtött...
-
gromble_ziz
aktív tag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=43782&arc=f[/L]
ebben én is arra a következtetésre jutottam, hogy nem a legoptimásilabb dolog a hűtőborda hidegebb pontja felöl a melegebb pontja felé áramoltatni a levegőt...
ezért mondtam, hogy abszolute jó recept nincs, vannak elképzelések, és elvek, de ez mind attól függ, hogy mit hűtünk vele
[Szerkesztve]Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
zsiga667
addikt
válasz gromble_ziz #13 üzenetére
Ja.
-
gromble_ziz
aktív tag
igazad van, hogy megkérdőjeleztél, mert nem egyértelmű és 100%-os fogalmazás mellett azt ért bárki, amit akar...
ezért jobb, ha az illető minnél több érzékszervével érzékelheti lehetőségeket
pl: ha megnézhet, megfogdozhet egy vízhűtést, akkor sokkal könnyebben mert nekiállni magától, mintha csak képeket látja, meg itt kérdez párat :)
bár vannak bátor modderek is :CHa meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
zsiga667
addikt
válasz gromble_ziz #15 üzenetére
Igen, azért kérdeztem rá, mert félreérthető volt. De így már OK.
-
gromble_ziz
aktív tag
na ez így teljesen nem igaz :)
(most én kötekszem ;] )
érdemes a ventinek szánt nyílást teljesen szabaddá tenni, különben ott is keletkezhetnek hangok...
én így jártam, és mikor kiszedtem a gépemet, hogy kireszelhessem a rácsot, akkor jöttem rá arra, amire rájöttem ... -> topicHa meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
reandre
tag
meleg ki... előre csak akkor érdemes tenni, ha ven fölül, avgy hátul már egy, ami kihúzza a levegőt... mert amugy elveszik az áramlat, mire a procihűtőig elér...
VAGY! vágsz egy lyukat az oldallapra a proci és az AGP között félúton, ami befelé fúj... és akkor mindenki hepi lesz... -
reandre
tag
válasz gromble_ziz #18 üzenetére
még szép... ha a víz útjába beraksz valamit, akkor ott megtörik, és azis hangot ad... ugyanez történik a levegővel is...
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz gromble_ziz #18 üzenetére
továbbá gondok voltak azzal is, hogy a korábban említett 8cm-es venti 12V-on rendesen tolta kifelé a velegőt, de 5V-on mintha befelé szívna...
érdemes megfontolni, hogyha a légáramban keresztmetszetet csökkentünk (legyenek az csak egy rács, ami szinte többet tarak mint átenged), akkor a lassúbb fordulatú ventik esetleg nem bírják keresztül hajkurászni a levegőt
valaki otthon van a fizikában? azon belül az aerodinamikában meg hasonlókban...Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
bitfarkas
őstag
válasz gromble_ziz #13 üzenetére
Ahogyan meg én emlékszem a fizika tanulmányaimból az ellenáramú hűtés elve éppen azon alapszik, hogy a hideg oldal felől a melegebb felé haladva a hűtőközeg melegszik, de az egyre melegebb tárgyról a hőkülönbség miatt még mindíg képes hőt elvonni. Ezért így lényegesen jobb a hatásfok, mintha a hűtőlevegő a meleg oldalról a hideg felé haladna.
-
happy_harry
csendes tag
Az AMD-nek van egy ajánlása a házhűtésre nézve, valami pdf-ben tölthető le. Abban az áll, hogy a legfontosabb a táp alatti plusz venti és a frontra nem érdemes semmit tenni, csak rést hagyni a légáramlásnak. Fronton lévő venti az ajánlás szerint nem hatékony, mert akadályozza a hátsó munkáját, csak keveri, gomolygatja a levegőt vagy mi. :B
-
Tütüm
aktív tag
válasz happy_harry #24 üzenetére
Ezt olvasva tettem egy próbát és kiszedtem a két első ventit,most csak hátsó kettő fúj ki 5V-on.Eredmény:2 fokkal hűvösebb lett a proci.A ház Casetek 1018
-
gromble_ziz
aktív tag
azt tudom, csak arra gondoltam, hogyha másnak is olyan pici lyukak vannak azon a részen, és sajnos nem elég sok, akkor ott képeződhet egy olyan felület, ami visszatartja a szabad és hangtalan levegőáramlást ...
Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz happy_harry #24 üzenetére
esetleg van linked az említett doksiról?
Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
Biaggio
őstag
válasz gromble_ziz #30 üzenetére
Ime: [L]http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/26003.pdf[/L]
Ajánlott website a témában: [L]http://www.silentpcreview.com[/L] :C -
Tütüm
aktív tag
A porszűrők rohadt sok levegőt elvesznek a ventiktől és egy 5V-on járatott ventiben nem biztos hogy van annyi erő hogy érdemlegesen részt vegyen a légáramlásban ilyen esetben meg jóval zajosabb is.Ígyis már gyártottam saját előlapot alulra mert a gyárin fing kis lyukak voltak+kivágtam a ventifelfogatón is a lyukakat de ennek ellenére is még a vincsi tartórészén is át kell mennie a levegőnek.
-
happy_harry
csendes tag
A doksi: http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/26003.pdf
''Front intake fans have not proven to be a significant benefit for vertical cases.''
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest