- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
válasz
DarkByte #1988 üzenetére
Az STB által mentett formátumokról és azok PC általi felismerhetőségéről persze fogalmam sincs, de az USB-vel STB-re dugható HDD-ről olvasva én is (ahogy romulan is mondja) arra gondoltam, hogy ezt azért találták ki, hogy a felvétel elkészülte után azt átdugva a PC-be tovább lehessen dolgozni vele.
"A tuner teljesen független a használt tömörítéstől, az csak vakon küldi a gép számára a demodulált MPEG-TS jelet, a PC -n lévő szoftver feladata hogy ebből aztán számodra érthető információt jelenítsen meg." -> Ezeknél az eszközöknél nincs olyan amelyik a processzortól átvéve a feladatot, vagy annak nagy részét, tehermentesíti azt (HW-s dekódolás)?
Mert bár nem tudom ez a művelet mennyire foglalja le a gépet, de nekem szempont az is, hogy mellette még lehessen használni a gépet másra is (pl. CAD-ben dolgoznék mellette)."Régi csak MPEG-2 -es szoftverrel rendelkező tuner -nél csak a TV néző programot kell lecserélni, pl. DVB Dream -re." -> Az a tuner a tv-készülékben van benne, vagy annak a programja is egyszerúen lecserélhető?
-
romulan
tag
válasz
DarkByte #1988 üzenetére
"Set-top-box -ról a mentett felvételt általában nem lehet sehogyan sem archiválni, maximum ha megbontod és átrakod a merevlemezt PC -be, de ekkor sem biztos hogy PC barát formátumban tárolt fájlt fogsz kapni."
Újabban külső USB diszkre is lehet felvételt készíteni, pl. Strong SRT8300 CI, FAT32 fájrendszerre. A formátum valóban egyedinek tűnik, de majd megoldják a PC-s lejátszást is. Archiválni viszont lehet.
Számold ki, mennyit fogyaszt egy HD vételre alkalmas PC és mennyit egy set-top box.
A különbségből 1-2 év alatt vehetsz egy boxot.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest