- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Az STB által mentett formátumokról és azok PC általi felismerhetőségéről persze fogalmam sincs, de az USB-vel STB-re dugható HDD-ről olvasva én is (ahogy romulan is mondja) arra gondoltam, hogy ezt azért találták ki, hogy a felvétel elkészülte után azt átdugva a PC-be tovább lehessen dolgozni vele.
"A tuner teljesen független a használt tömörítéstől, az csak vakon küldi a gép számára a demodulált MPEG-TS jelet, a PC -n lévő szoftver feladata hogy ebből aztán számodra érthető információt jelenítsen meg." -> Ezeknél az eszközöknél nincs olyan amelyik a processzortól átvéve a feladatot, vagy annak nagy részét, tehermentesíti azt (HW-s dekódolás)?
Mert bár nem tudom ez a művelet mennyire foglalja le a gépet, de nekem szempont az is, hogy mellette még lehessen használni a gépet másra is (pl. CAD-ben dolgoznék mellette)."Régi csak MPEG-2 -es szoftverrel rendelkező tuner -nél csak a TV néző programot kell lecserélni, pl. DVB Dream -re." -> Az a tuner a tv-készülékben van benne, vagy annak a programja is egyszerúen lecserélhető?
-
romulan
tag
válasz
DarkByte
üzenetére
"Set-top-box -ról a mentett felvételt általában nem lehet sehogyan sem archiválni, maximum ha megbontod és átrakod a merevlemezt PC -be, de ekkor sem biztos hogy PC barát formátumban tárolt fájlt fogsz kapni."
Újabban külső USB diszkre is lehet felvételt készíteni, pl. Strong SRT8300 CI, FAT32 fájrendszerre. A formátum valóban egyedinek tűnik, de majd megoldják a PC-s lejátszást is. Archiválni viszont lehet.
Számold ki, mennyit fogyaszt egy HD vételre alkalmas PC és mennyit egy set-top box.
A különbségből 1-2 év alatt vehetsz egy boxot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- A KINCS! Zsír Dobozos HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -50% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann