Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Auslander

tag

válasz Alan #60 üzenetére

<off>
    Amúgy Németországban fejlesztesz, ezért lettél ''külföldi''? Miben dolgozol, meg milyen projekteken (ha itt is érdekes és elmondható)?
    </off>

OFF
    Igen, Németországban dolgozom. Egy DMS rendszeren dolgozunk, aminek szeptember 30-án volt a Release 1 bejelentése. Szóval nincs még igazán tesztelve:) Ez tulajdonképpen egy már meglévő rendszerünk frissítése. Ugyanis már tizenegynéhány éve a piacon van a régi termék, aminek ugyan kicsit szűkösek a lehetőségei, de ennek ellenére itt németországban piacvezetőnek számít. A lényeg, hogy az adott dokumentumhoz (ami lehet akár fax, e-mail, elektronikus dokumentum, bármi) attribútumokat lehet rendelni arhiváláskor, ami alapján a dokumentum újra elérhető, módosítható, stb... Az attributumok egy adott mask (form) segítségével adhatók meg, mind arhiváláskor, mind kereséskor. Természetesen ezek a form-ok Visual Basic-ben script-elhetők. A tape-library (hardver) szinten a cég terméke :)

A rendszer teljes egészében C++ -ban íródott, amíg én meg nem érkeztem (2001), és COM alapokra van helyezve. Az adminisztációs/rendszergazda program az én kezem által kelt életre. Segítségével menedzselhetők az arhiváló formok, kereső formok, jogosultságok, csoportok, felhasználók, meg minden. No ez teljes egészében Delphi-ben íródott. Nem kis időbe telt rávenni az okosokat, hogy hadd csináljam ebben. (No persze előtte rengeteg más feladatom volt, ami C++ -ban lett implementálva). Ebben a tool-ban egyébként a kedvencem a form-designer, ami (jobb hijján) a Delphi designerére hasonlít. Rendest Object Inspectorral, meg minden. Jó sokáig szöszmötöltem vele :)

No röviden ennyi. A Namespace extension is azért kell majd, hogy ne csak célprogrammal lehessen egy adott dokumentumot elérni, hanem direkt pl. a Word-ből is meg lehessen nyitni azokat, vagy az explorerből keresést indítani, vagy sorolhatnám még. Ámbár valószínű erre az idén már nem kerül sor.

Remélem nem leszek kihajítva a moderátor által.
    ON

Köszi a linket rögtön megnézem,

Üdv:
    Ausländer

Aktív témák