- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Dell Latitude 5400-zal kapcsolatban lennének kérdéseim:
- bármelyik másik Latitude-hoz kompatibilisnek írt CMOS elem jó az 5400-ba is?
- van-e külön eDP kábel a 1080p kijelző opcióhoz, vagy elég csak a kijelzőpanelt cserélnem, ha a 768p felbontású kijelzőt jobbra szeretném cserélni?
- mitől függ, hogy az amúgy gyári Dell töltőt (65 W-os Dell travel adaptert) hajlandó-e gyári töltőnek felismerni az 5400 BIOS-a? (Nyilván az az egyszerű megoldás, hogy kikapcsolom a nem gyári töltőre vonatkozó hibaüzenetet a BIOS-ban, de érdekelne, hogy fel lehetne vele ismertetni gyári Dell töltőt gyári Dell töltőnek a notival. )Az utolsó téma kapcsán talán fontos lehet, hogy jelenleg se CMOS elem, se akku nincsen a gépben.
Előre is köszönöm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
somasz
Topikgazda
Precision 3561 miért nem akarja vajh a PM9A1 gen4 ssd-t gen4 sebességen hajtani?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Francia91
veterán
Kíváncsiságból (és mert nem kaptam választ a topikban a kérdésemre, hogy a 6700/6800-as Precikben lehet-e fejleszteni a WLAN kártyát, nincs-e whitelist vagy hasonló korlátozás) az M6800-ashoz berendeltem egy WLAN kártyát, mivel az Intel 7260-as nem volt képes kihasználni az 1000-es net sávszélességét, miközben a szolgáltatótól ac/ax-es routert kaptam. Az Intel 7260-as kártya 300 Mbit/s felső korláttal megállt, a most érkezett kártya pedig a következő tudja
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
Francia91
veterán
válasz jack982 #73462 üzenetére
Innen.
Szerintem normális áron van teljes mértékben
Szerintem a Precision M4800-asba (az barátnőmé lett, kellett neki egy normális teljesítményű és minőségű gép a tejfölös doboz forrósodó Acer után) is rendelek egy ilyet, annak a gyári DW1550AC WLAN kártyája is 300 Mbit/s-nál lekorlátozódik.[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
nagyúr
bármelyik másik Latitude-hoz kompatibilisnek írt CMOS elem jó az 5400-ba is?
Közel sem lehet erre igennel vagy nemmel válaszolni, a legjobb, ha ellenőrzöd, milyen való a készülékbe.
- van-e külön eDP kábel a 1080p kijelző opcióhoz, vagy elég csak a kijelzőpanelt cserélnem, ha a 768p felbontású kijelzőt jobbra szeretném cserélni?
Szerintem másik kábel való a 1080p-hez és másik a 768p-hez, de ez csak sejtés.- mitől függ, hogy az amúgy gyári Dell töltőt (65 W-os Dell travel adaptert) hajlandó-e gyári töltőnek felismerni az 5400 BIOS-a?
Ha gyári töltő, a Dell fel fogja ismerni Nem a BIOS-tól függ itt sem szerintem, hanem hogy rendesen kommunikál-e a töltő a készülékkel.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Tim82
félisten
válasz Tsebacsi #73465 üzenetére
Ez nem Dell-specifikus válasz lesz, de jó pár notiban cseréltem már N-es vagy AC-s kártyáról AX-esre és egyik esetben sem kellett az antennát cserélni ehhez.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
Köszi srácok!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Tim82
félisten
válasz Tsebacsi #73466 üzenetére
Közel sem lehet erre igennel vagy nemmel válaszolni, a legjobb, ha ellenőrzöd, milyen való a készülékbe.
Épp ez az, amit írtam is: nincs CMOS elem a gépben, nem tudom mivel összevetni. (Ez egy az előző felhasználó által lezúzott gép, kb. alaplap, hűtés, alsó ház, kéztámasz, billentyűzet volt meg, minden mást kiszedtek belőle céges selejtezésnél. Én meg újjáépítem kábé. ) A kérdésem igazából arra vonatkozik, hogy az alaplapi CMOS csatlakozó változott-e a korábbi generációs Latikhoz képest, kell erre figyelnem. Ha úgy keresek, hogy kifejezetten Lati 5400-hoz való CMOS elem, úgy általában véve nincs értelmezhető találat.
Szerintem másik kábel való a 1080p-hez és másik a 768p-hez, de ez csak sejtés.
HD kijelzős komplett kijelző-zsanér-fedlap-antenna assemblyt tudtam hozzá szerezni, ezért lenne jó erről biztosat tudnom.Ha gyári töltő, a Dell fel fogja ismerni
Gyári, viszont lehet, hogy jó pár generációval régebbi Dell-ekhez való, ez okozhat gondot a kommunikációban?"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
Ilyen van benne a kézikönyv szerint: CR-2032
A töltő jó lesz, ha a csatlakozója kompatibilis ezzel.
A kijelzőhöz: Tehát komplett LCD assy-d van, a kérdés az, hogy az alaplapi csatlakozóba jó lesz-e? Háát... Erre nem tudok okosat mondani[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Tim82
félisten
válasz Tsebacsi #73471 üzenetére
Ilyen van benne a kézikönyv szerint: CR-2032
Jó, megnézem akkor Thinkpad-ekből kivett CMOS elemmel, annak is szemre ugyanilyen csatlakozója van, amennyire a kézikönyv ábrájából meg lehet állapítani.
A töltő jó lesz, ha a csatlakozója kompatibilis ezzel.
A töltő megvan, a csatlakozója is kompatibilis, működik is róla az 5400, csak épp kiírja a bekapcsolás után, hogy ez szerinte nem gyári töltő, nem tudja a teljesítményt sem meghatározni. Dell gyári travel töltőről van szó, pontosan ilyenről: [link] - mégis ezt a figyelmeztetést adja a noti.
Tehát komplett LCD assy-d van, a kérdés az, hogy az alaplapi csatlakozóba jó lesz-e?
Nem, félreérted. Az alaplapi csatlakozóba biztosan jó a display kábel. A beszerzett és már beszerelt, kipróbált komplett LCD assembly-ben azonban 1368*768-as TN kijelzőpanel van, ezt szeretném lehetőség szerint 1920*1080-as IPS kijelzőpanelre cserélni. A kérdésem az, hogy ehhez a display kábelt is kellene-e cserélnem, vagy a jelenlegi, az 1366-as panellel együtt az LCD assembly-ben meglévő display kábel kezelni fogja-e a nagyobb felbontású kijelzőt helyesen.
-
Tim82
félisten
válasz Tsebacsi #73474 üzenetére
Nem volt még alkalmam másikkal, de lesz. A családban van egy E5450 használatban, annak el fogom kérni a töltőjét (dedikált Nvidia GT 830M videókártyás modell, egy nagyobb tégla 130W-os töltő van hozzá).
Felmerült bennem az is, hogy a hibaüzenetet a CMOS elem és a normál akku hiánya okozza közvetve, de nem ismerem ennyire a Dell-ek "lelkivilágát" (főleg Thinkpad-jeim voltak/vannak, azokat ismerem eléggé alaposan).
Egyébként 3rd party type C töltővel is ez a hibaüzenet, de annál ezt feltételezem üzemszerű működésnek.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Tsebacsi #73474 üzenetére
Lemaradt, de Neked is köszönöm a segítséget.
Legrosszabb esetben az lesz persze amúgy a megoldás, hogy kikapcsolom a BIOS-ban a töltőre figyelmeztető üzenetet.
-
somnia
őstag
Sziasztok!
A Dell Vostro 3510-be ez a Wifi kártya való? -
Tim82
félisten
válasz somasz #73479 üzenetére
Ez biztató. Megnézem hétvégén az E5450 töltőjével az 5400-at, valamint az E5450-et ezzel a töltővel.
-
Tim82
félisten
Még nem jutottam el a másik gyári Dell töltőig, de a móka kedvéért tegnap jött meg egy ilyen USB C PD - Dell 7,4*5,0 mm végű kábel, és azzal pl. nem produkálja a "nem gyári töltő, a teljesítmény nem megállapítható"-tartalmú hibaüzenetet a bekapcsolás után. (Bocs, tabletről vagyok, az Alis appból "szedtem ki" a linket.)
A Thinkpad-kompatibilis CMOS elem látszólag beleillik az 5400 vonatkozó csatlakozójába, a gyakorlatban vagy mégsem kompatibilis, vagy lemerült, mert nem jegyzi meg vele a BIOS a beállításokat (eddig csak a dátum-időt állítottam be, miután rádugtam).
-
Tim82
félisten
-
Janos250
őstag
válasz Primary92 #73458 üzenetére
Nekem most jött meg Aliról, de még nem próbáltam. Holnap kipróbálom, de ha pesti vagy, bejöhetsz hozzám a melóhelyre, és próbálgathatsz. Átalakító, táp, cmos elem, Wifi kártya, hdd csatlakozó, meg mindenféle van a fiókban bontott E7450-ekből.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok
van egy Vostro 3590 notim amit tegnap egy kis Clin-es ecsettel átsuvickoltam a billentyűzetnél és azóta nem megy a billentyűzetem de a touchpad rendben.Ma reggel leszedtem a radiátorról és bekapcsoláskor minden betűre reagált de kb fél percig utána megint mintha nem is lenne.
mivel próbálkozzak hogy megjavuljon szerintetek?
update:
ha zongorázok rajta reagál de az egy-egy billentyű leütésre semmit[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
notiba 10110U proci van, jól gondolom, hogy az AX201 wifi kártyával kompatibilis?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Janos250
őstag
válasz Primary92 #73458 üzenetére
Közben megtaláltam a 7.4 -es dell táp átalakítót. Kipróbáltam latitude E7450-el. 12V-al meg se nyikkan, 19V-al (egy LG monitor 19 V-os tápjáról vágtam le az eredeti csatit) megy, vagyis semmi egyéb extra nem kell neki, csak a GND, és a + .
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
abban kérném a segítségetek, hogy vostro 3590 ha lecsukom a képernyőt mégsem kapcsol le.
windowsban beállítottam kb ugyan azt mint a lenovomnál.
csak a pár perc után kapcsol ki ahogy az energiagazdálkodásnál van beállítvamit hagyok ki?
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Francia91
veterán
válasz Bacusuz #73494 üzenetére
Nemtudom, hogy a Vostro BIOS-a milyen, de nekem a Precision M6800-asnál elég bőséges, és a fedél lecsukás/felnyitás opciókat BIOS-ból is lehet állítani. Esetleg nézz bele a BIOS-ba, Nálad vannak-e benne ilyen opciók
-
Tim82
félisten
Mérés szerint halott a CMOS elem, így rendeltem bele újat, remélem, jó lesz.
Az emlitett Dell travel töltő úgy tűnik, csak az 5400-zal nem passzol, az E5450-nel igen. Az E5450 130W-os töltőjèt az 5400 felismeri gyári töltőnek.
-
p-rolee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék egy Latitde 7480 újratelepítéssel kapcsolatban. Sajnos belefutottam abba, hogy nincs boot eszköz, a BIOS-ban egy csomó opció szürke, BIOS update hibára elköszön. Próbáltam a BIOS-tvisszaállítani, CMOS elemet kivéve "resetelni" a BIOS-t, semmi. Vajon merre tovább? Vonatkozó topikot nem találtam ami ehhez fogható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP Ultraslim dokkoló Docking Station 65W / 45W tápegységgel
- Új Asus ProArt 16 StudioBook WQXGA 120Hz HDR Ryzen7 5800H 32GB 1TB RTX 3060 Studio W11 Pro Garancia
- Bontás Asus Vivobook S530u S530 laptop notebook Intel Core i5 8th gen alkatrészek
- Usb-c adapter/hub/Microsoft dock egyben
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest