- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy 7400 Latitude-al kompatibilis-e a WD15 dokkoló? -
törölt tag
Szuper, köszi a választ!
-
hito
nagyúr
Szerintetek engedné telepíteni a Thunderbolt segédalkalmazást és drivert, ha nincs benne TB port? Eszközkezelő nem ír a TB-ról, mint ahogy Aida sem. Viszont Supportassist fontos frissítésként hozta, telepítettem is, most ott figyel tálcán. De hangsúlyozom, se eszközkezelő nem írja, sem Aida és az oldalára a csatlakozók mellett sincs felfestve a kis villám jel.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
mufi
senior tag
Sziasztok ismét én!
Az M4700-ra szerintetek rá tudok kötni egy külső BlueRay írót? Bírni fogja a kábel az adatátviteli sebességet vagy max DVD író jöhet szóba?
Köszi előre is.
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
zolnagy
őstag
Tud valaki dell latitude laptopokhoz modellkód magyarázatot? Melyik szám mutatja, hogy újabb régebbi, melyik a képernyőméretet...stb. Pl. 5570, vagy 7440 esetében mit jelentenek a számok?
-
hoffman_
nagyúr
válasz zolnagy #72715 üzenetére
első szám a kategória, második a képátló, harmadik és negyedik a generáció. most fordult át 00-val 2 éve. kategória: 3 a beugró, 5 az üzleti általános, 7 az üzleti felső, 9 az ultrabook csúcs. 7-es szériát szeretjük talán a legjobban.
6540 pl ~7-8 éves 15.7" igazi munkagép
7470 pl 5 éves 14" felső kategória (i5 6300U pl)
7400 2-3 éves 14" felső (i5 8265U pl)
7320 pedig most az egyik friss 13,3" kiadás (talán intel 11th gen ha jól emlékszem)[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
totron
addikt
E5580-nál a 0 RPM mennyire ritka vendég? Netezés közben 0-hoz vagyok szokva, a továbbiakban is ez lenne az elvárás. Olvasni mindent a neten a koncepció szerinti, alapból hangos/örökké aktív hűtésházirendtől az abnormális, örökké 100%-on való felpörgésig. Leszünk mi barátok vajon? Kontrollálható a dolog BIOS-ból, wines, linuxos célszoftverből? Akár 3rd party jelleggel. Thinkpaden vezérlőszoftver nélkül is jótékony passzivitás van, erősebb YT videókra mozdul csak, szofttal ez mégtovább kitolható, pedig csak egy 3230M. Ehhez képest Dell fronton számítsak mire? (7300U)
-
törölt tag
Sziasztok!
Végül lett egy WD15 dokkolóm a 7400-as Lati mellé és el is kezdtem használni egy P2418d monitorral (HDMI-HDMI kábellel van a dokkolóra kötve), viszont máris akadt egy kis problémám.. Amikor magától el megy a gép alvóállapotba és abból felébresztem, akkor a monitoron a kép teljesen el van torzulva és a kép aljának kb az 1/4-e ki is lóg, viszont ilyenkor ha én manuálisan visszateszem alvómódba és újból felébresztem, vagy a monitort ki-és bekapcsolom, akkor már minden oké. Egyértelmű számomra, hogy a monitornál lehet a gond, viszont nem jöttem még rá, hogy mi. Esetleg tud valaki segíteni nekem ebben? -
trec12
addikt
Mostanában a laptopom (Vostro 3510) kétszer indul el mire feláll a win11 és nem értem miért? Továbbá az SSD megjelent lent jobboldalt mint eltávolítható eszköz. Ez eddig nem volt. Nem tudom összefügg-e a kettő dolog? Van tippetek?
-
trec12
addikt
válasz Tsebacsi #72726 üzenetére
Megjelenik a Dell logó indításkor alatta pörög a karoka szagatott vonanllal, aztán üres képernyő kis időre és újra indul az egész csak most nem szagatott vonallal pörög a karika.. A bootolási idő így 2x annyi kb mint eddig. A Dell support alkalmazás nem jelez hibát viszont egyszer bedobta, hogy teszteljem le a gépet mielőtt felállt volna a win ekkor az alábbi hiba volt:
Utána okés lett miután bios-t frissítettem de aztán megint előjött a bootolási rendellenesség.
Minden a legfrissebb, már a Bios is a legújabb, régi biossal is megvan a hiba amúgy.
Igen ritkán mozog a gép, külső monitorral használom sokat. (Külső monitor nélkül is ugyan azt produkálj a gép.)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz trec12 #72727 üzenetére
SSD hibára gyanakodnék, szerintem csinálj egy adatmentést, aztán egy OS reinstall-t, ha a hiba marad, akkor gariztatni kellene az SSD-t szerintem. Lehet persze alaplapi hiba is (SSD foglalat).
Lehet elsőnek lementenék mindent, aztán az alját lecsavarozva akkut lehúzva kivenném majd visszatenném az SSD-t, hátha csak kimozdult picit. Ha marad a hiba, akkor OS reinstall, ha még mindig, akkor gariztasd.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
totron
addikt
válasz #73500928 #72724 üzenetére
Más forrással is tesztelve? Visszatéréskor csomó dili tud kibukni, inkább videókártya-driver vagy OS adott szubverziója-driver tengelyről fakadóan, ritkábban monitor-inkompatibilitás vagy monitor oldali hiányosság. Frissíts, downgradelj, ha kell, más hardverpárosításokat is próbálj.
-
movax
őstag
válasz trec12 #72725 üzenetére
Ezt a gépet nyilvánosan fel kellene gyújtani, ennyire hulladék f@shalommal soha nem találkoztam még, pedig volt pár laptopom. Miután fél év (!!!!!!!) után gyakorlatilag porrá rogytak a zsanérok és a billentyűzet is baszakodik, most látom, hogy megjelent egy repedés az oldalán. Nem volt megütve, civilizáltan használom otthon és a munkahelyen, és duplán bélelt hátizsákrekeszben szállítom.
-
nagyúr
Az azért van, mert házilag ragasztottad, ha jól emlékszem, és nem lett zsanér sem cserélve, mi minden ilyen esetnél hátlapot, bezelt és zsanérokat is cserélünk.
Sajnos tényleg nagyon sok Vostro 3510 zsanérja törik ki az LCD hátlapból.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Dhampir
félisten
Sajnos nagyon vékony a műanyag borítás, még a 3500 jobb volt véleményem szerint, de ebben az esetben a 3510-nél vagy kikerültek gyenge műanyaggal készült példányok is, vagy eleve túlzásba vitték a súlykönnyítést/spórolást.
Magnéziumötvözetű borítással (nyilván drágábban) lehetséges vékony és könnyű gépet alkotni, de itt valamit eltrafáltak. Amikor megnyomkodtam, feltűnt, hogy a klaviatúra környékén mennyire behajlik, de ezt az üzletben kirakott példánynál akkor még a kihajtott állapotban megvalósuló popóemelésnek tulajdonítottam, a vékony anyaghasználatot is beleértve.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz totron #72733 üzenetére
Mert ezt adta a rendszer. A helyzet pedig bonyolult. Egy kurva nagy adminisztratív rendszeren (oktatási intézmény) keresztül lehetett pályázni megadott modellekre, a rendelés leadásától számítva egy év múlva (!!!) kaptam meg a gépet, a gariztatása is hónapokba telne, nem a Dell miatt, hanem a vízfejű és iszonyú nehézkes intézményi bürokrácia miatt, de annyi ideig nem tudok laptop nélkül lenni. Nem úgy működik, hogy bekopogok a hardverosztályra, hogy csókolom, szétment a gép, kérek másikat, és adnak azonnal. Ezért állt elő az a helyzet, amiben döntenem kellett, egy projekt közepén, hogy vagy megragasztom én a zsanérokat (amit már csináltam korábban más géppel, sikeresen, ez is sikerült) akkor is, ha garanciás a gép, vagy pedig hónapokig laptop nélkül maradok. Így természetesen ugrott a gari, de van gép, addig legalábbis, amíg szétporlik ez a kakaós ostya minőségű műanyag csődtömeg.
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
Nekem volt SSD csere, venti csere, meg alaplap is (nálam derült ki a BIOS is rossz volt mert külső monitorral nem indult újra a gép az 1.11.0. utániakkal de azt javították már). Most megint rendetlenkedik, eléggé bosszúsá kezdek vélni a Dell-re annak ellenére, hogy a support viszont korrekt volt eddig. Ez a tipus ezer sebből vérzik ha ezt tudom....
Az előbb kapcsoltam be jó egy percig szürke képernyő volt aztán egyszer csak elindult. Ez az indítás így sikerült most...[ Szerkesztve ]
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Egy E6540-nél van valami specifikáció(felbontás pl.) ami alapján ki lehet deríteni hogy TN vagy IPS paneles?
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
nagyúr
válasz neil_mullen #72738 üzenetére
A dell support oldalon a serial beírására jó esetben megmondja, hogy mivel lett szerelve a készülék!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
totron
addikt
E5580 elsőbenyomásokz, ha elfér:
Win10, Windows Store szerint a Power Manager nem kompatibilis ezzel az eszközzel. Nem értem miért írja ezt. Alternatív letöltési forrást megköszönök. A hűtéssel nem tudom mekkora harc lesz, jelen van, terheltséghez képest úgy fest, túlzóan. A TP szebben hűt, ez kissé darabosabb, kevésbé egyenletes, de lehet, hogy vájtfülűnek számítok - napi sok óra együttlét során szerintem sokan lesznek azzá, ha csendes lakószobáról van szó. Nem mindegy a milyen, nem mindegy a mennyi. A legtöbb teszt kizárólag Win10 alatt nézte a hűtést is, ami amellett, hogy többet eszik, Win7-hez, könnyű linuxokhoz képest, szeret önállóan pluszhűtési akciókat beiktatni, de javítsatok ki. Egyelőre nem tudom elkülöníteni a szoftver és hardver szerepét ez ügyben.
Dobozából elővéve a gépet van egy nívója, azt kell, hogy mondjam, hiába csak 5-ös sorozat. A fém fedlap és ház, kecses vonalaival, a szintén fém palmrest és talán némi gyémántporral? megerősített touchpad megadja a kellemes alaphangot, amit csak mégtovább fokoz a vékonysága. A kijelző nem tudom mennyire igényli a vigyázást, mindenesetre mindig középen hajtottam fel eddig mindent, semmi torziós erők támogatása.
A billentyűk nem csattognak, egészségesen határozott nyomásponttal bírnak, precíz összhatást keltve. Imádom, hogy van 2. Enter is. Világítás kibuggyan a billentyúk alól, ez még mindig magas nekem hiszen vagy a billentyűket nézzük szemből, azaz fentről vagy a kijelzőt szemből, de akkor a billentyűket meg nem, kivéve egy 180 fokosra kinyitott gépezet, persze a NumPaddal együtt vagány a sokgombos fényár. Második, erősebb fokozatán talán PWM-je sincs, úgy jó, az elsőn érződik a vibrálás (perifériális látómezőbe érkezve mégjobban hat, agyra-fejre, szemre, kedvre).
A kijelző max fényerőn is vibrál, még ha úgy a legkevésbé is - azon a fokozaton egyáltalán nem szabadna. Annyira kár egy egyébként ilyen igényes gépért. Lenovo T530-hoz képest a kontraszt rosszabb, fényerő rosszabb, képnyugalom semelyik fokozaton nincs, a felbontás jobb egyedül, na meg az IPS-mivoltból fakadó jobb betekintés, ami nem is annyira jobb, inkább csak nem harap annyira, mint egy TN-é, ezirányú előny inkább szinte csak fentről való rápillantáskor jön ki, ami mondjuk egy érdemi előny, én igénylem (T60-ban jobb IPS panel volt a többi betekintési szögeket véve), cserébe a glow sem vészes.
Választáskor, vásárlás tervezésekor kijelzőpanelek specifikációit bújni majdhogynem értelmetlen, ha esetleg valakinek eszébe jutott volna ez alapján össze vetni, mert jó kijelzőre vágyik. Adott paneltípusra nem egyszer teljesen más, gyári(?) értékeket írnak a pdf-ek, listák, mint amit látok a saját szememmel + amik kijönnek szintén személyes összehasonlításokból, ehhez jön még a tesztmagazinok által keltett eltérések hada, a kiadott laptopmodellek alkatrész-varianciája pedig a hatványozott káoszt hatványozza mégjobban fel. Én erre jutottam. Úgyhogy elegem is van.
Ha van tudomásotok többtíz kHz-es PWM-mel dolgozó panelről-elektronikáról-modellről, szívesen veszem, DC-vezérelt, más néven 0 PWM-es mégjobb, mert ilyen is létezik (csak én már nem tudom hol).Vagány a töltöcsatlakozó világítása, jó volt benézni ismét a Dellhez, utoljára az 1 magos korszakban volt gépem tőlük. Hogy marad-e? Igyekszem a pozitívumokat elkülöníteni az újdonság varázsától, de még az óvatos értékelés sem óv meg attól, hogy a szemem ezt bizony bírni nem fogja.
Verdikt: imádom, csak sír az egyik szemem, de nagyon (valójában fáj, mind a kettő ).
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Lemaradt a hang, számít, elvégre is a minden az egyben műfajában gázolunk. Maradva az előző ellenfélnél, a T530-nál dobozhangúbb Sokolgépet nem hallottam még laptopok frontján, ez persze nem jelenti azt, hogy a mezőny legalján lenne, sajnos. Több teszt lehúzta az 5580 hangját is, viszont a Dell esetén egy jóval precízebb sztereóábrázolásról, stabilabb, hangzásról beszélhetünk, még ha valóban középsúlyos (frekvenciák középtartománya) is. Ami részben a háznak köszönhető, némi fémes hangot is beletesz az összhatásba, viszont kellemetlenbe ettől még nem hajlik a dolog. Egyúttal pont ugyanez a váz hat jótékonyan is. Mivel felületre sugárzással operál, ne felejtsük el ezt előnyünkre fordítani: finomhangolható a megszólalás textillel, papírral, mint hangelnyelőkkel, máris egy előnyös értelemben vett tompított hangkép az eredmény.
Míg az 530 egy kisrádió bizonytalanságával és hangok szorgos összemosásával jön, már-már alacsony bitrátákból ismert gurgulázásokkal kiegészülve is támad, beszélgetős műsort másik helyiségből fülelve szinte sirályok hangjaiként interpretálva, addig az 5580 esetén akad meglévő potenciál a hang élhetőbbé tételére. Lejátszószoftverek EQ-képességei eltérőek, de egy kis, észszerű mértékű magas- és mélyemeléssel megérkezhetünk egy használható szintre. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
régóta vadásztam egy kompakt töltőt, most lecsaptam az Anker 735-re, ez a 65W-os GaN töltőjük. nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, hiába vettem hozzá 140W-os kábelt is, nem tölti rendesen a 7400-at. általában Adaptive BIOS beállítást használok, a gyári Dell barrel charger, meg egy Lenovo T14-es usb-c téglája is rendesen tölti. ez viszont hiába 65W, egyszerűen elfelejt tölteni 79%-nál. próbáltam Standard meg Fast módban is a BIOS-t, de nincs eredmény, megáll ugyanott. ti találkoztatok hasonlóval? a töltő "okos" (persze, elvileg...), gondolom buzerálja a feszt, amit kiad. 20V-nál még remekel, de 15/9V-ra ha le kell vennie akkor az kevés és szerintem nem jól beszélget a géppel.
tipp, tapasztalat valakinál ilyennel?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Pyttawrx #72746 üzenetére
szia,
azt nem tudom, hozzám már egy 65W-os 7.4mm csatissal (HA65NM130) érkezett. kikapcsolva és bekapcsolva munka közben is hibátlanul tölti. egy Lenovo gyári 65W USB-C szintén (ADLX65YAC3D). az akku 60Wh, kb 10% elhasználódást ír AIDA. az Anker töltővel próbáltam másik kábelt is, 79%-nál betonba áll mindig. nem is a tempó a legnagyobb bajom, hanem, hogy nem tölti fel."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #72749 üzenetére
na, szétszivattam magam napközben, vicces eredményekkel. a Lenovo T14-et (Intel 11th és asszem TB 4.0) hibátlanul feltölti az Anker 735 100%-ra.
megnéztem most a Dell-t a gyári 65W töltőt 7.4mm csatival, órák óta tanulok és most tűnt fel, hogy ez is megtorpant 80%-nál, folyamatosan azt írja, hogy 15 perc kb. a telejs töltöttség, amit soha nem ér el.most jut eszembe, hogy pár napja volt egy BIOS update, azóta nem töltöttem, simán lehet, hogy szétcs*sztek valamit. másnak nem jelentkezik semmilyen probléma, ha volt most BIOS update? 1.23.0 került most fel nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Íme az új Android Auto!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest