Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim72

tag

válasz Tim72 #71 üzenetére

Frissites: Masik HDMI kabellel kiadja a kepet a tvmre. Igaz csak1280x720p-ben. Bar hdmi-ready a tv, de vloszinuleg a full hd p-t nem birja. Tehat a tablet ilyen tekintetben is megfelel az igenyeimnek.

• Tim72

tag

(#73) geloczigeri : alapján újra megnéztem.

A fényérzékelő szenzor tényleg működik, (lámpával próbálva direktbe, (szemből) bele kell világítani és legalább 3 állapotot sikerült előállítanom:) . Ablak mellett nem kellett a közvetlen belevilágítás.
    Van valahol egy jó kis app amivel lehet kalibrálni, hogy milyen érzékelt fényhez mennyi legyen a háttérvilágítás. Majd megpróbálom kikeresni.

Megjegyzés: a 71 hsz-ben említett bőrtok letakarja a szenzort. Pont ott van a kis mágnes ami a tok zárását segíti. (remélem nem voltam olyan léber, hogy tokban próbáltam eredetileg a szenzort.)

• geloczigeri

tag

Szép beszámoló! :)

A fényérzékelő szenzorra először én is azt hittem hogy halott, de debugolás után rájöttem, hogy szinte csak két állapota van: a kijelzőt akkor veszi világosabbra, ha egy halogénlámpával telibevilágítom a szenzort. Egyéb esetben leveszi a fényerőt. Szóval a fényerő-állítást manuálisan csinálom, mivel ez használhatatlan. Talán a szenzort ki lehet forrasztani és kicserélni egy jobbal, de a paramétereit nem tudom, így nem vágnék bele. Meg az SMD alkatrészekhez nincs is felszerelésem :/

A 4.1-es Android tabletes felülete nekem is sokkal szimpatikusabb volt, kár, hogy a 4.2-ben elb*szták azzal, hogy ráeröltették a mobilos felületet a tabletre is. Hüyle b*rmok de komolyan, hozzá se kellett volna nyúlniuk, úgy volt jó ahogy volt. Persze itt azzal jönnek, hogy ne legyen különbség tablet és mobil között, hogy könnyebben át tudj váltani egyik eszközről a másikra. De könyörgöm, nem vagyok szellemi fogyatékos, még ha a Google azt is mondja az emberek többségére. Kár volt feláldozni az ergonómiát emiatt. :W

A külső merevlemezt megpróbálhatnád úgy, hogy csinálsz egy kb 200GB-os partíciót az elején (legyen primary, és csak ez legyen rajta, de méretezd 200GB-ra), és formázd le FAT32-vel. Elvileg látnia kéne. Cube állítólag azt mondja, hogy max 1TB-os partíciókat tud kezelni a cucc, ezt nem tudom alátámasztani semmivel, de első körben higyjük el, és ha megy 200GB-al, akkor próbáld meg többel.
    Nekem NTFS fs-el formázott pendrive-ot is látott gond nélkül, szóval az NTFS-nek szerintem merevlemezzel is kéne mennie. Külső tápod az van gondolom, sajnos nem tudom, hogy a tablet képes-e leadni 500mA-t az USB portján (szerintem nem).
    Még annyi, hogy amikor én próbáltam 1TB-os merevlemezzel (NTFS), akkor érzékelte hogy rádugtam valamit, és el is kezdte pörgetni a lemezt (mint ha keresést futtatott volna rajta, folyamatosan seek-elt), de sose ért a végére a folyamat.

Új hozzászólás Aktív témák