- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
"zajszűrésre vannak jobb célalkalmazások."
Való igaz, a célprogramok (Noise Ninja, Noiseware, Neat Image, Dfine...) jobban elbánnak a nagy zajjal, de a rawkonverterek közül a LR-nak a legjobb az alap zajszűrése, én például nem szoktam semmi mással zajszűrni az ISO 1600-as képeimet.
-
TeeJay
félisten
eljöhetne már az a világ mikor kifejlesztenek egy fullos DSLR vázat és a kedves vásárló meg eldöntheti hogy 10 vagy 15megapixeles CMOS érzékelőt kéri-e bele...
pl a Canon 50D váznál jó lenne ha lehetne választani hogy 10 vagy 15MP kell-e beleaki vérpistike és menőzni akar a megapixelszámmal mások előtt az kéri bele a nagyobbat aki meg ésszerűen akarja használni kevés zaj mellett az választja a 10megapixeles szenzort és mindenki örülne
ez a gondolat a Nikon D3 és D3X párosról jutott eszembe ahol is ha jóltudom a váz szinte mindenben egyezik csak az előbbi 12,1MP az utóbbi pedig 24,5MP
így a profik eldönthetik hogy melyik érzékelőt preferálják jobban és azt a vázat veszik meg
-
Szten Márs
nagyúr
Az ilyen "biztos információink vannak a most kiadandó gép speckóiról", vagy "megjelentek találgatások" vagy hasonló című izék infói a legritkább esetben kerülnek ki bennfentesektől, annál gyakrabban ifjú (vagy kevésbé ifjú) találgatóművészektől.
Ez persze korántsem azt jelenti, hogy nem trafálhatnak bele, viszont erre max. annyi esély van, mint arra, hogy mellétrafálnak. Ezért mondtam, hogy az ilyen infókat jobb hanyagolni, és majd kiderül, hogy mit is tud a gép, amikor megjelennek a hivatalos specifikációk. -
Szten Márs
nagyúr
Szerintem a következtetgetősdi nem egy jó módszer, főleg nem akkor, ha az alapján kéne megmondanunk, hogy érdemes-e arra a modellre majdan beruházni. A Canon EOS 50D-nél is remekül lehetett következtetni az addigi Canon szokások alapján, hogy a 12MP-es érzékelőjét kapja a 450D-nek, kissé kipofozva, aztán csak minket pofozott ki a Canon a naiv álomvilágból, amikor az arcunkba tolta a 15MP-s csodáját. Ki tudja, lehet az 500D 18MP-s lesz, legalábbis én simán el tudom képzelni.
-
Gaskin
aktív tag
Köszi a választ! Az hogy utólagosan szoftveresen is csökkenthető a probléma nyílvánvaló. Logikus, ha az ember végső esetben csak raw-ban fotózik, akkor totálisan kiküszöbölheti a problémát. De a jelenlegi célom, a sima (mezei) a gép által feldolgozott, elfogadható, nem(!) számítógépesen helyrepofozott képek arányának a növelése. Erre egy ilyen a gépen is könnyen alkalmazható effekt kiváló lehet egyes esetekben. Amúgy nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget neki, csak pont akkorát, amekkorát a képeken látni. A Nikon féle rendszert alaposabban is kielemeztem. Erős kontrasztú, árnyékos, tipikus dinamikai problémával küszködő képeknél nagyon hasznos ez a funkció! (Hacsak nem fotópályázatra visszük a képeinket) Egyáltalán nem lenne baj, ha ez a 450-ben is meglenne hasonlóképpen. A kérdésem már csak az lenne, hogy ez az auto lightning optimizer aktív, és passzív módban is alkalmazható? Az aktív, vagyis a minden képre automatikusan alkalmazott módszernek nem igazán látom értelmét, csak az utólagosan egyedileg általunk alkalmazottnak. Gondoljunk csak a frontálisan megvilágított fekete, és így automatán szürkésre kioptimalizált (pl.) autó esetére... Tehát nyílván nem minden esetben kell ezt az effektet a képekre nyomni. Legalábbi s a Nikon félét tuti nem.
-
Pompi
nagyúr
"pedig hogy mondták, hogy az új IS-es obi már mennyivel jobb..."
-
TOM.......
tag
És nem utolsó sorban a sony fogása kiváló, anyaga is egész jó, sehol nem rotyog, és van súlya is szval van benn anyag, stabilnan lehet tartani...
Amugy egy másik kollega felvetette hogy ha fémvázas vagy jobb minőségű a gép anyaga annak mi az előnye: talán SEMMI! Ha finomat eszünk mi az előnye? Az ízetlen kaja is laktatCsak ha az ember súlyos százezreket ad ki, akkor elvárja hogy a gépe (legalábbis nekem az fontos), hogy a gép tetszen kívulről is finom tapintása legyen biztosan tudjam fogni, és ne olyan legyen mint 450d hogy 10perc után csöpög az izzadtság a kezemről olyan műanyagból van! Na hát én a jó fogásért mondtam le az ISO 1600-as zajmentes fotókról...egyébként eddig nem nagyon kellett ekkora érzékenyésget használni!
-
xcbiker
addikt
Én pont ezért veszem a 450d-t.
Egyetértek veled és Lipazzz-al.
Viszont nekem kell az a játéktér amit a Canon megenged, akár ISO 1600-on.
Az obival meg lehet még játszani (pl: f2.8-as obik horrorr áron), aztán, ha kinövöm a 450d-t akkor jöhet az utódja, ha érdemesebb, vagy 40d... akár. ...és az obik még jók lesznek azokra is remélhetőleg. -
madgie
titán
Még most sem értem, mi "remek" a Sony féle LV-ban. Adott egy kihajtható LCD, az OK. No de nem lehet belenagyítani a keresőképbe.... így mégis mit ér az egész? Makrónál nem lehet látni mi lesz éles, AF-re meg ilyen esetekben botorság hagyatkozni. Esetleg tömegben fotózáskor a fel fölé emelve jó szolgálatot tehet, azt elismerem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged