Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz bokapeter #4850 üzenetére

Hát én elolvasgattam

Ha olvasgattad volna, akkor ez a hsz nem születik meg tőled… :)

A SETI vagy bármilyen egyéb osztott számítási kapacitást felhasználó projekthez hasonlóan ennek is van értelme, mégpedig az, hgy egy decentralizált pénzrendszert hozzon létre. Ezért, illetve ennek fenntartásáért számolnak a bányászok. A SETI-nél és a hasonlóknál maga a számítási kapacitás a cél, illetve annak felhasználása. A Bitcoin esetében a dolog indirektebb, hiszen matematikai műveletek elvégzésével nem lehet egy ilyen új gazdasági modellt létrehozni, tehát nem ezért számolnak a bányászgépek direktben, viszont nélkülük mégsem tudna működni az egész.

Neked nem kell ebben részt venned, ha használni, vagy birtokolni akarsz BTC-t, ahhoz nem kell bányásznak lenned. A bitocin bányászat csak egy szelete az egésznek, nem való mindenkinek, a hálózat alap infrastruktúrájának egy részéért felelős. Aki hajlandó besegíteni ezen részbe, az jutalmat kap BTC formájában. Az aranyláz idején sem mentek el a hölgyek Alaszkába vagy Afrikába aranyat bányászni, csak mert akartak egy nyakláncot :)

Sajnos legtöbben persze főleg ennek kapcsán hallanak az egészről, és máris pörögni kezdenek a fogaskerekek, hogy akkor én most meg akarok ebből gazdagodni, vagy legalább is valamennyi pénzt jó lenne vele keresni. Sajna nem így működik, illetve nem ez a lényege. Ha csak ezt látod benne, akkor a fától nem fogod látni az erdőt, és az esélyed is tovább csökken arra nézve hogy profitálj belőle valamit.

Új hozzászólás Aktív témák