- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- Több játékon engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
az arányokat a ram-fsb között állítod be.
intel kitalálta hogy a régi P4 után mostmár a ramot nem lehet visszaosztani, hanem csak felfele.
ez többé kevésbé érthető is, hiszen a DDR2/DDR3-as ramok már olyan sebességeket tudnak, ahol nincs értelme a visszaosztásnak.
a felszorzásnak a lényege hogy mindig az FSB-ből kell kiindulni.
a legkisebb ram sebességet úgy tudod beállítani hogy úgy lövöd be hogy az éppen járatott FSB-vel megegyező sebességre állítod be.
pl.: 333FSB - RAM333MHz --->> DDR2 667MHz ez az 1:1 beállításpersze 333FSB mellett is lehet magasabb sebességre állítani a ramot, 800,999 és még megannyi sebességet be lehet állítani, persze ezt a lapod kiírja hogy adott szorzónál menni lesz az aktuális ram sebesség.
magasabb FSB-nél is így működik, pl ha 500-as FSB-n jár a procid, akkor a ramot minimum DDR2-1000-re tudod belőni.
itt is ugyanúgy lehet még feljebb is vinni a ramot, ha bírja a tempót.nekem azért vana szükség olyan ramra ami megy mint a bolond, mert 650FSB-hez a ramot minimum 1300MHz-en kell járatni, különben nem fog menni.
és 1300MHz-et elérni egy rammal már elég komoly dolog, átlagos ramok nem képesek ilyen sebességre.remélem értehtő ahog leírtam ezt az egészet, próbáltam egyszerűen megfogalmazni hogy átlásd a dolgokat
remélem segítettem -
-
joshua7
veterán
nándikánál van TPower, 30k.
DFI DK P45-re szintén hasonló árat mondott. Hát nem tudom, melyiket venném inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Family Link
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asus RoG MAXIMUS XII FORMULA Z490 Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus PRIME Z390-A Alaplap
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest