Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
az arányokat a ram-fsb között állítod be.
intel kitalálta hogy a régi P4 után mostmár a ramot nem lehet visszaosztani, hanem csak felfele.
ez többé kevésbé érthető is, hiszen a DDR2/DDR3-as ramok már olyan sebességeket tudnak, ahol nincs értelme a visszaosztásnak.
a felszorzásnak a lényege hogy mindig az FSB-ből kell kiindulni.
a legkisebb ram sebességet úgy tudod beállítani hogy úgy lövöd be hogy az éppen járatott FSB-vel megegyező sebességre állítod be.
pl.: 333FSB - RAM333MHz --->> DDR2 667MHz ez az 1:1 beállítás
persze 333FSB mellett is lehet magasabb sebességre állítani a ramot, 800,999 és még megannyi sebességet be lehet állítani, persze ezt a lapod kiírja hogy adott szorzónál menni lesz az aktuális ram sebesség.
magasabb FSB-nél is így működik, pl ha 500-as FSB-n jár a procid, akkor a ramot minimum DDR2-1000-re tudod belőni.
itt is ugyanúgy lehet még feljebb is vinni a ramot, ha bírja a tempót.nekem azért vana szükség olyan ramra ami megy mint a bolond, mert 650FSB-hez a ramot minimum 1300MHz-en kell járatni, különben nem fog menni.
és 1300MHz-et elérni egy rammal már elég komoly dolog, átlagos ramok nem képesek ilyen sebességre.remélem értehtő ahog leírtam ezt az egészet, próbáltam egyszerűen megfogalmazni hogy átlásd a dolgokat
remélem segítettem
-
joshua7
veterán
nándikánál van TPower, 30k.
DFI DK P45-re szintén hasonló árat mondott. Hát nem tudom, melyiket venném inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- GIGABYTE B760 GAMING X AX WIFI - Garancia 2027.09.06.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)