Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
MS, Google, OpenAI, Anthropic, DeepSeek, stb.. Mindegy lesz ilyen szempontból. Jelenleg könnyű nem fizetni, mert legtöbbünknek annyira nem hasznos. Ezért csak havi 10-20 USD, vagy akár korlátosan ingyenes. De ahogy lényegesen jobb lesz, úgy az ára is emelkedni fog. Mitöbb arra tippelnék, hogy akkor a cégek felszívják a kapacitást termlésre, szóval átlagembernek rohadt drága lesz az ilyen móka. Waifu AI meg hasonlóra majd jut gondolom, mert ott nem gond, ha beáldozzák a megbízhatóságot a takarékosság oltárán.
-
ddekany
veterán
Őőő... szerintem itt kavarod a dolgokat. De nem csoda, mert agyhalott káosz, ahogy az MS elnevez meg átnevez dolgokat...
De lőször is, az OpenAI féle ChatGPT ingyenes változata nagyon erősen korlátos használatot enged naponta, szinte csak demónak jó. $20/hó a ChatGPT Plus csomag, de ha pl. hosszabb dokumentumokat dolgoztat fel vele valaki, azzal is hamar bele lehet futni a napi korlátba. A ChatGPT Pro meg havi $200. Amúgy külön poén, hogy nincs egzaktan megadva, hogy mi korlát, hanem csak majd meglátod, hogy gyakran belefutsz-e, hogy "bocsi, mára kifogytál, most már csak GPT-4o mini van"...
Aztán MS részéről van a sima(?) Copilot, ami ingyenes, és csak a chat meg webes keresés, és nincs integrálva Office termékekbe. Nem tudom mi a napi limit. De itt nem arról van szó, hanem, hogy van az Office 365 szolgáltatás, amit most átneveztek (rebranding) Microsoft Copilot 365-re (az "office" szó sehol nincs benne...
), és most $10/hó, amiért használhatod Office termékekben is a Copolotot, de valami havi 60 kérdés (credit) a keret, ami eléggé kevésnek hangzik. De, Copilop Pro-ra kiegészíted, az +$20/hó (mint a ChatGPT Plus), és nem tudom az mennyi credit, de több. (De aztán állítólag van még a Office 365 Classic is, ami olcsóbb, csak nem nyomják az arcodba...)
Aztán van a Microsoft 365 Business Basic meg Microsoft 365 Business Standard, ami maradt, de nincs benne office alkalmazás Copilot integráció. Hanem alkalmazottanként havi $30-ért vehetsz hozzá Microsoft Copilot 365-öt. Nem tudom mennyi credit, főleg mert ott már nem létezik a Copilot Pro lehetőség, szóval talán olyasmi, mint a magánemberes Copilot Pro. Szóval van kétféle "Microsoft Copilot 365", ami mást jelent, ha magán, me ha business vagy...
Külön poén, hogy fagattam az ingyenes Copolotot erről, hogy most mi merre, de jobban össze volt zavarodva mint én, és halucinált valótlanságokat, meg kérte sűrűn az elnézést, ha rákérdeztem.
-
ddekany
veterán
Ez amúgy az bizonyosan többről szól, mint a következő félév bevételéről. Arról, hogy próbálják a cégek magukhoz szoktatni az emberek AI szolgáltatások terén, mert óriási üzletet selytenek mögötte hosszú távon. Ha pl. a Google AI cuccaira szoksz rá, vagy valamelyik kifejezetten AI-s cégére, az nagyon nem mindegy nekik. Most persze elég veszteségesen adják ezeket, na de majd később ezerszeresen visszaszedik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it Copilot AI-funkciókat csomagolt a redmondi cég a Microsoft 365-be, de árakat is emelt.
- NOMAD ÉS EPICO iPhone 16 Pro Max Bőrtok
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Zebra CBL-TC51-USB1-01 Zebra adatgyTC51/TC52/TC56/TC57 Töltő és adatkábel
- Apple Magsafe töltő eladó
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest