Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Valami baja van a tápomnak
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin66
senior tag
válasz
akos_ur #71221 üzenetére
Nekem adaptív syncel is csinálja egyes egyedül a v-syncel megy jól. fura nagyon. AMD VGA-val nem volt ilyen gondom. Mivel a monitorom 4K-s és van benne freesync, ezért be is rendeltem egy Sapphire RX 580 8gb Nitro+ VGA-t. Az megoldja ezt a gondot
. De köszi a választ.
-
martin66
senior tag
Sziasztok. Az normális, hogy a 60Hz-es monitorom a 60 FPS alatt frankón durva tearing effekt van (kép elcsúszás). GTX 1060 3GB
-
martin66
senior tag
Sziasztok. Mi a véleményetek erről?
Sztori: Nagy ritkán játszom. Autós játékokkal kb 1-2 évente néhány napot. Szóval nem vagyok gyakori játékos, de amikor játszom, akkor kormány és jó élményt akarok. Erre van ez a kettő: Logitech G29, Acer ProDesigner PE320QK.A monitor 4K-s grafikusi monitor, de van benne Freesync 30-60FPS. A fentiekből kifolyólag nem vagyok hajlandó ennél drágább VGA-t használni, mint ami van: 1060 3GB (hamarabb lett VGA, mint monitor előtte FHD volt).
A kérdésem jelenleg, amikkel játszom autós játékokkal azok 2K felbontáson átlagba 60-100 fps-t simán hoz full grafon. De V-syncet használok, mert élvezhetetlen a monitoromon a 60 fps fölött (autós játékokban). De mivel nvidiam van nem tudom kihasználni a Freesyncet. Szerintetek jobban megérné egy Freesynces VGA-t venni és azzal játszani?
Ha jól látom három opcióm van, szerintetek melyik nyújtja a legjobb élményt?
1. 1060 V-sync on és soha se megy 60 fps alá sehol sem (max beállításokkal).
2. AMD VGA és akkor freesync kb 2K-ban 60 FPS alá ez se menne egy 1060-as szintű vga-val, de akkor nincs érteml a freesyncnek, mert a tartományon kívül van az fps?
3. 4K-ba használom a cuccot freesyncel, de kb 30-45 fps-em lesz alacsony beállítások mellett.+1 bónusz kérdés, ha a 60 fps lockot fixen rivatunerrel állítom be a játékban lévő v-sync helyett az jobb lenne?
Hozna annyi előnyt a freesync? Vagy így, hogy fixen 60fps-em mindig meg van nem hoz sokat? Lehet kuszán kérdeztem, ha nem világos kérlek, jelezzétek.
köszii
[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
Vélemény?
Mindig a bal vagy a jobb oldalsó felén csinálja. Rapszódikus időközönként, valamikor 3-4 órát jó és csak pár pillanatra bukkan fel. (60 fps-el rögzített felvételen csak 3 képkockáig)
VGA: Gigabyte Nvidia GTX 1060 WF2 3GB GDDR5 PCI-E 6 hónapos
Monitor: Acer ProDesigner BM320 32-inch UHD Monitor 1 hetes.Azóta tapasztalom, amióta az új monitor van.
VGA driver többször újra rakva, tiszta telepítéssel ddu. DP kábel kicserélve.
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
válasz
Borisz76 #70253 üzenetére
En a 6870-rol húztam le az egy ventilatort. Semmit nem jelzett semmi es ment a gép. Természetesen raktam ra egy haura kötött ventit. De az a cpu homerseklete alapján működnek szóval érdemes ezt a ventit biosbol sokkal erzekemenyebbre rakni mint a többit, mert a vga hamar melegszik. Nekem igy nagyon forró feju lett a vga. Ja es mindenképpen a vga bordajara erositsd a ventilátort. Most jut eszembe a vga ventilátorral or csatlakozora nem tudod rakotni a ventilatort?
-
martin66
senior tag
Valaki tapasztalt már ilyet?
Nagyon rapszodikus időközönként a kijelző bal vagy a jobb oldalán (nem a teljes részén csak kb 15*20cm-es helyen) megjelenik pár pillanatra, amiket eddig tapasztaltam: kis színes képkockák, a tipikus monitor zöldes csíkok, vagy a monitoron látható tartalom leduplikálva kb 6 centiméterrel arrébb látszódik az eredeti helyétől.
mi lehet a gond?
a VGA-m az új. Amazonról, 24 Apr 2018 | Gigabyte Nvidia GTX 1060 WF2 3GB GDDR5 PCI-E.
IGP-m nincs (Ryzen 1600).
monitor: acer bm320
Displayport kábelen
esetleg a gép tuning okozhat ilyet CPU @3,7 Ghz, RAM @3066 Mhz.ennél picit kevesebb és nem ilyen nagy, de így talán látod. nem az egész kijelzőn csak egy kis részén. és így bizonyos rész tökéletes. valamikor fél óráig semmi valamikor 5 perc alatt kettő valami elő jön.
[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
Hali!
Venni szeretnék egy használt hd 5870-et mire figyeljek majd amikor tesztelni akarom, hogy minden oké, ill. milyen programokkal, milyen hiba jelenségek jöhetnek elő?
Várom a válaszotokat!! -
martin66
senior tag
Sziasztok!
Van 2 db Lg W2261VP-PF típusu monitorom, ebből csak az egyik monitorom csinál olyat, hogy ha megy egy film vagy akár alvóból de még az oprendszer telepítésénél ( nincs rajta oprendszer ) akkor pl van egy fekete kép akkor lefagy a monitorom, egyszerűen marad fekete a kép és nem kezd el villogni a bekapcsolás jelző mikor le megy alvó állapotban, hanem simán fekete marad a kép és akkor ha ki/be kapcsolom a monitort akkor lesz újra képem. A gép nem fagy le a másik monitoron tudok mindent csinálni. Bent volt a szervizbe a monitorom ott egyszer sem jött elő a hibajelenség. Azt mondták, hogy vagy VGA vagy annak a driverében valamit be kell állítani. De hangsúlyozom amikor nem volt rajta oprendszer akkor is csinálta.
Nagyon meg köszönném ha segítenétek!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...