- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lama_lamm
aktív tag
Hali!
Egy gtx460 mennyivel jobb egy 550-nél? Megér +3000-et?[ Szerkesztve ]
-
Kareszovics
addikt
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Nvidia 9800GT 1GB videókártyám van. Egy AMD Phenom X2 555 mellett, ami X3-ként megy 3.2 ghz-en, s 4 gb ddr3 ram.
Kérdésem lenne hogy milyen videókártyát ajánlanátok ehhez a konfighoz?
FullHD-ban játszanék. DX11 legyen azért.Ati és Nvidia oldal is lehet.
Én a 6770-t nézegettem, de nem vagyok nagyon tisztába a mostani kártyák teljesítményével.
Köszi
-
fagy53
nagyúr
válasz Kareszovics #9105 üzenetére
Nem fogsz örülni neki, de lehet, hogy elhalálozott a kártyád...
Elképzelhető, hogy a sütés vagy profi módon végrehajtott reballozás segít, de bármikor újrakezdődhet a dolog. Szerintem ahogy tudod cseréld le egy újabbra, mert még mindig az lesz az olcsóbb! -
Kareszovics
addikt
Különben volt egy ilyen sanda sejtésem...
Most olvasgatok a videókártya vásárlós topikban és olvasom, hogy sorra szarik be ez a széria... Akkor a jelek szerint engem is utolért...
Azért köszi a választ!
MOD: sikerült szereznem egy pót kártyát, ha azzal hibátlanul feláll a rendszer akkor tiszta sor.
[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Valakinek van GTS450 videókártyája?AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz bandika0626 #9110 üzenetére
nekem nincs, de miért ? Hátha tudunk segíteni.
-
bandika0626
senior tag
válasz DJ WOKKY #9112 üzenetére
van egy gts450 vga-m csak annyi a bibi vele hogy ddr3 ramokkal van.Azt szerettem volna tudni hogy alkalmazásokban mennyivel jobb a gddr5.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz bandika0626 #9113 üzenetére
a gddr5 gyorsabb, és kevesebbet eszik (az alacsonyabb gyártási csíkszélesség miatt).
De a videokártyáknál a legfontosabb a grafikus mag, ergo ha gyenge a grafikus mag, akkor gyors memóriától a kártya összteljesítménye nem lesz nagyobb. -
bandika0626
senior tag
válasz DJ WOKKY #9114 üzenetére
Itt a kártyám:
http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n450d3-1gi/
Én a cuda részét használom.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Kareszovics
addikt
válasz Kareszovics #9108 üzenetére
Átraktunk egy 4850-et a gépbe, hibátlanul működik a cucc. Asszem nincs több kérdés...
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
DJ WOKKY
addikt
válasz bandika0626 #9115 üzenetére
oké, ettől független még nem változik semmi...
-
Solesz84
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
gahor72
aktív tag
válasz nyimsolt #9059 üzenetére
Sziasztok!
Olvasgatom a pár napos vesszőfutásotokat a kimenetekkel.
Nekem is 5670-van a gépben+ gigabyte alaplapon IGP 4250-ha jól emlékszem...
A biosban engedélyezni kell a surround view módot mert az szükséges ha párhuzamosan akarod használni az IGP-T és a kártyát.
Nálam az alaplap nem engedi egyszerre használni dvi és hdmi kimeneteit(on board VGA).
Remélem tudtam segíteni...üdv -
kenwood3
addikt
Full hd-ban szerintem tuti kevés, de egy 1680*1050-ben vagy hd-ben szerintem jól menne . A 6770 lényegében 1 minimálisan átalakított 5770, de teljesítménybe ugyanaz mind a 2 kari. Olvasd el ezt a tesztet az 5770-ről és meglátod kb mire elég. Ehhez a procihoz szerintem nem érdemes ettől jobb kártyát venned, mert nem fogja kihajtani őket
Mi az az ekezet dragasag??
-
fagy53
nagyúr
válasz Kareszovics #9116 üzenetére
Várható volt, de jó, hogy megírtad..
-
lama_lamm
aktív tag
Helló!
Gigabyte GTX460 OC-ről van véleménye valakinek? 6hó garival vennék most egyet, 33ért. Van valami ismertebb hibája?
Thx -
spista222
addikt
válasz csucsbicep #9122 üzenetére
Azt írja hogy X3 ként üzemel az 555BE je így is csak ezeket a kártyákat tudja kihajtani?
-
nihill
őstag
válasz spista222 #9126 üzenetére
Nekem X3 415e procim van, 6790-es kártyával, és több igen csúnya CPU limitbe bele szaladtam már.
Pl. NFS Hot Pursuit-nál FHD+minden maximumon, GPU 45% környéke, CPU 90+%
Mondjuk a 40FPS így is megvan azért.
Amik viszont rendesen kihasználják a 3 magot, Crysis stb, azok nagyon szépen mennek azért.
Nem bántam meg hogy ezt a kártyát vettem, de nekem kb ez a maximum amit érdemes volt bele tennem.
Ezt csak viszonyításképp írtam, nem tudom az X2 555 hol van az enyémhez képest. -
szab.tam
nagyúr
na, újra itt...
végül 5750 lett a próbababa....
dp -> hdmi passzív átlalkító - hdmi - 1920*1080 tv, (1680*1050-re állítva csak)
dvi - dvi monitor 1. - 1680*1050
dvi - dvi monitor 2. - 1680*1050gép elíndít. természtesen 64 win7.
11-12 ccc felrak, restart, stb...lényeg:
mindhárom kimeneten van jel, külön-külön kettesével van klón, kiterjesztés, eyefinity group is.
de egyszerre 3 kijezőt sehogy sem tudok kapcsolni, mert a 3. kiterjezstésénél mindig kiírja, hgy nem megjeleníthető. csak akkor engedi, ha valamelyik másodikat kilövöm...kipróbáltam több variációt is még. dp + hdmi + dvi, akkor egy dvi->dsub-ot is belevettema képletbe. semmi.
a vga egyértelműen 3 kijelzős eyefinity képes. a kimenetek, kábelek, kiejlző bementek jók, mert külön van jel mindegyiken. tehát a hibából az kizárva.
a bemutató videókon mutogatják az aktív dp->dvi-t. meg a dp->dsub-ot.
amit nem értek az angol hablatyból: a dp-n a kijező felé egyáltalán nem kéne pc szignál kimenjen, h aaz átalakító passazv, vagy ez csak az eyefinity-nél okoz problémát?mert nekem a passazv dp->hdmi átalakítóval ugye van jelem. és ha nem ez az eyefinity korlátja, akkor jól megszívom, ha 4k-ért veszek egy aktívat, és azzal sem lesz eyefinity, mert máshol vana korlát.
a videón a dp->dsub-ot sem értem. lehet, hogy azzal kéne? met az aktív dp->dvi sem jó?egyébként rohadjon emg az ati/amd, ahol van. mi az, hog yitt vagyok magyarországon, és nincs erreől egy tetves gyártói magyar leírás sem. angol nyelvű videókat kell vadászni, amit vagy megértek, vagy nem....
szerk:
az a szép, hogy itt vagyok, és nem mtudom, mit kell még megvennem, hogy működjön egy a sz*...mert ha megveszem ezt au aktív átlaalkítót is, és ezzel sem fog menni, mert más a probléma, idegbajos leszek.
a fő kérdés az, hogy az aktív dp->dvi átalakító az eyefinity miatt kell csak, vagy az okosok szerint a sima, 1 monitors módban is? (mert ugye nálam passzavval van kép 1 monitoros módban, tehát ha nem csak az eyefinity feltétele az aktív, akkor nálam az aktív sem fog megoldást hozni.)
remélem érthető volt az okfejtésem...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Sziasztok!
Nemrég vettem egy számítógépet és a következő problémám lenne.
ATOM D525 ös 1.8Ghz proci és Intel GMA 3150 es videókártya van benne
Win7 starterrel üzemel a gép. A windows hamar betöltődik meg minden.
De nincs függőleges szinkronizáció. Olyan mintha a videókártya nem gyorsítaná telljesen hardveresen a gépet. Ha két ablakot egymás fölött huzogatok olyan utánhúzása van mint anno a 386 os számítógépemnek. Filmeknél VLC nél és bárminél vízszintes elcsúszás van minden képmozgásnál. És minden ablak a Windowsban akadozva jelenik meg. Szerintetek mi lehet baj? Jah igen legújabb chipset és VGA driver van fennt.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #9130 üzenetére
még kis kieg:
a dp->hdmi-re dugott tv-n megnéztem fullhd-ben is. simán ment azzal is. mert valahol olvastam, hogy a dp passzív átlalakításnál ez már gond lehet. de abbból a leírásból sem volt egyértelmű a számomra, hogy ez csak az eyefinity alatt, vagy szólóban is korlátos lehet...
a vga erősségének a firtaltása az eyefinity-hez továbbra se legyen most kérdés, pont a belépő szint tesztelése a cél...
(#9131) Lalikiraly
pedig ezt egyértelműen addig szokta csinálni, amíg nincs fent a driver...
leellenőrizted? eszköznél biztos ki van írva, hogy telepítve van?[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
válasz szab.tam #9132 üzenetére
Szia! Igen!
Minden ok a Windows és az Intel driver frissítője szerint is.
Minden ablak ahogy feljön úgy akadva. Igaz hogy csak 1 giga ram van a gépben de utolsó próbaként egy Win7 home premiumot felrakok hátha...
Nem találkoztam már évek óta ilyen problémával... Nem tom elképzelni miért csinálja...
De sima AVI videónál vagy egyszerű ablakmozgatásnál.a Youtube videókat ne is mondjam, bár a 720p seket simán viszi fel sem tűnik neki...Több tippem már nincs...
Egyébként kipróbáltam hogy leszedtem a drivert. Nyilván akkor sokkal jobban jelen van a dolog. De amikor felrakom utána is bőven érezhetően akadozik minden... Egyébként bazi gyors kis cucc....
[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #9130 üzenetére
egyszer az utolsó hsz-nál majdcsak kitolják a szerk időt......
találtam végre egy egyértelmű leírást:
"Szépen bekapcsoltam az elsőt, a másodikat, aztán a harmadikat akartam, mire a CCC azt mondta, hogy jóvan öcsém, bekapcsolom a harmadik moncsit, de mondjad meg előbb, hogy melyiket olcsam le az előzőekből... "
"Rövid böngészés után kiderült, hogy nem egy sima mini Display Port átalakító kell nekem, hanem egy aktív."tehát ott is volt kép, csak a 3 egyszerre nem....
-
De egyébként tegnap vettem a gépet. Ha nem lessz jó Home premiummal sem akkor vissaviszem azt egyék meg. Amúgy próbáltam BIOS ban a VGA nak hogy fixen 128 vagy 256 ramot kapjon de semmi... mindíg ugyanaz. Egyik ablak fölött elhúzok egy másikat villódzás meg minden van...
-
szab.tam
nagyúr
válasz Lalikiraly #9135 üzenetére
kijelző hány hz-en van?
(pár hónapja volt egy hasonlóm nvidia alatt, de annyi gépem, kijelzőm volt/van, hogy nem ugrik be a megoldás...)
dp...
szerntetek ez aktív?
mert ezt vettem, ami temésztesen passzív..[ Szerkesztve ]
-
válasz szab.tam #9136 üzenetére
60Hz nem lehet állítani.. De egyébként valami borzalom a képernyő gammája és fényereje. Driverben hozzá kellett nyúlnom mert a fehér betűk fekete alapnál sárgák voltak kb...
Azt mondod lehet nem is a gép maga hanem a kijelző tortyi? Az mondjuk lehet... Ez amúgy egy GABA All in One PC Tehát monitorba épített gép. Hallod és tényleg nem hülyeség.... Még van pár perced hogy megmond mielőtt nekiállok Home Premiumot telepíteni hülye kocka módjára[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Lalikiraly #9137 üzenetére
passz.
-
-
agressiv
addikt
-
válasz agressiv #9140 üzenetére
Szia! Igen!
Felraktam az éjjel egy Home Premiumot és minden oké! A kijjelző színhelyessége nem a legjobb egy színprofil nem ártana hozzá. De hogy azt honnan szerezhetnék Azért köszi srácok. Még tesztelgetem valami filmel mingyá. De szerinem mostmár ok lessz.
-
agressiv
addikt
válasz Lalikiraly #9141 üzenetére
Állítgasd magát a kijelzőt, a gyári beállítás nem túl hatékony.
Hát még a borz.....
-
válasz agressiv #9142 üzenetére
Amm a kijelzőn hardveresen max brightnesst lehet állítani azt heló... Windowsban tudok csak játszani... Kár hogy nincs program ami felismerné a panelt és hozzá keresne színprofilt. Régen PHn ha teszteltek pl MSI egybegépet ahhoz csináltak ICC profilt...
Most a gammát megemeltem 1 ről 1.4 re a fényerőt meg +7 re. Így szebb lett a fehér és nem színeződnek el a betűk sem annyira. az RGB hez annyira nem akarok nyúlni.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
törölt tag
válasz Lalikiraly #9143 üzenetére
Indítsd el a szín kalibrálását! Elég jól be lehet vele állítani a képet.
-
tenna
tag
Hello!
Adott a konfig: 2gb ram E6400, 9800gt
Nagyon keveset játszom a géppel eddig nem is volt semmi baj.
Tegnap felvettem a cod mv3at. És játék közben folyamatosan megál a kép és a színek is átmennek ilyen cianzöldbe, ilyenkor ctr alt del és tudom folytani ha letettem a tálcra, majd kb az 5. ilyen után totál lefagy és jöhet a restart.
Korábban a totál lefagyást csinálta autocad 2012-vel is....
Drivert frissítettem, de az sem segített.
A segítséget előre is köszönöm!
ui
[ Szerkesztve ]
athura.atw.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest