- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolesz010
senior tag
Tiszteletem,
Gigabyte GV-R557OC-1GI 11.4-es Catalyst mellett 2D-ben 167/200-as GPU/RAM órajelen ketyegett. Nem rég frissítettem 11.12-re, és ma tűnt fel, hogy nem hajlandó 400/800 alá menni még akkor sem, ha minden programot bezárok. 11.11-gyel ugyanez a helyzet. Mindegy, hogy csak a drivert teszem fel, vagy az egész Ati-s vacak-pakkot. Windows 7 64 bit, minden frissítés telepítve. Én vagyok a béna? Ha lenne valakinek ötlete, nagyon megköszönöm
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
Mákosmetélt
tag
Sziasztok,
van egy ilyenem:
[-kép-]
Sapphire 4670 ultimate és eddig tök jól működött, de egyszer csak játék közben (azt hittem, hogy) kifagyott a gépem. Aztán rájöttem, hogy nem kifagyott, mert a game megy tovább, hang is van, vinyó pörög, csak a vga nem ad jelet a monitornak, az meg szépen elmegy standby-ba.
Amúgy net, film, stb megy szuperül vele, de 3d-s játéknál kihal szegény.
Vga driver frissítés megvolt, a legújabb catalyst van fent, probléma maradt. Feltettem rivatunert és monitoroztam (logba mentek az értékek) és restart után megnéztem. A gpu és mem órajel leesett majdnem nullára mikor kihalt. A gpu hőmérséklet nem volt magas ha jól emlékszem, olyan 45-50 C körül. De mikor megfogtam a hűtőbordát eléggé melegnek tűnt. Lehet hogy a szenzor is elszállt benne? Egyáltalán a melegedés lehet az oka? Ez a hűtőcsöves megoldás tönkre mehet? GPU vagy mem szállhatott el? Megmenthető még?
Gari 2 év volt, de már lejárt fél éve..Köszi az ötleteket előre is
Üdv.
ui.: most a régi gef 7600 van bent, azzal nincs gond, szóval tuti a 4670-esem a ludas.
Éljenek a nyulak!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mákosmetélt #9257 üzenetére
45-50 fok játék alatt terhelve, meleg bordával, passzív hűtővel? kizárt.
rakj rá egy ventit, próbáld ki úgy.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Van most nekem egy XFX 9600GT alpha dog edition karim. Ezt ha minden igaz dualba lehet kötni, ez az SLI, jól tudom?
Mi lenne, ha mellé kötnék még egy ugyanilyen kártyát? Mi történne? Milyen teljesítményjavulást érnék el....( gondolom totál felesleges lenne ezt megcsinálni, mert tuti tápot kéne cserélni és nem érné meg, egyszerübb lenne új kártyát venni. Csak mint érdekesség érdekel azért )
Előre is köszönöm
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Dreco89
csendes tag
sziasztok! segítséget szeretnék tőletek kérni, sajnos adott 1 probléma. Ma vettem egy HD 5550 Gddr5-ös 512-es Video karit, (nem magamnak, hanem rokonomnak) belement a gépbe, majd a monitor nem adott képet bekapcsolás után. Egy sípszót hallottam, mikor a DOS-ba betölti az adatokat, valamint a Táp Coolere felpörög, mikor tölti a windows-t ezt is ugyan úgy hallottam, de kép nincs.
ez az alaplap van a gépbe: egy ASrock Intel 945GC A2 P4FSB1333-650
integrált VGA is van benne, az integrált VGA-val tökéletesen megy, van kép. És mivel ugyan azokat a hangokat produkálja integrált VGA-n mint mikor a Radeon-on nincs kép, így tippelni tudom hogy bejöhet a windows. Az én gépembe tökéletesen működik a kártya.
Hogy lehetne megoldani? Esetleg mi kavarhat be? Én jelenleg csak is az integrált VGA-ra tudok gondolni, de kikapcsolni nem tudom ki lehet e még nem próbáltam.szerk.: bocsi srácok, nem enged szerkeszteni, ezért másoltam be újra... most nézem a BiOS-t hogy a primary graphics adapter azt a PCI Express-re van állítva, még sem jeleníti a képet.
Az 5830-asomat mikor beletettem a gépbe, 1ből jelezte hogy igen csak nem oké a dolog és sípolt is mint a fene így tudtam hogy Bios frissítés kell, itt semmi ilyet nem csinál csupán annyi hogy kép nincs, de a windows-t töltené.a gép:
Core 2 Duo E4500
DDR2 1 GB 667-es ram
400W táp
ASrock Intel 945GC A2 P4FSB1333-650
160-as vinyó
valamint a fentebb említett HD 5550-es kártya. -
-
7Heads Drago
veterán
Hellóka
Egy vga terhelő kis progira volna szükségem ami fut win7 alatt is. Nekem sajnos még az atitools volt az utolsó és azt meg nem tudom elinditani.
Kicsi, gyors, és 100% terhelést adó kis progi kellene...Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Egy kártyának mennyi a max hőmérséklete terhelve általában? Most vettem egy Vapor X hűtéses 5770-et,de simán felkúszik 70-75-re.
-
HollyBoni
veterán
99%-os VGA kihasználtság mellett 70-75 fok,a venti pedig maxon pörög,nagyon hangos. Lehet beszerzek egy új hűtőt.
Na az lehet,a házam nagyon rossz. Ennyit számít?
Mégegy kérdés. Már nagyon régóta szenvedek ezzel a problémával,gondoltam most megjavul. 5770-el,és 4650-el is jelentkezik a probléma. Állandóan középre helyezi a képet,még natív,Full HD felbontáson is,kivéve ha 50 hertz-re veszem a játékban,de az esetek többségében még úgy sem jó. Bármi megoldás van erre?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz HollyBoni #9269 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam elég érthetően. Szóval,játékoknál állandóan berakja középre a gépet,egyedül a BFC2-nél nem. Beállítom akármire,akár natív Full HD felbontásra,a képet behelyezi középre,fekete csíkok oldalt. Sokat szarakodtam már a GPU Scaling-el CCC-ben,semmi nem használt. 4650-el,5770-el is csinálja.
-
HollyBoni
veterán
Próbáltam már,ugyanez.
Auto adjust-ot megpróbálom,de nem hiszem,hogy siker lesz. Nvidia kártyával nem csinálta ezt,csak atival.
Nem működött az auto adjust. Alapból a Windows-t is középre rakja,felveszem a GPU Scaling-et 150%-ra és jó. Játékoknál ezt sajnos nem tudom megcsinálni. Kezd nagyon idegesíteni..
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Furmark 60 fokot ír,az MSI Afterburner pedig 20 fokkal többet. Kinek higyjek?
Közben megoldódott a gondom. HDMI kábel végére tettem egy DVI adaptert,monitorba be,és megszűnt a baj.
Hulladék? Ezt nem tudtam!
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
-
1989rigo
tag
Üdv mindenkinek!
Remélem jó helyre írtam!
Van egy kis problémám a gta4 játék alatt.
Benchmark alatt tökéletesen végig ment a test, de mikor elkezdek játszani időnként leakad 1-2másodpercre és megy tovább.
Mi lehet az oka?De bármilyen más játék tökéletesen megy PL.: Dead Space 2, Driver S.F., Bad Company 2
Crysis 2 1280*1024es felbontásbanJelenlegi gépem.
P55A-UDA
I5 750
OCZ 2*2GB DDRIII 1600Mhz Gold
Gigabyte 9500GT 128Bit 512MB DDR2
WD 250GB SATAII Caviar Blue WD2500AAJS[ Szerkesztve ]
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
agressiv
addikt
válasz 1989rigo #9280 üzenetére
A 9500GT nem éppen játékos kártya, csoda, hogy elindul vele, de nem kizárt, hogy túlcsorul a VGa RAM és azért akadozik meg. Vegyél vissza alátótávolságból és ha ez a gond, megszűnik az akadozás.
Holly: Te egy állat vagy, ne másik prociról kapard le, hanem szerezz be rendes csuszpályszt.
Hát még a borz.....
-
S Józsi
csendes tag
Sziasztok!
PCI Express x16 videokártya bemenetből van 4 darabom,
szerintetek PCI Express X1-es tv kártyát csatlakozhatok rá ? -
HollyBoni
veterán
Ha bekötök egy lapba egy 4650-et,és egy 5770-et,mindkettőre rákötök egy monitort,akkor egyik monitor képét az egyik kártya a másikét a másik kártya fogja "feldolgozni"?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz HollyBoni #9292 üzenetére
ezt most nem értem.
1. Most sli, vagy cf-re gondolsz ?
2. Nem a vga dolgozza fel a megjelenítő képét, hanem pont fordítva, a megjelenítő jeleníti meg a vga által küldött jeleket.
3. egy kártyán több kimenet van épp ilyen esetre, ha több megjelenítőt akarsz rákötni.
4. Más képet nem fog megjeleníteni az egyik vga-d illetve a másik vga-d ha külön-külön kötsz rá monitort.
Ez csak arra jó, hogy nagyobb teljesítményt érj el. -
szab.tam
nagyúr
válasz 1989rigo #9280 üzenetére
nem biztos, hogy a vram. más is lehet. egyszer belecsúsztam egy ilyenbe. a sift 1. megakadt, de nálam 5-10 mp-re. utána minden ment tovább. és csak a shift. semmi más. feladtam. pár hónap múlva memóriát cseréltema gépben, és utána egyszer elindítottam a játékot. eltűnt a jelenség.
ha a kezed ügyébe kerül egy másik garnitúra ram, próbáld ki azzal indítan a játékot.
valami idióta anomália lehetett.de az 1-2 mp akadásnál valószínű inkább az, amit a többiek mondtak....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Lmh
őstag
van egy 9600gt-m ami dual képes. érdemes mellé kötni, mondjuk egy hasonló kártyát? Mondjuk vennék egy másik 9600gt-t 15 rugó körül és akkor jobban megérné, mint új kártyát venni.
előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs