- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pucavirag
csendes tag
Igen, 1280X1024-ben is csinálja, 60 és 75 Hertzen is.
-
HollyBoni
veterán
válasz csucsbicep #9352 üzenetére
Értem,köszi. 1,2v-al 3,9ghz-en megy az i3-540,szóval nem valami nagy a feszültség.
-
Hunork
veterán
válasz pucavirag #9353 üzenetére
Huh. Azért kérdeztem, mert nekem is csinálta 16:10-es monitoron...de az említett felbontásban nem. Próbálj felbontásokat változtatni, ha kell, nézd meg a Manualt, benne vannak a biztosan támogatott referencia felbontások. (16:10 kevés lesz, ez tuti... )
Másik: kábel milyen: D-sub, DVI? Próbáld másikkal, nyilván átalakítóval, ha kell, és nézd meg úgy is.
Próbáld az Nvidia vezérlőpultban egy Safe módot restarttal, és nézd meg úgy.
Semmi nincs húzva a gépben, ugye?
Tápegységed milyen?
Kártyát vedd ki-tedd be, a csatlakozókat húzd ki-dugd be, hátha valami érintkezési hiba lesz.
Nekem azóta 16:9-es FullHD moncsim lett, szülinapi ajándék, és tökéletesen megy minden, de én is kérdeztem anno hasonlót, mint te, de nem oldódott meg, csak a monitor csere után...bár közel volt a hiba és a csere, ezért annyira nem is vizsgáltam utána, mivel a régit beszámították...
Ha a fentiek semelyike nem okoz valami javulást, akkor passz. De még jár az agyam."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
HollyBoni
veterán
válasz csucsbicep #9355 üzenetére
Szuper,köszi!
-
Hunork
veterán
És ha még nem mondtam volna:
Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
5850 CF építésén gondolkodok, igazából nem láttam még élőben hogy teljesít ezért érdekelne hogy érdemes-e vagy 2 kártya árán inkább 1 erősebbet vegyek?
A másik gond lehet a tápom ami egy 500-as FSP nem tudom ez bírná a 2 kártyát vagy ezt is cserélni kellene? -
HollyBoni
veterán
válasz Repsol600 #9361 üzenetére
Szerintem a tápod nem bírná.
Más: kicsit tuningoltam az 5770-et,kiváncsi voltam hoz e valami érezhető javulást. 860-960,1200-1280
Tuning nélkül unigine benchmark:
FPS:
32.2
Scores:
812
Min FPS:
19.2
Max FPS:
65.3Tuninggal:
FPS:
34.4
Scores:
866
Min FPS:
19.6
Max FPS:
71.4Elég kevés a javulás,ez normális?
-
spista222
addikt
válasz HollyBoni #9364 üzenetére
"legjobb benchmark progi"- mindenkinek más jön be de egyébként úgyis a játékok alatt fog kiderülni hogy van e értelme a húzásnak vagy nincs. Az is érdekes hogy lehet hogy az egyik játék vígan fog menni ezekkel a beállításokkal míg másik lehet hogy megfagyassza a gépet ezért én azokkal a játékokkal próbálkoznék amikkel egyébként is szoktam játszani.
-
modd3r
őstag
Szevasztok!
Egy Geforce GT430-nál, (ami passzív) a 78 Celsius terhelten mennyire számít magasnak?
Köszi! -
modd3r
őstag
Érdekes, hogy megoszlanak a vélemények.
Ha a hűtés mellett döntök, akkor a bordára rakjak egy ventit, vagy egy olyan külön egy slot-nyi helyet foglaló apparátot tegyek be, ami alulról fújja az egész kártyát? -
modd3r
őstag
Gratula, és köszi a választ!
-
Fityusz
tag
Sziasztok!
Most vettem öcsémnek laptopot amibe egy nvidia gt 315m videokartya van. játékoknál ha 1024x 768 ra teszem levágja a képernyő kék oldalát keskeny lesz a kép, de ha 1366x768 ra teszem akk pont jo lesz. kérdésem mit lehet vele kedzeni h 1024-es is kitöltse a teljes képernyőt?? azért gondolom h valahogy lehet mert én laptopomon is 1024 be kitölti... válaszotokat előre is köszönöm!Ha olyan képem lenne mint neked, nevetve mennék neki a körfűrésznek!:)
-
agressiv
addikt
A csip bírja, de a bekötései nem bírják. Maga a lapka és a hordozója között is kontakhiba lehet és a hordozó és a nyákja között is (BGA). Ha mindennap játszik, a nagymértékű hőmérséklet különbség miatt nagyon hamar elvetemedik valami és akkor viszlát.
Fityusz Miért jó az amikor kinyújtja a képet és torz lesz?
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
lsc
nagyúr
válasz agressiv #9379 üzenetére
Igen, erre a hülye mérnökök nem gondoltak, hiszen ők fél évre terveznek egy kártyát, hisz nincs is attól jobb hogy garanciában cserélik a kártyákat . Az aktív hűtésű kártyák is simán üzemelnek 75 80 fokon, ott is van hőingadozás, de érdekes módon a kártyák nem tudnak róla hogy emiatt meg kellene hibásodniuk. Még a mostanában döglődő 8800 szérián is inkább a ramok nem bírják nem a gpu. Ha már ki is találsz "ződségeket" legalább ne terjeszd.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
agressiv
addikt
Gratulálok, javaslom, hogy tájékozódj egy picit. A Fél évvel ösztönözni akartam egy kis odafigyelésre, mert akár igaz is lehet, sőt az sem kizárt, hogy 2 napig fog menni, persze az is lehet, hogy 10 évig. Amúgy kérdezd meg a gyártókat, vagy ha már erre szokott járni, akkor hoax kollégát a jelenségről, mert ha nem létezne, szegény munkanélküli lenne.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
SN2O
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek kérném, hogy vajon a jelenlegi konfigomban ha kicserélem a vga-t, alkalmas lesz újabb játékok megfelelő futtatására?
Pentium D805 duplamagos proci 3,2Ghz
5GB DDR2 800Mhz
jelenleg egy nvidia 8600GT van benne amit vagy egy nvidia 520-asra vagy egy ati 6450 vagy 6570-esre cserélném...lenne értelme? mekkora javulást várhatnék szerintetek?Köszi előre a segítséget!
-
-
Hunork
veterán
válasz spista222 #9387 üzenetére
Na, azta, a lapot nem is néztem! (mondjuk ez ügyben nincs tapasztalatom, sosem vettem nforce-osat, írj neki inkább ez ügyben még egy figyelem felkeltőt, szerintem.)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
hoax
senior tag
Nos igen... Azért ez már kezd kicsit idegesíteni, hogy ez az alkatrész nem megy abban a lapban, viszont ha másik lapot rak alá az ember, abban meg a proci fog bohóckodni, esetleg nem kezeli a ramokat... Pfff... Ha otthon épírtesz gépet, fix, hogy ráfaragsz valamivel, feltéve, hogy nem ez a szakmád!
Don't panic!
-
Tarill
őstag
ahhoz hogy crossfire-be mennyen egy gép kell két egyforma ATI kártya egy kis kábel ami gépen belül össze köti őket és egy kábel a mi a gép hátuljánál is összeköti őket a DVI-ket ezen kívül még mi? biosba kell beállogatni őket vagy hogy? és a monitort mindíg az elsőbe ami a 16x es sebességen megy?
-
SN2O
aktív tag
válasz HollyBoni #9384 üzenetére
Nos az unokatesóm laptopján(Intel Core i3 + Geforce 520 + 4GB ram) A crysis 2 1366x768-as felbontásban simán megy, akárcsak az f1 2011....ezek az én gépemen szinte még kisebb felbontásban sem döcögnek
Akkor szerintetek inkább proci + lapcsere legyen?
Mondjuk egy Athlon II X4 + 4GB DDR3...már megtenné?Köszi mindenkinek a tanácsokat/segítséget és persze Boldog Karácsonyt
-
SystemRoot
őstag
Sziasztok,
hogyan tudok underclockolni egy ati 4850-et.
rámentem az Ati overdrivera de az alap clock alá nem enged (legújabb driver). Márpedig a mostani gpu clockon hibázik a kártya MW3 alatt..Hogyan tudom ezt megcsinálni?
köszi,
SRWisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
HollyBoni
veterán
válasz SystemRoot #9394 üzenetére
MSI Afterburner-t próbáld meg.
-
hoax
senior tag
Ne az overdrive-al próbáld, hanem pl Sapphire Trixx-el, vagy MSI Afterburner-el.
Don't panic!
-
Repsol600
addikt
Msi Afterburner
-
lala98
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne,hogy van egy Geforce 9500gt-m. Belerakom a gépbe,és semmilyen jelet nem ad.a kártya megy,mert melegszik, de semmit nem csinál.
Pár nappal ezelött még tökéletesen működött. Meglehet még menteni vagy reménytelen?
Köszi!Ha irtam privit akkor írj vissza!
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy dell inspiron n5040 laptop, intel hd graphics videochippel. Legfrissebb drivere telepítve, de 1024 768 és 800 600 felbontáson kívül mást nem enged beállítani, directx telepítő is kifagy "An internal system error occured." üzenettel. Undorító ez a 16:9en szétkent felbontás. Frissen telepített win7 prof van a gépen. Mit hagytam ki, mi lehet a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest