- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
volvoguy
addikt
Üdv! A Szűrös fánk (Furmark)nak mi a lényege? Nem tuningoltam a VGA-m, csak szeretném megtudni, hogy nem-e hibás, nincs-e hardveres gondja...milyen tesztet futtassak?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
fagy53
nagyúr
válasz volvoguy #8406 üzenetére
Terheli, számoltatja a GPU-t. Sajnos nem használja ki a teljes vmem területet, ezért csak durva vmem hibákat jelez ki, ezeket is a GPU és a vmem együttes túlhúzása esetén.
A Furmark és társai elsősorban a GPU hőterheléses tesztelésére alkalmasak és megmutatják azt, ha az adott GPU feszültséghez társuló órajel magasabb mint ami stabil működéshez szükséges.
Szerintem benchmark-ok és elismerten VGA igényes játékok, demók futtatása járhatóbb út a VGA stabilitásának az ellenőrzéséhez. -
ken26
tag
-
Alister71
nagyúr
Az igazán jó agp-s kártyák, mint a 7600GT GDDR3, vagy 7800GS általában 10 felett vannak. ezek minden lapban mennek, nem válogatják a chipsetet. 10 alatt csak valami szétnyúzott szart kapsz. A HD-s Radeonok nem minden lapban működnek probléma nélkül. Megveszed 15-ért a HD3850-est használtan, aztán vagy menni fog, vagy nem.
Bár én most egy HD4670, 512 mega DDR2-est gond nélkül életre keltettem egy socket A-s Abitban, 4x-es agp-ben. 10.3-as driverrel szakít benne.Alister from Hell
-
rayoliviero
veterán
Most vettem egy Asus HD5670 1 GB GDDR5-öt és egy apró problémám van vele. Amikor bootol a rendszer, a kép nem tölti ki a teljes képernyőt, minden oldalon kb. 1 cm a fekete sáv, a kitöltetlen rész. De amikor már megjelenik betöltéskor a Windows embléma, akkor már normális, a kép teljesen kitölti a képernyőt. Volt előtte egy Sapphire 5670-em, de azzal nem csinált ilyet. A képernyőm 23"-os full HD.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz rayoliviero #8415 üzenetére
auto adjust nem segít ?
Esetleg BIOS-ban nem tudod teljesre tenni, mint ahogyan a logo-t is lehet? -
Alister71
nagyúr
válasz rayoliviero #8415 üzenetére
És mi ebben a probléma? Ha betölt már jó, előtte nem mind1?
Alister from Hell
-
DJ WOKKY
addikt
válasz rayoliviero #8418 üzenetére
Több ötletem nincs.
A monitor menüjében fölösleges állítani a méretet, mert a rendszerben teljes... -
DJ WOKKY
addikt
válasz rayoliviero #8420 üzenetére
Nincs mit.
Gondolom azért nem olyan zavaró ez ??
Nekem régen a 6600gt-vel volt ilyen, akkor az volt a baj, hogy az első karakterek lemaradtak a monitorról, az-az túllógtak. Azzal sem tudtam mit csinálni sajnos. -
John D'oh
aktív tag
Ma hozott a futár nekem egy VGA-t, és pár óra után már tisztán látszik, hogy nem akarom megtartani, mert annyit nem ér amennyit fizettem érte.
Jól tudom, hogy mivel internetes vásárlásról van szó megvan az a jogom, hogy elállok a vásárlástól minden ok nélkül és visszakapom a pénzem, ugye ? (Természetesen a csomagküldést bukom oda vissza) -
John D'oh
aktív tag
nem egy friss cikk, de elvileg a törvény engedi
Lord Vader : 6870 CF
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz John D'oh #8423 üzenetére
Itt egy link, remélem hasznos lesz neked is és mindenkinek, aki így vásárol!!!
Amúgy a cég honlapján is fent kell lennie, ha nincs, már akkor jogszabályt sért!
Íme:
Internetes vásárlás-szerződéstől való elállás
Érdemes a Kivételeket is elolvasni. (én ott csak élelmiszerek, koncertjegyek, utazás, szoftverek, meg egyéb termékeket találtam...így nagy hirtelen...)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz DJ WOKKY #8429 üzenetére
Hát igen...ez Magyarország...a lényeg a részletekben rejlik, ha az apró betűs részben elismerjük, hogy a fentiek módosulnak a cég és a köztünk lévő új megállapodás alapján, akkor nem lehet majd zúgolódni...szerintem ez a lényeg, tehát, hogy az adott cég mit kínál fel apró betűben... Ezért kell jól elolvasni mindent...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
agressiv
addikt
válasz rayoliviero #8422 üzenetére
Az új kártya, biztos okosabb és tudja, hogy nagyon aránytalan lenne a kép, vagy túl kicsi a felvontás és nem karja ráerőltetni, nincs ezzel semmi baj.
Hát még a borz.....
-
Lori82
senior tag
Sziasztok a következő a gondom.Fél éve vettem egy gigabyte gtx 560Ti Soc-ot.Eddig minden ok vele,nem fedeztem fel semmi rejtett hibát,de egy dolog zavar és ez lehet,hogy a kártya miatt van.Ma fordult elő 3. alkalommal,hogy monitor kikapcs majd pár másodperc után bekapcs és a jobb alsó sarokban a következő hibaüzenet jelenik meg: a kernel visszaállította a 285.05 illesztőprogramot vagy valami hasonló.Na ez mitől lehet kedves guruk?
-
agressiv
addikt
Ezt TDR hibának hívják a szakik. elvileg olyankor lép működésbe ez a visszaállító mehanizmus, amikor a kártya instabillá válik, de újabban az összes NVIDIA kártya hírtelen instabil lett...
Amióta megemeltem az üresjárati órajeleket és feszültségeket azóta nálam nem fordult elő ez a hiba.Személyes vélemény, hogy szerintem egyszerűen túl alacsony frekvencián mennek a kártyák üresjáratban, amit nem bírnak, mivel ma már a firefox, flash player, windows aero, stb. mindd hardveres gyorsítást használnak, ami instabillá teheti a kártyát. Windows XP alatt nincsenek ilyen hibák és aero sincs, továbbá órajel emelés óta stabil az enyém, ebből következtettem.
Hát még a borz.....
-
Dexter-2000
őstag
mikorra várható a 600 sorozatú kártyák az nVidia -tól?
Szép napot!
-
Hunork
veterán
válasz csucsbicep #8436 üzenetére
Üdv!
Nekem a 285.62 van fent. A VGA Biost a Gigabyte oldalról frissítettem, és semmi gond nincs. Több ismerősömnek is jelentkezett, de az alábbiak megoldották:1. A böngészőben ki kell kapcsolni a flsh tartalomnál a hardveres gyorsítást.
2. Nvidia vezérlőpulton az energia gazdálkodást át kell állítani a Maximális teljesítmény előnyben részesítése opcióra.
3. AERO téma letiltása központilag (Vezérlőpult) vagy a játékok alatti tiltás: Játék parancsikon/Tulajdonság/Kompatibilitás/Asztal-összeállítás letiltása: bepipál!
4. Persze ha van, akkor VGA Bios frissítés."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
agressiv
addikt
válasz csucsbicep #8440 üzenetére
Nekem volt ati és még a tdr ellenére sem kívánom a hátam közepére sem azt a laggolást amit az ati művel.
Hát még a borz.....
-
Hunork
veterán
válasz agressiv #8439 üzenetére
Teljesen egyetértek! Nálam semmi gubanc, nem tudom, lehet a VGA Bios frissítés miatt, hát nem jártam utána, és nem is tudnék szerintem, csak azért írtam, mert ezek megoldották a cimbiknél. Szomorúan olvasom amúgy az ilyeneket, én biztos lilapipafej lennék, de nekem meg AMD-vel volt szívásom régen, most meg két kollégám sem tudott még mit kezdeni a Rage-el...
Ekkor jut eszembe, hogy ez mekkora szánalom, az emberek vesznek VGA-t, meg hozzá egy gépet és monitort, és megy a szivola, míg a konzolosok egy nap megveszik a kedvencüket, tévé meg van otthon, aztán 3 évig löpuszi, élvezik a jót...(bár én mindig pécés maradok, az szent!!! )"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Dexter-2000 #8437 üzenetére
pontos időpontot szerintem még nem lehet tudni.
-
harcikoca
senior tag
Heló a kérdésem az lenne, hogy egy shappire hd5770, és egy vapor-x 5770 között mekkora különbség lehet zajszintben?
AMD+Ati powee'R
-
Garou80
csendes tag
Sziasztok!
Hetvegen vettem egy uj vasat, i5-os processzor, 8 Giga RAM, es egy Zotac GTX 560Ti, Gigabyte GA-P67A-D3 B3 alaplap. Hozza 600-as tapot.
Az a nagy helyzet, hogy alapjaraton nincs problema, bongeszni, filmet nezni lehet minden tovabbi nelkul. Jatek kozben viszont 5-10 perc utan lekapcsol a videokartya. No Signal Detected a monitoron, es a gep osszes ventije max fordulatszamon kezd porogni. Kikapcsolas segit csak. Mindegy milyen jatekot probalok.
Sima szuz legalis Win7 van fent, csak a drivereket raktam melle. Minden drivert kiprobaltam, ugyanez van. Homersekletet mertem, max 60-70 fok, de utana visszaall mondjuk 50-re, majd kifagy. Tehat nem ez a problema. Most vittem vissza reggel a ceghez, fel oraja hivtak, hogy kartya stresstest megvolt, es 3DMark is nekiment, szerintuk driver problema. Hiaba mondom, hogy minden drivert probaltam mar. Valaki tudna tanacsot adni, megkoszonnem!
-
Kufár81
tag
Hello!
A segítségeteket kérem.
Az egyik gépemben cseréltem processzort szimpla 1 magosról (A64 3500+ TDp 45W) 2 magosra (A64 X2 4850e TDP 45W).
Minden szépen én jól megy a processzorral, de a videokártyánál(Sapphire Ati 3650 HD 512MB AGP) gondok vannak.
Elindul a Win7 simán de nem tudok futtatni egyetlen játékot sem (Fifa 10-el és Splinter Cell 3-al probáltam), mert a rendszer letiltotta a videokártyát.
Az Eszközkezelőben a videokártya mellett az alábbi üzenet fogad "A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Code 43)
Ennek ellenére futnak online grafikus játékok, a Windows Aero, a Youtube videók stb.
De a játékok nem indulnak el.
Felraktam a gyári drivert (ami felismerte a videokártyát) de semmi javulás.
Újraraktam a driverét a Windows Update által de ez sem segített.Mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest