- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph2012
senior tag
A Windows 10 indulásával elindul a Skype is: [link]. Nem találom a beállításoknál hogy lehet kikapcsolni, hogy ne is induljon el. Hol van ez a beállítás?
Köszi.
-
w333
félisten
Sziasztok van egy USB 3.0 Pendrive -on viszont a PC -n csak hátúl van USB 3.0 port (elől csak 2.0) rendeltem egy Ugreen 2.0 USB kábelt amit hátra az USB 3.0 -ba fogok csatlakoztatni a kérdés hogy így gyorsabb lesz az adatátvitel ? köszi
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
quailstorm
nagyúr
-
w333
félisten
válasz quailstorm #120407 üzenetére
Köszi ezt nem is tudtam
Mindegy ez a 2.0 kábel jó lesz a TV -nek, USB kivezetés
Akkor rendelek egy 3.0 kábelt is, nem tudtam hogy másak a lábak !
-
w333
félisten
válasz MasterMark #120409 üzenetére
Meg is van ... egy ilyet fogok rendelni, asztal felfogatás miatt praktikus !
-
King Unique
titán
Az USB 3.0 sebességhez az eszköz (pendrive) mellett a hardvernek (gép), a kábelnek, valamint az OS-nek is támogatnia kell azt. Ha ezek közöl valamelyik nem támogatja, vagy csak USB 2.0-s, akkor nem fog összejönni. Tehát ha USB 2.0-s hosszabbító kábelt használsz, akkor nyilván nem, ez esetben USB 2.0-s sebességgel fog működni a pendrive. Vagyis az USB 3.0-s adatátvitelhez értelemszerűen USB 3.0-s kábelt, elosztót (hub) stb. kell használnod.
Aztán az más dolog, hogy milyen az a pendrive, mert az egyáltalán nem garancia a gyors adatátvitelre, hogy USB 3.0-s. Sőt, manapság a gyatra, 100/10 MB/s olvasási/írási értékekkel operáló modellekre is rá van írva az USB 3.1 Gen 1 alapon, meg újabban akár az USB 3.2 is Gen 1x1 alapon, aztán mégis tetű lassúak...
-
MaxxDamage
félisten
Egy fontos kérdés.
Van 40GB RAM a gépbe/laposba.
Prime95 Blend teszt + FurMark GPU Stress teszt kozben az normális, hogy nálam bezabálja "közel" minden memóriám? (másnál ilyet nem véltem felfedezni) 64GB lenne (ez a max 4x16GB) azt is megenné(#120413) MasterMark: Akkor másnál miért csak ilyen 30% a max. Memó kihasználtság? Valami trükközés van a dologban?
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MasterMark
titán
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Remélem jó helyre írok, de tud valaki egy forrást adni ahonnan görgőket tunék rendelni, viszonylag olcsón? Amit találtam mind 3ezer/db áron van. Méretben 190mm hosszú és átmérőben 20mm-t keresek. Lehetséges ebből találni gumírozottat? Vagy azt külön kell ráhúzni, mint a kormány végére a markolatot?
-
w333
félisten
válasz King Unique #120411 üzenetére
Köszi ... ez egy Samu pendrive 280/60MB tud !
USB 2.0 -n viszont nagyon karcsú kb. 16-24MB az írási sebesség !
-
Thusor
őstag
Van egy Dell Optiplex 5060 micro gépem, aminek a gyári mSATA SSD-jén az alábbi partíciók vannak: 1. ESP partíció (EFI rendszer, /boot/efi) 2. OS partíció (gondolom ez a recovery) 3. UBUNTU (ezen van az OS ubuntu) 4. Cserehely (Ubuntu swap). Kérdésem az lenne, hogy windows 10 telepítésekor mely partíciókat törölhetem biztonságosan egy esetleges OS csere miatt?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
-
soundsonic
aktív tag
Sziasztok! Van egy szerintem még viszonylag erős gépem: i5 4690 (3,4ghz), 24 Gb ddr3 ram, r9 290-es vga és ssd. Na most az lenne a kérdésem, hogy ha majd kijönnek az új radeonok a 3700 vagy 3700 xt érdemes e lecserélnem rájuk a mostani vga-m? Tudom,hogy nincs pcie4.0 még az alaplapomon és kisség már ealvult, de kihajtaná e még a processzorom a kártya tudását? Előzetes benchamrk teszten 127%-al jobb teljesítményű a mostaninál a vga. Úgy tervezem, hogy majd egyszer a processzort is kiicserélem meg a deszkát, de azt majd csak későb.. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz soundsonic #120418 üzenetére
Szerintem procilimites lesz, a helyedben várnék még eladnám az egész gépet - darabokban - és építenék egy DDR4-es konfigot. teljesen AMD-set, RAM-nak pedig elég 2x8GB most fillérekért van kb. 23k
-
Terek
tag
Csao.
Adott egy Kingston DataTravelerG4 32gb-os pendrive.
Hiba a következő.Gépben sosem volt,pár hónapos ha lehet.Egy formázást engedett,erről szerettem volna újrarakni a gépet.Másolás közben megállt,hogy kevés a hely.
Azóta írásvédett folyamatosan.
Kismillió dolgot megpróbáltam már.Mókoltam a cmd-ben,regeditben,különfajta programokkal de semmi.
Van némi esély,hogy életképes vagy mehet a szemétbe?Mert ha igen akkor elég szánalmas,hogy egy másolást sem bírt ki….. -
baritz1995
tag
Sziasztok
Nem tudom mennyire vag ide, de bizom benne, hogy megfelelo helyen kerdezek
Adott egy ab350m pro4 asrock lapom
Ismert hibaja a tipusnak a fagyasok es BSOD-k gyakori kialakulasa
Van erre barmi fix, bios update,egyeb modszer?
Vagy marad a csere opciokent?
A valaszokert elore koszonet -
sutyesz96
őstag
sziasztok!
Új telekomos router került bekötésre nálunk, viszont a beállításoknál kisebb-nagyobb problémákba ütköztem. Nem tudok jelenleg semelyik eszközömmel felcsatlakozni az 5GHz-es jelre, pedig látom a wifi listán ha rákeresek. 2,4GHz-en pedig a speedtest 4 Mbps-t mutat, pedig 300 megás net lett bekötve, és csak 1 fal választ el a router-től.
Milyen beállításokat kellene átnéznem/állítanom?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
gsmtomi
csendes tag
Sziasztok ,Szépen kérlek ,segítsetek !!!!
az eddigi szolgáltatóm ( hyena.hu) többé nem tudja folytatni a Seed szerver szolgáltatást ....
Webes és FTP eléréssel rendelkező seed szervert bérelnék havi előfizetéssel !!!!
kérlek segítsetek ,Csak torrent letöltésekhez és seed eléshez használnám ..
Miháczi Tamás 06 30 962 8221
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Adott egy vinyo, amire fel van telepitve egy windows es egy szoftver. Azt a szoftvert szeretnem futtatni a laptopomon. Az ugy mukodhet ha, egy SATA-USB kabellel osszekotom a laptopommal a vinyot es onnan futtatom a programot? Kvazi mint egy pendriverol.
Udv
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Csupingo
veterán
válasz baritz1995 #120423 üzenetére
Talán érdemes a processzor topikjába is bekérdezni, ott talán tudnak valamit, ha ez ilyen gyakoribb dolog. Akár a hibaüzenet alapján a win topikban is tudnak segíteni. A memóriák szerepelnek az alaplappal kompatibilis memóriák listájában? Több bios is elérhető a laphoz. Érdemes lehet akár azt is frissíteni, ha nem a legújabb van jelenleg.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
King Unique
titán
válasz olloczky #120430 üzenetére
Ez inkább úgy működne, hogy ha magát azt a programot telepíted a laptopon futó Windows alól az USB HDD-re (már ha engedi). Gondolom az utóbbin lévő Windowsra lett telepítve, onnan meg nem nagyon fogod tudni csak úgy betallózni és indítani, kivétel ha portable program... Vagy másik lehetőség USB-s meghajtóra telepíteni Windows To Go megoldással a Windowst, vagy akár átkonvertálni a SATA-s Windows-telepítést USB-sre és onnan futtatni a Windowst és egyben azt a programot, .
Egyébként 1 db program miatt érdemes ezt ennyire bonyolítani, nem lenne egyszerűbb feltelepíteni azt a programot a laptopon lévő Windowsra is, vagy talán van valami akadálya?
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Billentyűzet egyik pillanatról a másikra elkezdett hülyeségeket irni. Ami mégfurcsább, hogy állandóan elmegy a gép aludni. Jól sejtem, hogy a billentyűzet jelküldője bolondult meg és a pc kicsit becsavarodik tőle ezért inkább kikapcsol?
Annyira jó h ez is hétvégén történik meg..Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
pjen
félisten
válasz Vismajor01 #120434 üzenetére
Nyissál egy képernyő billt,amig nincs másik
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Adott egy aránylag új gép, amit összeraktam nemrég, mert az AM1 Kabini platformos gépet kivitte a villám.
Az előző konfigból megmaradt az 500 GB-os HDD, amin a 8.1-es Windows volt, és van jelenleg is, az új rendszer, egy Windows 10-es pedig az új SSD meghajtón van. A HDD-re a HD Sentinel nem ír semmi hibát, jól is működik, nagy eséllyel az nem kapott a villámból.
Az új konfig egy Ryzen 2200G proci és egy Gigabyte AB350N-Gaming WIFI alaplap 8 Gb RAM társaságában.A problémám az, hogy ha a boot menüben a HDD-t választom ki, akkor azt írja, hogy nem talál indítható OS-t a meghajtón. Csak annyi időre kéne, míg az Opera fiókba leszinkronizálom a jelszavakat, beállításokat, aztán a Win10-es rendszerről belépek szintén az Operába, és nem kell többé a 8.1-es rendszer
Na most olvastam olyat, hogy a Ryzen nem támogat operációs rendszert Windows 10-től lefelé, ez lehet a probléma forrása? Tegyem át másik gépbe a HDD-t, indítsam el onnan a 8.1-es rendszert, és szinkronizáljam úgy az Opera böngészőt?"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
King Unique
titán
válasz Francia91 #120437 üzenetére
Az mondjuk nem derült ki, hogy olyan dolgok stimmelnek-e a régi és új gépen telepített Windowsoknál, valamint a BIOS beállításainál, mint pl. a Legacy (CSM) vs. UEFI boot, RAID/IDE vs. AHCI mód, stb. Ha nem, a mostanitól eltérő módon és beállításokkal lett telepítve a régi gépen a W8.1, akkor pláne nem meglepő, ha nem bootol az új gépen...
Ha a régin biztosan AHCI és a mostanin is az van beállítva, akkor az addig oké. Akkor jön a CSM vs. UEFI, annak is stimmelnie kell, máskülönben nyilván nem fog bootolni pl. a BIOS/MBR módban telepített Windows UEFI-ben. Max. akkor, ha pl. Legacy (CSM) + UEFI kettős bootolási opció is van a beállításoknál, vagy annak híján (ideiglenesen) át van állítva csak az előbbire.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz King Unique #120438 üzenetére
A régin biztosan AHCI volt beállítva, azt is én telepítettem anno
A jelenlegi pedig ha jól rémlik, UEFI--re van állítva"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Létezik olyan weboldal,hogy az adott configon,kb milyen fps számot kéne hozni a játékok vagy tesztek alatt ? Tudom,hogy sok mindentől függ,de valahol,mintha olvastam róla.[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Fred23
nagyúr
-
Rokababa
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap véletlenül rákattintottam egy ismerősöm üzenőfaláról egy olyan cikkre, ami a kamuhíroldalon, a hirdetésekkel telelévő Ötpercpihenő blogon volt. Nagyon megjiedtem, mert olvastam régebben, hogy ez egy kamu portál, nem tudom, jelenthet-e valami vírusszerű veszélyt a laptopomra.. Megnéztem a Mozzilla letöltések szekcióját, elvileg semmi sem került telepítésre. Bocsánat a tényleg nevetségesen o...toba kérdésért, de én informatika terén elég bénácska vagyok ahhoz, hogy ezt a helyzetet reálisan értékelni tudjam.
Történhetett esetleg valami foglalkozásra méltó a számítógéppel egy ilyen oldalra való kattintás nyomán? Víruskeresőt (Avast Free), Malwarebytes-t, ADWCleanert, Hitman-t le fogok futtatni, ez elég, ugye?
Elnézést,hogy ilyen bugyuta kérdésekkel bombázom a topikot.
Köszönöm szépen a seígtséget!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Rokababa #120442 üzenetére
Elég esetleg még Emsisoft EK, Dr. WebCure It. BÖngészőben használj tartalom blokkolót. A legjobb lenne Ublock Origin "megerősített módban" a 3rd-party scriptek és a 3rd-party frame-ek globális blokkolásával és az ismert, megbízható oldalak engedélyezésével, mentésével és előbb utóbb már csak az ismeretlen oldalakon fog blokkolni.
Az UBO beállításaiban be kell kapcsolni a haladó módot és utána így beállítani:
Itt egy leírás a haszanálatáról: [link]
+ legyen mentés a kritikus adataidról egy offline külső helyen, a pénzügyeidet pedig igyekezz kétfaktoros azonosítással végezni.
-
ph2012
senior tag
Hadd kérdezzem melyik nagyobb boltban lehet venni Budapesten fekete kábelharisnya? Köszi.
-
ph2012
senior tag
válasz MasterMark #120448 üzenetére
Az mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest