- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Memora
senior tag
válasz mezis #119545 üzenetére
Most csak úgy próbaképpen hozzáadtam a nyelvi beállítások részben a HU101-et (mert eddig valamiért nem szerepelt a listában, hiába vált át rá néha), majd rögtön el is távolíttattam, most már nem szerepel a tálca nyelvi beállítások menüjében sem...Bízok benne, hogy mostantól nem fog újra előjönni
Fancy quote placeholder
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
4G-s és LTE-s USB-s adapterektől / modemekről hol érdemes érdeklődni?
-
Imre077
csendes tag
Helló!
HardverAprón használt, de még garanciális GPU vásárlásakor mire érdemes figyelni? Gondolok itt a kipróbálásra; benchmarkot futtatni vagy hasonlót érdemes? Van bármilyen dolog amire különösen figyelni kell?
Előre is köszi!
-
Cs1csó
félisten
válasz Imre077 #119555 üzenetére
1. ha van rajta valami garancia címke a csavarokon akkor az ne legyen sérült
2. a kondik - ha láthatóak - ne legyenek púposak
3. csinálj vele egy tesztet ha lehet és hallgasd meg ne legyenek kehesek a ventilátorok, ha van valami hőmérséklet mérő program pl. MSI Afterburner akkor ott nézd meg hány százalékos ventilátor terhelés milyen hőmérsékleten tartja a kártyát
4. HOVA szól a garancia??
5. MAGÁN személy vásárolta vagy CÉG (CÉG esetén MACERÁS LEHET a garancia érvényesítése) -
krizsi93
csendes tag
Sziasztok!
A gépem el kapcsolatos probléma miatt érdeklődnék, hátha tudnátok rá valami megoldást találni.
Az a helyzet, hogy a gép random újraindul játék közben. De csak játék közben. Ráadásul az se mindegy mivel játszom épp, mert 6ból csak 2nél csinálja ezt. Egyből arra gondoltam, hogy hőmérséklet bajok vannak vele (teszt futtatás után ki is derült, hogy a Proci túl meleg 85fokos), ezért vettem egy cpu hűtőt amivel most terhelés alatt sem megy 50-55fok fölé. Viszont a hiba megmaradt. Próbáltam újratelepíteni a játékokat, de ez sem segített. Vga drivert is frissítettem. A tápra is gyanakodtam, de a feszültség jó értékeket mutat.
Egyenlőre ennyi jut eszembe, de ha valami infó kéne még írok.
Előre is köszi a válaszokat. Üdv: Soós Krisztián -
sutyesz96
őstag
Valaki rendelt már innen? Megéri az árát? [TokyoTreat]
[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
-
Spet
addikt
válasz sutyesz96 #119571 üzenetére
A termék EU vámhatárán kívülről érkezne. Így az oldalon található premium csomag a jogszabályi intézkedés alapján (ha megfogják), áfa köteles (lenne). Így ~11.400 Ft-ra jönne ki jelen pillanatban.
Ami viszont tényleg csábító a dologban, hogy nincs postaköltség.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
krizsi93
csendes tag
Configom:
I7 6700, msi b150m bazooka, 2x8 GB corsair vengenance ddr4, sapphire rx 580 8gb special edition, 1 tb seagate 7200rpm hdd, 250gb Samsung 850evo ssd, 500gb western digital blue ssd, fsp hexa+ 500w, cooler master masterbox 5 pro rgb ház.
Játékok amiket hiba nélkül jatszok: lol, pubg, cs go, diablo, wow(2x indult újra közben, de 1-2 hét elteltével)
És ezek amik alatt random ujraindulgat a gép: f1 2018, ring of elysium[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz C. s. #119574 üzenetére
.exe kiterjesztés az executable (futattható) rövidítése. Ezek a fájlok képesek telepíteni illetve futtatni a programokat. Jellemző az intall.exe fájlokra, hogy önkicsomagoló módon települnek. Párbeszédablakukra a next next finish jellemző, amit néha egy rádió vagy check box gomb elfogadása után enged tovább.
Az .msi fájlok telepítését a windows rendszerben lévő belső telepítő végzi, ez a linuxokon megszokott apt, yum, stb csomag kezelőhöz hasonlít a leginkább. Jellemzően a párbeszédablaknál csak a telepítés helyét és telepítendő komponenseket kell megadni, majd csendben végzi a dolgát.
-
- Lynx -
csendes tag
Szerintetek jó ez a kombó?
ASUS Z97-A ~25k
Intel Core i5-4670K + Be Quiet cooler 28k + 5k
Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1866MHz CL9 ~15k
MSI GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 256bit ~65kÖsszesen 138k
-
Csupingo
veterán
válasz - Lynx - #119577 üzenetére
Abból a szempontból jó, hogy egész olcsó minden. Mondjuk még 2x8 GB memóriát tennék bele. Viszont bővíthetőség szempontjából már nem olyan jó. Csak az i7 maradt, ami még mindig elég drága, bár úgy még rá lehet húzni 1-2 évet.
Jelenlegi formájában egész jól összepasszolnak az alkatrészek. Mondjuk fhd-n talán hagy kicsit a vga-ban a cpu, de 1440p-s felbontáson már príma lenne.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Sindare
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Lenovo Thinkcentre M93p ssf amit nem régen vásároltam.
Egy (más gépben) tökéletesen működő SSD-vel, i5 4590-el és 8 GB rammal ilyen tempóval indul a Windows10 64 bit, sokadik újra telepítés után is:Szerintetek miért gondolkodik ott annyit? Mi a fene lehet?
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
Nem tudom, jó helyre irok-e, a kérdésem az lenne, hogy a wold-ből pdf-ként mentett dokumentumaimnak, a fejléce mindig ugyan az, hiába más a fájlnév, de a fejléc, mikor megnyitom, mindegyiknek ugyanaz.
Hogy tudom ezt átállítani, és miért menti mindegyiket így?
Valami a wold-ben rosszul van beállítva?Mindkét fájl Pentele Ablak Kft. pedig nem ennek kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
Egy PC-hez ha rá van kötve egy mikrofonos headset és egy 2.1 hangfal is, és a kettő felváltva van használva, akkor hogy kellene a drivereket beállítani hogy minden megfelelően működjön?
Automatikusan feltelepítette a Razer drivert mikor csatlakoztattam a géphez, így viszont 2 audio driver fut jelenleg a gépen, és olyan anomáliak jönnek, mint pl nem lehet megfelelően hallani ha a mikrofonba beszélek, +30-40 decibeles (!) érzékenységet kell neki állítani, hogy megfelelően átmenjen a hang, vagy ha a tálcán a lejátszóeszközök között választok, akkor 3 fajta hangszórót jelenít meg, stb.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
-
B.Ricsike
őstag
válasz Aryes #119586 üzenetére
Igen, nekem is az a kérdésem, hogy hol?
Illetve, hogy miért menti mindet így?
Holott, a régebbi wold-öm mindent a saját fájlnevén mentett és címzett a fejlécben. (két hete új a gépem és az Office-om is)Úgy sikerült megoldanom, hogy mikor lementem wold-ben pdf-ként, akkor ott a szerzőt és a címkét is átírom.
Így lementem, de még így sem lesz jó, hanem utána Notepad++-ban megnyitom, kikeresem a 'TITLE' szövegrészeket, és ott átírom a sajátomra.
Így lesz jó, de ez így elég bonyolult. -
A`rpi
addikt
Sziasztok, egyik kedves kollégám véletlenül önhibájából megadta a telefonszámát a kereső óriásnak (gugléé), milyen elérhetőségélen lehet megtalálni a szupportot adattörlés végett.
Sajnos valótlan számot nem lehet beállítani, és most nonstop csörög a kollegina telefonszáma.
Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv.:A'rpi
-
Cs1csó
félisten
válasz A`rpi #119588 üzenetére
Pech, ha jól látom a Parkerdő száma lett az övé, beszélnie kell a Parkerdő hivatalos képviselőjével és Ő tudja felvenni a kapcsolatot a Google-lel csak az ő kérésének a jogosultságát fogják elismerni.
Hülye példa: az én számom - egy sima magán ember - kapná meg a Coca-Cola Magyarország akkor én hiába írok a Google-nak, hogy "hé ez az én magán számom!" őket ez cseppet sem fogja érdekelni a Coca-Cola Magyarországnak kell megkeresni őket az adatmódosítás miatt.
Persze lehet harmadik út - ami tuti pár hónap bár nem hiszem hogy ez a Parkerdőnek is jó - hogy a szolgáltatódtól kérsz egy hivatalos papírt, hogy ez a szám a tiéd és ezt elküldöd a Google-nak, vagy a telefontársaságot kéred meg vegye fel a kapcsolatot a Google-lal, akár hatósághoz is fordulhatsz személyes adat megsértése címén stb.
LÉNYEG: a legrövidebb ha az érintett cég - itt Parkerdő ha jól látom - kéri a módosítást.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #119590 üzenetére
Én tuti trollkodnék:
"Haló igen Parkerdő sajnos megszűnünk mivel kitermeljük az összes fát, a tender-t Mészáros Lőrinc nevű fiatal tehetséges vállalkozó nyerte. A fákat Kínába szállítják mert ott szükség van sok bútor alapanyagra és a kínaiak nem hajlandóak a saját fáikat kitermelni valamilyen KÖDÖS környezetvédelmi, levegőtisztasági okokra hivatkozva, örülünk, hogy fogadhattuk hívását"vagy
" a parkerdőt megszüntetjük kitermeljük a fákat és élmény, luxus lakóparkot építünk a helyére egy hatalmas golf pályával."
Pár nap és könyörögnének a google-nak hogy változtassa meg a számot.
Az RTL Klub-nak is elhinteném, hogy mi a helyzet és hívják fel a parkerdőt a megerősítés miatt ott pedig én meg is erősíteném: mészáros-kína-kitermelés-lakópark- golfpálya- vagy szemétlerakó atomhulladék temető stb.
Az egész ország ettől lenne hangos.
-
davetoo
csendes tag
Üdv.
Segítsetek illetve adjatok tippet léci, mert kidobom a gépet az ablakon.
A gépemben van 2 SSD illetve 1 HDD. Win 10 64bit-et szeretnék rárakni.
Csináltam usb kulcsot a rufus programmal. A Bios boot menüben az alábbi beállítások vannak:
Boot 1# - USB-Adata Flash ( flash drive amin a win van )
Boot 2# - windows boot manager
Boot 3# - AHCI Samsung SSD
Boot 4# - UEFI-Adata USB flash
Boot 5# - UEFI- Bullt-in
Rengetegszer telepítettem már erről a kulcsról és sosem volt baj, most azonban save&exit után fekete képernyőt kapok vagy bejelentkezik a "régi" windowsba.
Mit rontok el?
Asrock extreme 3 990fx ( Bios update előtte megvolt )
Köszönöm...Dave :)
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Adott egy AcePC T11 minigép. A probléma az, hogy egy idő után videólejátszásnál megakad a kép.
Eszközkezelőben nincs probléma.Hőmérsékletek rendben vannak szerintem:
Vga driver a legujabb.
Van ötletetek mi lehet a gond?
A segítséget köszönöm! -
Csupingo
veterán
válasz Dtomka #119598 üzenetére
Milyen videónál? Fél óra net túrás után se jöttem rá mit tudhat ez a Cherry Trail igp, de tippre azt mondanám, hogy h.265 videókat nem tud gyorsítani (pl. 4k) ezért ilyenkor a cpu dolgozik az meg kevés lehet, ezért akadozik. Nekem se megy egy közepes asztali i5 4570-en a 4k 60 Hz videó csak cpu-val.
Ha jól megy mondjuk 20 percet és utána akad meg, az más gond lehet, nekem is csinált ilyet, de máig se jöttem rá miért lehetett. Talán sata kábel elmozdulás miatt, vagy a videólejátszó programmal voltak gondok.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest