- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cattus
addikt
válasz .:GoliBali:. #120844 üzenetére
Ha a Jira tetszik, akkor próbáld ki a Trello-t. Ez ingyenes és ugyanúgy Atlassian termék.
Do the thing!
-
nagyúr
válasz ZephX #120848 üzenetére
A hangfal bekapcsolása mekkora áramfelvétellel jár? A lámpa nem szokott pislogni, mikor bekapcsolod?
Nálam ugyanez van egy asztali gépre kötött LCD tv esetében, mikor bekapcsol vmi a lakásban (valószínű a hűtőgép), elsötétül a tv úgy 2mp-re. Arra gyanakszom, hogy vagy a hálózaton keresztül megy át vmi zavar, vagy a kompresszor bekapcsolása közben rádiófrekvenciás zavar (a.k.a. szikra) keletkezik és belezavar az érzékeny HDMI jelbe. Én még nem jártam ennek utána, esetleg próbálj meg egy másik HDMI kábelt, jobb árnyékolással, vagy tedd messzebb a hangszórót. Esetleg dugd át másik (távolabbi) konnektorba. -
Chaser
legenda
válasz Aryes #120852 üzenetére
valószjnűleg nem inverteres hűtőd van, és az on/off rendszerű megoldások indításkor nagyon leterhelik a hálózatot, akkor különösen feltűnő ha kevés árammal lehet gazdálkodni, pl 16a, és/vagy a hűtő áramkörén más fogyasztó is van
semmiképp nem jó omen, röviden és tömören_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz Chaser #120853 üzenetére
Köszi! A 16A nem értem, hogy hogy jön ide, a kismegszakítót lecsapná, ha kevés lenne. De ha már feljött ez a dolog: ugyanerre a körre kötött router produkálhat emiatt hibákat? Pl lecsatlakozik a netről néha? Más eszköz, pl. tv nem produkál hibajelenséget, médialejátszóval se, ami szintén HDMI kábellel van rákötve. Talán ki kéne próbálni kicserélni a kábeleket, de olyan ritkán jön elő ez a kimaradás, hogy mindig kimegy a fejemből.
-
Chaser
legenda
válasz Aryes #120854 üzenetére
a terhelhetőség miatt, ha 16a bemenő áramod van, az kb 3,7kw, ha abból leszipkáz a hűtő induláskor 1kw-ot - hasamra ütöttem -, azt már megérezheti a rendszer, főleg ha megy mosógép, hajszárító, bármilyen zabásabb fogyasztó is mellette, kismegszakító akkor csapná le, ha kisebb van a hűtő körén mint amit felvesz maximumnak induláskor, jó magyar szokás szerint ha a bejövő teljes áram 16a, akkor is jellemzően 16-os kismegszakítókat raknak minden körre, biztos ami ziher alapon ( :
akár defektezhet is ettől a router, nem feltétlen kell neki, de amilyen silány eszközök vannak - ha egyébként drágák és még talán jók is, a minőség az általában nem top -
át kell rakni a routert másik körre, és kiderül h ezzel volt-e gondja, az a legegyszerűbb_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
stretchelold
csendes tag
Sziasztok
Hatalmas segitségre lenne szükségem.
Ma azzal a tervvel ültem le, hogy kicserélem a processzor hűtőmet.
Ryzen 1200
B450 steel legend ( alaplap )
Mikor éppen eltávolitottam a stock-os processzor hűtőt akkor egy kis hűtőpaszta mellé fröccsent amit nagyjából fel is tudtam takaritani csak, hogy a ryzenem pinjeire is rákenődött egy kicsi.
Ezt hosszú tisztogatás után a pinekről sikerült eltávolitani azonban a pinek aljánál még láthatóan maradt belőle.
Majd vissza raktam a processzort, rá az új hűtőt és bekapcsolt a gép de nem posztolt.
Kikapcsoltam, szét szereltem újra tisztogattam és a stock hűtővel vissza szereltem, de ezután még csak be se kapcsolt pedig semmi máshoz nem nyúltam.
Azonban mikor kihúztam a processzor hútő pinjét a CPU fan helyéről bekapcsolt...
De poszt továbbra se volt, áramtalanitottam majd vissza dugtam a tápkábelt és megpróbáltam bekapcsolni de megint semmi , nem kapcsolt be.
Elkezdtem kicsavarni a proci hűtőt és ahogy a csavarhúzó vége hozzáért a csavarhoz bekapcsolt a gép de megint nem posztolt?? Kóbor áram? zárlat? A proci halt meg vagy az alaplap ? vagy mind a kettő ?
Előre is köszönöm ha valaki tud segiteni bármit is ! -
mezis
félisten
válasz stretchelold #120857 üzenetére
Üdv.!
- Alkatrészt (kártyát, RAM-ot, processzort,...) csak úgy babrálunk ,cserélünk, hogy a konnektorból is kihúzzuk a csatlakozót !
- A szilikon hűtőpaszta oldószere a szilikon spray.
- A hűtést segítő paszta csak az "árkokba" kellene, egyébként meg a fémeknek kellene érintkezni.
- Ebbe az alaplapba már nem próbálnék másik, drága processzort.
- Ezt a processzort már nem próbálnám másik, drága alaplapba.
- A RAM-ok talán nem jelentenek halálos veszélyt egy másik alaplapra.[ Szerkesztve ]
mezis
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz cattus #120851 üzenetére
@kispx: Todo list már nekem kicsi. Túl sok az apróbb munka amit rendszerezve kellene tartani. JIRA overkill, tudom, de a többi ilyen ingyenesből valahogy valami mindig hiányzott.
@cattus: Trello-val már szemezgettem én is, de eddig olyat akartam használni, amit én magam tudok hostolni. Nem tudtam hogy az Atlassian csinálja a Trello-t is. Kipróbálom.
#!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)
-
pelgrim_v1
tag
Közbe rajottem rossz topic
Hali. Mivel az invitelesek faszok hülyének néznek és nem hisznek nekem ide jövök.
Van egy zte zxhn h168n router van rajtaegy bemeneti és négy kimeneti port (lan 1-2-3-4). Jelenleg így néz ki:lan 1 tv lan 2 tv lan 3 net lan 4netre beallitva. (invitel váltig állítja hogy a lan 1a net ott nem lehet tv hiába szól itt mellettem)
A probléma. Lan 3-4 en a gép nem talál netet a diagnosztika arra hivatkozik hogy az Ethernet nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval. Az érdekesség az hogy ugyan ezen a lan porton ugyan ezzel a kábellel laptoppal van net (tcp/IP protokoll. Tulajdonsagok. Következő IP cím használatához be kellet írni 192.168.1.1 a laptopnal hogy legyen net. Ugyan ezt beállított gépre a gépen mégis a fentebb írt hiba van) mi lehet a gond, hogy oldhatom meg (ugyanez a gép egy nappal ezelőtt még albiba voltunk thome szolgaltatassal tökéletesen ment.)Ráadás kérdés az invitelesek miért néznek hülyének miért nem hisznek nekem és miért nem hiszik el hogy távolról valamiért a router beállításaik nem jutnak el hozzám?
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz pelgrim_v1 #120860 üzenetére
Az ügyfélszolgálat alapesetben teljes joggal ,teljesen hülyének nézi az usert.
Az esetek 90% arról szól ,hogy amig beszélsz addig megnézik ,hogy a routred él e.pontosan nem értem ,hogyan konfiguráltad be a router-t ,lehet ha reset-eled és ujra beállitod jó lessz
rövid ip cim szösszenet:
gondolom a routerednek van egy ip cime ahol belépsz a menübe
ezt pl nevezzük 192.168.1.1 -de lehet más is te tudod .ez lessz az "alapértelmezett áttáró"
egy hálózaton 255 eszköz lehet alapból... lehet bonyolítani de ne menjünk bele a router elkezdi kosztani az ip cimeket a saját +1 az első alapból igy mondjuk a tiéd 192.168.1.2.... ez lessz a "ip cim"-ed
van olyan hogy dns server... ez azt csinálja ,hogy amikor beirsz valamit a böngészőbe akkor oda fut be az adat aztán az irányít el a webhelyre... ez a szolgáltatónál van... itt viszont álltalában a router ip cimét látod.. mert a géped közvetlenül azzal kommunikálamikor bekapcsolod a gépet a win keres hálózatot ..a router válaszol ,hogy "koma itt egy ip és ha kérdésed van akkor ide"... ha nem válaszol akkor a win kioszt magának egy ip-t és kész
te meg nézel ,hogy ej de lassú a boot... nincs net a diagnosztika meg hülyeséget ír.Megoldás.
Szerintem router reset ,aztán mindent újra beállitani
Megnézed hogyha a router más portjába dugod ,van e net.. ha igen router probléma.
Ha lehet megnézed a kábelt ha az eddig működő cucc helyére dugod... pl a tv hogy jó e.
Ha jó a kábel is meg a router is akkor megirod ,hogy win 10 et használsz e vagy egyebek ,hogy tovább lehessen menniEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ZephX
senior tag
válasz Csupingo #120850 üzenetére
Bocsi nem írtam egyértelműen. A hangfal az alaplapi csatlakozóba van bedugva, nem a monitorba. És ha ráadom a hangfalra az áramot akkor a monitor egy másodpercre kikapcsol majd vissza. Ez előtt nem HDMI-vel volt rákötve, a HDMI-t most vettem hozzá. Csak nem értem miért kapcsol ki a monitor egy másodpercre.
-
Csupingo
veterán
válasz ZephX #120862 üzenetére
Így még érdekesebb a dolog. Talán valami földelési gond van a hálózaton. Ha kikapcsolod a hangfalat, nem vált át egyből hdmi hangra és a monitorra küldi a hangot, amiért az villan egyet? Az alaplapi hátsó kivezetésre van kötve. Be van kapcsolva a csatlakoztatott eszköz felismerése, vagy mi a pontos neve? Fixen nem lehet beállítani, hogy csak a jack kimeneten legyen hang? A monitor driver telepítésnél a hdmi hang is telepítve van, vagy esetleg azt kéne kihagyni. Másik monitor drivereket is próbáltál már? Esetleg előlapi hang kimenettel is megnézni, vagy másik hang drivert telepíteni és ha lehet, egy másik jack kimenetet beállítani kimenetnek. Bocsi, telefonról írok, nem tudok jobban utánanézni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ZephX
senior tag
válasz Csupingo #120864 üzenetére
Nem úgy villan mintha elmenne az áram, hanem mintha alvó módba lépne. Vagyis nem villognak közben a lámpák a szobában De ezt csak a hdmi-s csatlakozáskor csinálja. De megnézem ezeket az opciókat amiket írtál hátha betudom állítani, hogy ne akarja felismerni a monitort hangként.
-
mezis
félisten
válasz stretchelold #120866 üzenetére
Meditációval aligha fog kiderülni.
Azt neked kell eldönteni, hogy mennyit szánsz a hiba behatárolására (egy tesztelt, újabb processzor fog elfüstölni vagy egy alaplap, esetleg tápegység).A tápegységnek (védelmének) túl kellene élni az ilyen rövid idejű túláramot.
? Processzort "megfürdetted" már ?
? Alaplapot, proc. foglalatot kimostad már ?mezis
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezem. TeamViewernél mit jelent, hogy mobileszközök támogatása? Külön opcióként van feltüntetve vásárlás esetén, plussz pénzért. Én úgy gondolom ha veszek egy előfizetést akkor azt használhatom asztali gépen és mobilról is. Vagy nem jól gondolom? -
rushty
őstag
MS Word helyett mi a gyors?
LibreOffice tetű lassú volt.
Google online is lassú.[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
KaakukK16
aktív tag
Üdv Urak,
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Jelenleg egy BenQ Zowie XL2411-es monitorom van(még régebbről) amin DVI,VGA illetve HDMi csatlakozók vannak. Az új kártyámon pedig HDMi illetve DP csatlakozók. Milyen DP to DVI kábelt ajánlotok ,amivel 144Hz-en tudom használni a monitort ?Köszönöm szépen.
-
King Unique
titán
válasz rushty #120871 üzenetére
Hát nem tudom mi a gondod az újabb MSO verziókkal, meg az LO-val, de normális hardveren nem mondanám egyiket sem olyan lassúnak. Meg szép és jó a régebbi Office, de speciel már a 2007-es sem támogatott és így kevésbé van értelme a használatának. Aztán valóban vannak alternatív Office szoftverek is, viszont ha fontos a teljes körű kompatibilitás az MSO formátumaival, akkor már nem feltétlen opciók ezek helyette. Még talán pl. a SoftMaker és a WPS jobb ilyen szempontból, de azoknak is inkább a fizetős változatai. Aztán ha online változat kell, akkor ott van pl. az MS Office Online is. Az utóbbi sebessége pedig nyilván az internetkapcsolattól is függ, ami ha lassú, akadozik, akkor nem meglepő, ha az online változat működése sem lesz annyira pörgős.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz rushty #120871 üzenetére
Én a 2007-es kiadást használom minden gépen. Teljes verziós egy haverom adta még 2008-ban és azóta is mindig azt teszem fel és elég gyors is szerintem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
nagyúr
válasz Marci112233 #120878 üzenetére
+1 a 2007-es verziónak! Még nem volt olyan dokumentum, amit ne nyitott volna meg. Funkcionálisan szerintem nemigen változott azóta.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy régi gyenge gépre telepítettem egy ThinPC-t, ami Win7 alapú op. rendszer.
A problémám, hogy nincs kereső ablak, így nem tudom a töredezettség menetesítőt előcsalogatni.A vezérlőpultból kiindulva hol találom meg? Így hátha eljutok hozzá. Töredezettségmentesíteni szeretnék, utána meg kikapcsolni az automata funkciót.
A felügyeleti eszközök között nem látom.
Köszi a választ előre is![ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Üdv.!
? GodMode ?"A GodMode a következőképpen aktiválható: létrehozunk az asztalon egy új mappát, majd nyomban át is nevezzük a következőre:
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Amint ez megvan, a mappa ikonja máris megváltozik (egy vezérlőpult-féle ikonra), rákattintva pedig máris hozzáférhetünk az "isteni" központi vezérlőpulthoz és annak a megannyi lehetőségéhez. "
[ Szerkesztve ]
mezis
-
ricsi99
addikt
Sajátgép megnyit ... jobb klikk a meghajtóra amit töredezetségmentesiteni akarsz ... felnyiló ablakban alul tulajdonságok.
Kinyit egy ablakot és ott az eszközök fül alatt megtalálod.
Win95 óta igy van.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
carl18
addikt
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Hosssszu
őstag
válasz carl18 #120883 üzenetére
"Persze más rajtam kivül nem találna a vonalkodos rendszerre, mert itt falun nem sokat értenek hozzá."
Ezt nevezik alkupozíciónak. Én a helyedben elkérném a Samsungos fizetésem (minimum) és még mellétenném azt hogy az ingyen kaját így is bukod, tehát még jó fej is vagy hogy "mínuszba mész" mindent összeadva.Ezen kívül, ha nem ért hozzá senki, akkor messzebbről kellene találnia munkaerőt, az meg még kevésbé esélyes hogy ennyiért utazna is. Szóval szerintem ha határozott vagy, akkor simán ki tudod úgy kerekíteni a dolgot hogy ne csökkenjen a béred és helyben dolgozz.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz Hosssszu #120884 üzenetére
Üdv! Ja bocs idővel elnéztem nem jó helyre raktam fel a kérdést.
Igen köszönöm a részletes választ? Hát pont ez a baj, hogy ö nem fizetne nekem ennyit. Ö úgy gondolja hogy minimálbérért felvesz és akkor majd annyiért körbe ugrálom. Én meg hát valahogy gyengének érzem ezt a bérazést, a Samsungba ha nincs hiányzás még egy 42 colos okos tévét is kapunk karácsonyra.
Szóval ezért is gondolom át a dolgot, mert ha miatta leszámolok akkor bukom a tévét, szóval nem egyszerü ez.Igen pont ezt nem fogja fel hogy itt helybe nem talál erre alkalmas embert, aki meg elvállalja ezt minimálbérért nem fogja csinálni. Netto 150-160 kéne havonta hogy talán megérje ide elmenni.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
addikt
Sziasztok!
Abból lehet gond, ha a monitor tápkábelét véletlenül összecserélem a számítógépház tápkábelével?
Nem tudom, melyik-melyik. -
Marci112233
addikt
válasz Citroware #120888 üzenetére
Semmi baja nem lesz. Elvileg ha ugyan az a csatlakozás akkor semmi probléma nem lehet, ha meg más a vége a csatlakozónak úgy sem tudod rosszul bekötni.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
SeatZola
őstag
Sziasztok!
Ha nem jó helyen kérdezek, akkor bocs előre is!
Vettem egy HP ProDesk 600 G3 SFF asztali PC-t. [link]
Előtte egy HP ProDesk 600 G2 SFF volt. Abban egy sima 2,5"-os SSD-re volt telepítve az oprendszer.
Az új gépbe M.2 SSD foglalat van az alaplapon. Ehhez vettem is egy WD Green M.2 Sata ssd-t. Beleraktam, de nem is látja telepítéskor a rendszer. Utólag néztem, hogy a gyári leírás szerint NVMe ssd kell neki. Eszerint a sima sata-s M.2 ssd -t nem lehet sehogy elindítani benne?
Zoli
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Szerintetek ez jó paszta? Ismeri valaki?
CPU-ra menne. Van itthon 1 csomag,azért kérdezem.
[link][ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
whited
addikt
Sziasztok
Cpu hűtő felhelyezésnél mi a helyes eljárás?
Ha úgy pattintom be, hogy utána kattan és feszül is egyből ? (Ebben az esetben nem kellett a végén tekerni a fejen)
Ui: bocsi, nagyon reggel van 😅😔[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
pjen
félisten
Reggelt.Lehet nem ide tartozik,akkor bocs.Vettem tegnap MM ben,egy Acer Aspire 3 A315-51-399V lapost,amiben 256 Gb SSD van.Semmit nem találok róla sehol.Mintha nem is létezne.Egyébként elsőre jó kis gép.Esetleg,ha valaki tud leírást esetleg tesztet,megköszönöm.
-
Csupingo
veterán
válasz whited #120897 üzenetére
Milyen hűtő? Ha a gyári intelre gondolsz, ami pl. a 775-ös és 1150-es lapoknál szokott lenni, ott az a lényeg, hogy a belső stift összerakásnál felső pozícióban legyen, ekkor kell a hűtő lábait a furatokba tolni, majd egy csavarhúzóval lenyomni a stift-et és elfordítani.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest