- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HdRew
őstag
válasz King Unique #119800 üzenetére
Hú, ez elég kielégítő válasz volt.
Nos, idáig egy hyperx fury 120 gb sata ssd volt OS-nek, mellé pedig egy wd blue 1tb, most jött pluszba a samsung 970 pro 512 gb m2 PCIe, és szeretném a rendszert átmásolni a samsung ssd-re. Erre van a samsungnak szoftvere, megcsinálom, és mikor restartolom a gépet, bios-ban ki tudom választani, hogy honnan bootoljon a rendszer, első helyre teszem a samsung ssd-t, és már kész is vagyok, nem?
-
zsoloka40
tag
Sziasztok!
Valaki segítsen. Adott a számítógépem. Nem is lényeges mi van benne. Win7 64bit -es rendszer van rajta. Megy,minden flottul.A driverek feltelepítve,tehát,minden oké,megy a net,nézek filmeket rajta,viszont,ha egy bizonyos játékkal elkezdek játszani,pár perc,és beüt a kékhalál.Valami memeori,vagy mi a fenét ír ki,de csak egy pillanatra. Aztán újraindul. Mi lehet a gond.? Eddig nem csinálta,csak mióta újra telepítettem.
Köszi.
Senki nem lehet tökéletes,belőlem is hiányzik a hiba.:)
-
King Unique
titán
válasz HdRew #119801 üzenetére
Először annak kellene utánanézni, hogy támogatja-e egyáltalán a hardver (alaplap) PCIe NVMe SSD-ről a bootolást és ha igen, akkor milyen bootolási mód (legacy (CSM) / UEFI) szerint. Ha támogatja és pl. UEFI only telepítésnél, akkor működhet a felvázolt megvalósítás (klónozás), feltéve hogy a jelenlegi SSD-n is UEFI-s Windows-telepítés van (check). Ha nem, akkor viszont nem, max. akkor, ha legacy (CSM) módban is támogatott a bootolás az adott NMVe SSD-ről. Vagy akkor, ha a klónozás előtt a telepítés át van konvertálva UEFI-sre, ami pl. Windows 10-nél a natív MBR2GPT parancssori eszközzel könnyen megoldható. Ha sikerül összehozni, akkor az UEFI BIOS-ban a boot sorrend állítgatásával, vagy az F11/F12 stb. gyors bootválasztó menüben kiválasztva egyik-másik SSD-t, illetve UEFI-s telepítésnél a Windows Boot Manager opciót, lehet indítani egyik-másik SSD-ről a Windowst.
-
HdRew
őstag
válasz King Unique #119803 üzenetére
Megnéztem, bios-mód UEFI a jelenlegi ssd-n.
Klónoztam a régi ssd-t az új ssd-re, újraindítottam a gépet, és a lemezkezelésnél most azt írja az új ssd-re, hogy offline egy aláírás ütközés miatt egy másik online lemezzel.
Az alaplapom egy msi b250m mortar, nem tudom, honnan tudom kikeresni, támogatja-e az nvme ssd-ről a bootolást. (hivatalos infóból.) Fórumokat amiket találok ott vannak róla említések, mintha lehetne, de nem hivatalos infó, szóval nem tudom.
-
King Unique
titán
válasz HdRew #119804 üzenetére
Ha már megtörtént a klónozás az NVMe SSD-re, akkor a legegyszerűbben értelemszerűen úgy, hogy kipróbálod bootol-e róla UEFI módban a Windows, vagy sem. A lemezkezelőben meg lehet azért van ütközés, mert az eredeti és a klónozott SSD is csatlakoztatva van, bár ettől normál esetben még nem kellene.
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
válasz King Unique #119805 üzenetére
Már látom az nvme ssd-t is, a lemezkezelésben csak egy jobb egérgomb majd a csatlakoztatva feliratra kellett kattintanom, nem volt gond.
Viszont a bootolási sorrend kiírásakor nem látom az nvme ssd-t, pedig amúgy mint hardvert látja bios-ban. Ez egyre bonyolultabb.
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz zsoloka40 #119802 üzenetére
Nem tudom, mi az a játék, ha van repair benne, nosza, vagy reinstall.
Mondjuk kezdésnek elég lenne, hogy miért is kékhalálozik pontosan.
Ezzel a progival meg is tudod nézni: BlueScreenView (van portable is .zip-ben)
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz sutyesz96 #119809 üzenetére
Diagra legfőképp Igazából az a baj, hogy ahány internetszolgáltató, annyiféle útvonalon csatlakozik 1-1 szerverre a géped, szóval nagy eltérések lehetnek egyes internetszolgáltatóknál. Lehet, hogy nálad ez az 50 körüli érték a max., lehet a UPC-snek 30, a Digi-snek 40, stbstb.
Csak azért írtam ezt, hogy eseleg össze tudod hasonlítani az értékeket mondjuk a szomszéddal, aki nem a te ISP-det használja, de mégis fizikailag kb. egy helyen vagytok.
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
toza
senior tag
csokolom!
30" cinema display -apple....
mukodo psuval bekapcsolasnal balrol jobbra lassan "befolyik" a kep mosott-sotet szinekkel.
jobb oldalon fuggoleges csikok kb 2 cm szelesen.. aztan kikapcsol 10-15 mp utan.
neha bekapcsol frankon - ,de ugyanugy elmosott-sotetek a szinek,es kikapcsol 10-15 sec utan.
bekapcsolasnal pattan egyet PSU de nincs fust vagy budi...
mi lehet benne rossz tunetek alpjan??
iverter,main board ?vagy a harmadik cucc ami belsejeben van??!
otleteket koszonom.
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Acrobatban(XI verzió) miként tudok úgy másolni, hogy a másolandó is ugyanabban a pozícióban maradjon másolás után? Most ha másolom akkor jobbra és lefelé kb. 3-4 mm eltéréssel illeszti be.
Köszi -
sutyesz96
őstag
Media Markt-ban személyes vásárlás esetén is lehet élni az elállási joggal, ha visszaviszem a terméket?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
MaxxDamage
félisten
válasz sutyesz96 #119813 üzenetére
Online rendelted és személyesen vetted át?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gudpikcs
tag
hello all
a kérdésem az lenne akarok venni bluray tokokat hogy beboritozzam stb de nemtudom mi a gyári méret? van 11,14 ,15 és 22 mm es.
melyik a normál változat ,és melyik a slim?
köszi elöre is -
sutyesz96
őstag
válasz MaxxDamage #119814 üzenetére
Személyesen.
Picit későn írtatok vissza az "azonnali" kérdések órájában, úgyhogy még tegnap visszavittem, és bármi kivetés nélkül visszavették. Az áráról kaptam számlát, és zárásig levásárolhattam.
-
MaxxDamage
félisten
válasz sutyesz96 #119818 üzenetére
No comment.
Minden jó, ha a vége jó.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Winne
nagyúr
Új monitor, win 10, nem fogad el semmilyen drivert, sem a gyári driver frissítő sem módosít rajta, általános PNP képernyő.
Erre mi a megoldás?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
lapartman
tag
Csak nekem nincs netem (Digi)? 17. kerület. Ha lefuttatok egy troubleshooter-t, azt írja, hogy a DNS szerver nem elérhető. Próbáltam adni neki statikusan DNS címet, meg IP-t, meg átjárót, de semmi. Pedig régebben is írta már ezt, és akkor csak a DNS-t írtam át a Google publikus DNS-ére, és működött, de most semmi. A routeren az Internet LED nem világít.
Próbáltam telóról rácsatlakozni a szomszéd wifijére, és neki is ugyan azt a hibát írja az internetkapcsolatára, amikor telefonról rámegyek, hogy Connected(no internet access). Neki is szerintem Digi-je van, ebből gondolom.
-
Winne
nagyúr
válasz MasterMark #119821 üzenetére
Csak gondoltam jobb ha felteszi, mint régen, nem volt különösebb oka.
Lenovo Y27G Razer Edition.
[ Szerkesztve ]
-
lagunitas
újonc
Sziasztok!
PC-be szeretnék hangkártyát, elvárás:
1. Képes 2 vagy akár 3 független sztereo csatorna meghajtására. Tehát Win oprendszer alól 3 különálló hangszórópárnak látja. Pl. mindegyiken másik zene szólhat egyidőben.
2. 24bit/192KHz vagy jobb
3. SNR>100dB
Asus Xonar AE és SB Fx/Rx-et nézegettem, de nem tudom képesek -e ezekre a konfigurációkra.
Kérlek segítsetek merre érdeklődjem!
4. Line out kimenetek kellenek 3.5 jack csatin
-
inf3rno
nagyúr
Milyen fúrót érdemes venni otthonra barkács célra? Olyan 25k a max, amit rászánok, nem tudom ebből mi jön ki. Gyakorlatilag mindent fúrnék, leggyakrabban fát és fémet, ritkábban téglafalat, betont.
szerk
Ohh, lehet, hogy fáradt gőzösbe kellett volna írni, bocsi![ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Melyik Nietzsche könyvvel érdemes kezdeni leges legelőször?
-
MasterMark
titán
válasz sutyesz96 #119828 üzenetére
Ez az: Egyéb hardverek » Azonnali kérdések órája (kiemelt téma)
Itt kérdezd meg: Egyéb » Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Winne
nagyúr
Hogy lehet beállítani Win10-en, hogy a tálca fekete legyen? Sötétszürkénél nem enged sötétebbet.
-
angelus8925
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem SOS segíteni
Google Drive-ban kellene olyat csinálni, hogy van egy mappa valahol, amibe pakoljuk fel a rajzokat. Ezt a mappát szeretnénk itt hagyni, de közben egy másik helyen is ott kellene lennie, úgy hogy mindkettőben ugyan azt látni, amikor újat töltünk fel vagy törlünk..
Ugyan azon a tárhelyen lenne, igazából tudom, hogy sok értelme nincs, de ez volt a kérés..
Anno volt már ilyenem, de elfelejtettem hogyan oldottam meg és most gyorsan kellene
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket
Ide is írtam hátha másnak is kellhet.
-
himpike
aktív tag
Sziasztok!
Scannert keresek ami A2 méretet is képes kezelni de nem igazán járok szerencsével, illetve nagyon drágákat találok és azt is külföldön. Alapvetően építési tervrajzok beolvasására lenne használva, a sebesség mindegy és duplex se kell, ha nem drága nagyon szívesen fordítgatják majd.
Volna valakinek ötlete a megoldásra? -
angelus8925
tag
válasz angelus8925 #119833 üzenetére
Shift + Z -vel felvettem a mappába, így működik
-
alex devil
senior tag
Sziasztok! Mi annak a 3 betűs Windowsba épített programnak a neve ami szöveges fájlba menti a képernyőn történt dolgokat? (Pl: kattintás a jobb egérrel, xy bill lenyomása)
S23
-
Lenry
félisten
válasz alex devil #119836 üzenetére
Elképesztően valószínűtlennek tartom hogy a Windowsban lenne beépített keylogger
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Adott egy 64Gb-os SanDisk microSD kártya, kb 55Gb adattal.
A kártyán lévő adatok megnyithatóak, lemásolhatóak eddig semmi gond, de! Se törölni az adatokat, se formázni a kártyát, sem törölni a partíciót nem tudom.
Ha letörlöm az adatokat pl TC-vel, akkor eltűnnek, jelzi, hogy szabad az egész terület, de ha lecsatlakoztatom a kártyát, majd vissza, újra a régi adatok figyelnek rajta. Megcsináltam azt is, hogy letöröltem mindent, felmásoltam 5x Gb adatot. Minden szépen végigment, de az új adatokat nem tudom megniytni, és ha ki-be csatlakoztatom PC-re, akkor megint a régiek vannak ott.
Formázásnál exFAT-ra nem tudja, NTFS-re állítva végigfut a gyors formázás, de akkor is csak látszólag töröl, ha megnyitom a kártyát még mindig ott van minden.
Lemezkezelővel próbáltam a partíciót törölni, kiírja, hogy kész, de nem, nem törli.
CMD-ben unmountolva toltam rá egy format-ot, de így sem jött össze neki.
EAUS Partition manager free változatával is próbáltam újrapartícionálni, de ez sem tud vele mit kezdeni.
Mindeközben a rajta lévő adatokat gond nélkül tudom használni és másolni.. Döglött a kártya, vagy mi ez?Everybody lies.
-
Ispy
veterán
válasz Barthezz2 #119838 üzenetére
Én is jártam így samu micro sd-vel, nem jöttem rá a megoldásra, elengedtem.
De nem hiszem, hogy az írással függne össze, mert a libreelec futott rajta 1 évig, semmi egyéb.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
3.Aragorn
addikt
Apró bosszantó dolgok kezdenek kialakulni a gépemmel.
Az egyik, hogy a Mozzillában nem tudom eltüntetni ezt a felugró üzenetet: [kép]A másik, hogy újabban minden induláskor balra rendeződnek az asztali ikonok, teljesen összekeveredve.
Rendszer win7 ultimate.
-
Meghivott
addikt
Már nem tudom hová írjak ezzel a kérdéssel:
Fifa 19 online mód, tegnap még minden patent volt, de ma már nem tudok meccset hostolni, csak idegenben tudok játszani. Ha én lennék otthon, nem dob be ellenfelet. Semmin nem állítottam sehol.
Amiket megtettem:
- clean boot
- clear origin cache
- reinstall/repair game
- futtatás rendszergazdaként
- rooter újraindításVan ötletetek? Köszi!
(ügyfélszolgálaton szerencsétlen barmok ülnek, semmit nem tudtak segíteni)[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Használ itt valaki G-Syncet?
Engem nagyon zavar, hogy néha asztalon is be-bevillan egyet-egyet, mint ahogy játékban, ha kevés lesz az fps valami miatt.
Be lehet állítani, hogy a G-Syncet csak adott program alatt kapcsolja be?
-
MaxxDamage
félisten
válasz Winne #119847 üzenetére
Igen.
Nálam állandó, bár TV-re van kötve a lapos, így azon nincs G-SYNC csak 120Hz amit a lapos is tud, de nV/Vezérlőpult felületen szerintem megfelelően beállítható.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
EgySrac
tag
Hi all!
Az alábbi konfiggal rendelkezem:
Processzor: Ryzen 5 2600X
VGA: Asus RTX 2060 Turbo 6GB
RAM: G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZB
Alaplap: AsRock AB350 Fatal1ty Gaming K4
Táp: Chieftec Smart 600WJátékok alatt minimális dropot észlelek, mint eddig is a régi alaplapommal. Arra gyanakszom, hogy nem igazán tudja kezelni a ramokat, most is 3200MHz helyett csak max. 2933-on tudom hivatalosan futtatni. Az összes többi alkatrész vadonat új. Szerintetek is az alaplap a ludas? Minden játékban észlelem a problémát, főleg amikor körbe-körbe forgok a kamerával, de játék közben is észlelhető a jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest