Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rayoliviero

    veterán

    Sziasztok!

    Az alábbi probléma van a gépemmel:

    Alaplap: Msi Z77A-G45
    Proci. i5 2500K
    Videókártya: Sapphire HD6850
    Táp: Corsair HX450

    A gép bekapcsolásakor előfordul, hogy a videókártya nem ad képet. A probléma ugyanúgy fennállt egy Asrock Extreme3 Gen3 alaplapnál, ezért cseréltettem az MSI-re.
    Az integráltra kötve mindig van kép. A szervízben azt mondták, hogy a procim PCIe vezérlője a hibás. De akkor szerintnem soha nem adna képet.

    A hiba teljesen kiszámíthatatlan. Van, hogy akár több hétig nem jön elő. Tegnap pl. este előjött. Utána DVI kábel helyett HDMI-vel kötöttem össze a monitorral, akkor működött. Azt hittem, hogy a videókártya DVI csatlakozója a hibás vagy esetleg a DVI kábel. Utána kipróbáltam dSub kábellel, azzal sem működött. Utána megint HDMI-vel próbáltam és már azzal sem működött.
    Utána kiszedtem a videókártyát a PCIe felső foglalatból és betettem a középsőbe és ott gond nélkül működött. Visszatettem a felsőbe és már ot is működik, jelenleg is ott van.
    Amikor megvettem az alaplapot ugyanezt csinálta, hogy ha váltogattam a PCIe foglalatot, akkor működött. Azt megfigyeltem, hogy a középsőben több ideig működik, mint a felsőben. Az Asrock alaplapnál szintén ezt csinálta, de ott általában nem működött csak pár óra hosszáig, bármelyik foglalatba is tettem. Itt az MSI alaplapnál volt, hogy több hétig hibamentes volt.
    A gépemben minden új, kivéve a procit és a tápot. De a proci hibátlanul üzemelt az előző tulajdonos gépében, a tápot pedig még újonnan vettem pár év és soha nem volt vele baj.
    Olyan mintha az alaplap belezavarodna, hogy hova van kötve a kijelző, a videókártyára vagy az alaplapra.
    (Ahol vettem az Asrock alaplapot és a Sapphire kártyát, ott leteszteltettem mindkettőt és azt mondták hogy náluk hibátlan, ennek ellenére kicseréltettem az alaplapot az MSI Z77-re, ekkor mondták, hogy a procim PCIe vezérlője a hibás)

    Én már nem tudom mi lehet a hibás. Az a legnagyobb baj, hogy így kipróbálni sem tudom másnál, mert van, hogy nálam is több hétig hibátlanul működik. Ez a legidegesítőbb az egészben. Mert amúgy minden garis, mindegyik máshova, hogy cseréltetni tudjak valamit, ahhoz tudnom kellene, hogy mi hibás.

    Tudnátok segíteni, hogy mivel lehet a probléma?

    Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák