- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz Black Dragon #2647 üzenetére
Gondoltam, hogy erre gondolsz, de biosban nem találtam erre megoldást (ez nem azt jelenti, hogy nincs, de én nem vettem észre). Sajnos tényleg hanyagolják mostanában ezt a megoldást. Mondjuk viszonylag olcsóért lehet kapni usb-s töltőket, amik 2-3-4 eszközt is tudnak tölteni konnektorból, lehet ilyennel kéne próbálkoznod.
-
Apollo_21
addikt
válasz spista222 #2650 üzenetére
Értem tehát ez a lapka sorozat esetlegesen támogatja a 140TDP-s cpukat és emiatt lehet? vagy a tuning miatt...
Minden esetre így használom lassan 2éve:_D és még nem nyavajgott a Phenom II X4 965öm De rádugom csak gondoltam ha alapba vakdugózva van..a 4+csatirész akkor nem életbevágóAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
spista222
addikt
válasz Apollo_21 #2652 üzenetére
Alapból el kellene vinnie a 140W os procikat is 4 es csatival de jobb az ha több vezetéken kapja az áramot a lap mert akkor kevesebb a veszteség és ha véletlenül valamelyik nem érintkezne rendesen akkor sem fog elszenesedni stb. Az hogy épp milyen TDP értéket írnak a procira az a legrosszabb esetben vesz fel csak annyit, de ha tuningolsz akkor az az érték felett lehet jóval a felvett teljesítmény.
Azért nem sípol mert a lap észre sem veszi ha nincs bekötve a plusz 4 csati mert lényegében a lapon össze van kötve a 4 db 12V érintkezője és a 4 darab föld.[ Szerkesztve ]
-
kasza blanka
aktív tag
válasz kasza blanka #2418 üzenetére
na volt ez a probléma, amire válaszként írok.
tegnap megint fagyott a gép, nézem, erre látom én hülye a sötétben emlékezetből dugtam vissza a reset switchet és elkúrtam - a speaker csatlakozóra tettem a sötétben (nem használok resetet, ki is van iktatva általában, csak a sok szenvedés miatt gondoltam visszateszem, a sok újraindítás miatt tesztelés közben)
a reset gomb kissé megolvadt, a vezetéke megégett.
most az a probléma, hogy 2 memória slot nem működik.ha mondjuk A1 A2 B1 B2 a 4 memóriaslot sorban egymás mellett, akkor A1 és B1 nem mennek. próbáltam más memóriával is, mindenhogy.
így 2 csatornás módban már nem tudom használni.kérdés - alaplap vagy processzor egyik memóriavezérlő csatornája szállhatott el?
a lap működik, de csak úgy, ha az A2 és a B2 slotokban van memória.[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz kasza blanka #2654 üzenetére
Inkább a lapra tippelnék...
Ez azóta van mióta össze égett a reset vezeték?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
kasza blanka
aktív tag
válasz DonThomasino #2655 üzenetére
érdekes. kb 20x próbáltam és nem ment abban a 2 slotban a memória, pedig 4 modult is próbáltam.
gép szétszed, kitakarít,másik phenom2 be. működik a memória.régi proci vissza, és működik.
ki érti ezt...
porcica képes ilyet okozni? -
DonThomasino
veterán
válasz kasza blanka #2657 üzenetére
Igen a kosz csinálhat ilyet,
valszeg a takarítás oldotta meg a problémát.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
rznk1986
tag
Sziasztok,
Egy régebbi P35-ös gigabyte alaplapom van. Szétszedtem teljesen takarítás céljából, proci is ki lett véve, és mikor tettem vissza, észrevettem, hogy a processzor foglalatnál a pár tüske teljesen el van hajolva. A gép ugyan úgy működik azóta, semmi baja... Okozhat ez a jövőben valamilyen problémát?! Bocs, ha hülyeséget kérdezek, nem értek hozzá...
-
-
rznk1986
tag
Még egy kérdés: Ha veszek egy jobb processzort, pl.: i5, i7, vagy valamilyen AMD procit, akkor ahhoz milyen lapot érdemes venni? mi a különbség a drágább és olcsóbb lapok között? gondolom ez egy összetett kérdés, de valami egyszerű magyarázat kéne, hogy a hozzám hasonló megértse... pl am3 foglalatos alaplapbol van 20 ezerért, ami nekem "tetszik" de lehet kapni 40-50ért is... köszi előre is
-
DJ WOKKY
addikt
válasz rznk1986 #2662 üzenetére
azért a lapokon lévő különböző chipsetek is nagyban befolyásolják az árakat.
Továbbá pedig a felszereltségük, és a tuningolhatóságuk is nagy mértékben befolyással vannak az ár kialakítására. -
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Bocsi az offért de sürgős. A topik amelyik ezzel a témával foglalkozik az nem reagál. Mennyit ér egy phenom 9950 BE proci és külön egy asus m3n-ht deluxe. Privátba válaszoljon aki tud. előre is köszönöm és sry.
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
agressiv
addikt
válasz rznk1986 #2667 üzenetére
Nincs tiltva a tuning, csak a szorzót nem lehet szabadon változtatni. Ma már nagyon el vagyunk kényelmesedve, a régi időkben eleve nem lehetett még csak csökkenteni sem a szorzót mégis mindenki megoldotta a tuningot, nekem a mostani procim sem szorzózár mentes, mégis tuningolva van.
A drágább alaplap pedig több mindent tud (usb3 stb.) több a tuninglehetőség, jobb a hűtése, megbízhatóbb és így tovább. De a processzor egy X órajelen ugyanazt fogja tudni benne mint az olcsó lapokban.
Hát még a borz.....
-
rznk1986
tag
válasz agressiv #2669 üzenetére
Értem, köszi. A tuninghoz egyáltalán nem értek, csak olyan szinten, hogy tudom hol kell bios-ban állítgatni az fsb frekvenciát és meddig szabad kb, hogy stabilan menjen a gépem. De erre azért van szükségem mert core 2 duo e6750-m van és proci limitbe futnék a videokártyám miatt, ugyanis az már újabb... Ha gépcsere mellett döntenék és esetleg i5 vagy i7 lenne a választás, akkor azt úgysem tuningolnám, túl drága ahoz, hogy egy hozzá nem értő játszon a tuningal. meg hát az élettartamát is jócskán csökkenti..
-
xxxthrief
aktív tag
üdv!
Most szereztem 1 gigabyte ep 45 DS3-at !
Van benne xeon 3065 ös proci!
És 4x1 gb ram
van benne még 1 Radeon 5770 -es kari!
Na és e mellé bedobtam 1 geforce 9400gt-t! 512mb!
Az lenne a kérdésem hogy hogyan rakjam be a 9400gt-t fizikázni?
Üdv!Megszálltak az idegenek?És nem tudod mit tegyél???--->Küldd a "NO UFO" szót a 1783-ra!
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Memóriát szeretnék cserélni az ASUS P5N32-E SLI lapomban, jelenleg 2 db KVR800D2N5/1GB van benne.
Szerintetek gond nélkül működne 2 db KVR800D2N5K2/4G RAM kittel (azaz össz 4 x 2 GB-tal) CL5-ön DC-ben ?Előre is köszi a segítséget!
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Van egy kis gondom.
Sikeresen letört a pci-express slot végén ez a kis pöcök.
Okozhat ez valami különösebb problémát a későbbiekben?Tiszta hülye aki nem normális
-
BriSom
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,mert most cseréltem le a P4P800S-X alaplapomat egy P4P800VM alaplapra, mivel a régi behalt... na a lényeg, hogy most minden klassz,csakhogy nincs ethernet vezérlő,amit viszont folyamatosan keresne, tehát nincs hálózatom,netem.
Légyszi valaki mentsen megElőre is köszi
-
nagyúr
Ha piros X-et látsz, azt jelenti, hogy le van tiltva. Jobb klikk, engedélyezés nem műxik? BIOS-ban nincs letiltva az alaplapi csatoló?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
BriSom
csendes tag
hálózati kapcsolatokban még ikon sincs...
-
BriSom
csendes tag
köszi mindenkinek,sajna még nem jó, aludnom kell rá egyet
jó8 -
steve24
aktív tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni aki ért hozzá, hogy van most a gépembe 2*1Gb kingmax 1066MHZ memoria és beleszeretnék rakni még 2*1Gb 800MHZ Kingmax memoriát. Tudomásom szerint az alaplap 800MHZ. ASUS M2N-E SLI----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
steve24
aktív tag
válasz Kobold190 #2698 üzenetére
Igen) erre lennék kiváncsi. hogy nem e okoz problémát hogy nem egyforma a amemok. most dual ba mennek 800MHZ en az a kettő ami benne van. és a másik kettő is menne duálban?
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Kobold190
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest